Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε άντρας που εκβίαζε την πρώην σύντροφό του με προσωπικές της φωτογραφίες

Δικαίωση για ένα θύμα revenge porn

Must Read

Την δικαίωση για την περιπέτεια που πέρασε καθώς έπεσε θύμα revenge porn από πρώην σύντροφό της βίωσε τελικά μια γυναίκα στην Θεσσαλονίκη. 

Ο άντρας που την εκβίαζε καταδικάστηκε από δικαστήριο της Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 9.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, η περιπέτεια της κοπέλας ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2017 όταν έλαβε σε μήνυμα στον λογαριασμό της στο Facebook από άγνωστο προφίλ τον τέσσερις φωτογραφίες από προσωπικές της στιγμές. Ο άγνωστος αποστολέας απειλούσε την κοπέλα πως αν δεν κοιμηθεί μαζί του θα διαρρεύσει το υλικό στο διαδίκτυο!

Η κοπέλα θυμήθηκε πως τις εν λόγω φωτογραφίες είχε πρώην σύντροφός της με τον οποίο είχαν χωρίσει το 2015. Έτσι, τον κάλεσε και τον ρώτησε σχετικά. Αν και της είχε πει πως είχε σβήσει το επίμαχο υλικό δικαιολογήθηκε ότι «ίσως επειδή έκανα φορμάτ στο λάπτοπ και τις είχα εκεί μέσα, της πήραν από το κατάστημα».

Στη συνέχεια, η κοπέλα προχώρησε σε καταγγελία στην αστυνομία και σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να εντοπίσει το άγνωστο πρόσωπο που κρύβεται πίσω από το μήνυμα.

Τι ισχυρίστηκε ο πρώην σύντροφος της κοπέλας

Ο πρώην σύντροφος της κοπέλας βρέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου και..τρέλανε την έδρα υποστηρίζοντας άλλα αντί άλλων!

Σε αντίθεση με όσα είχε πει στην κοπέλα, ανέφερε πως τον Δεκέμβριο του 2014, μπήκαν κλέφτες στο σπίτι του πατέρα του, οι οποίοι άρπαξαν, μεταξύ άλλων, και μια ασημί φωτογραφική κάμερα, που περιείχε προσωπικές φωτογραφίες του θύματος.

Η κοπέλα επέμεινε ότι το ακατάλληλο υλικό ήταν από το 2015 και αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του άνδρα καθώς θυμήθηκε ότι είχε συγκεκριμένο χρώμα μαλλιών.

Τι είπαν οι δικηγόροι του θύματος

Δίκαιη χαρακτήρισε την απόφαση, η κ. Άρτεμις Διαλυνά, μιλώντας στο thesstoday.gr και τόνισε ότι το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο αν και αναγνώρισε ότι δεν είχε δώσει στην δημοσιότητα ο ίδιος τις φωτογραφίες.

«Τέτοια φαινόμενα είναι κατάπτυστα, δεν μπορεί κανείς να εκμεταλλεύεται τα συναισθήματα και την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο εκάστοτε σύντροφος και να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες οι οποίες είναι καταστροφικές τόσο για την ψυχική υγεία αλλά και για το οικονομικό, κοινωνικό, επαγγελματικό μέλλον του ανθρώπου. Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές από την κοινωνία», ανέφερε η κ. Διαλυνά.

Από την πλευρά του, ο κ. Νάσος Διαλυνάς είπε πως η απόφαση του δικαστηρίου «στέλνει και ένα μήνυμα ότι η ελληνική κοινωνία και δικαιοσύνη τίθενται απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές με αυστηρότητα και με συνέπεια στην προστασία των ανθρώπων και των δικαιωμάτων αυτών. Στο δικαστήριο τηρήθηκε μία διαδικασία αναλυτικότατη και απεφάνθη σεβόμενο τα δικαιώματα και του ατόμου που επλήγη αλλά και του ίδιου του κατηγορουμένου. Ας ελπίσουμε ότι το μήνυμα αυτό θα φτάσει στα αυτιά όλων των επόμενων δραστών ώστε να μην υπάρξουν άλλα θύματα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This