Νέος ισχυρός σεισμός στην Εύβοια αισθητός και στην Αθήνα! – Λέκκας: «Περιπλέκεται τώρα το θέμα…»

5 Ρίχτερ το μέγεθος σύμφωνα με το Γεωδυναμικό - «Αυτόν τον σεισμό τον αντέχουν τα κτήρια, συνιστώ ψυχραιμία, δε νομίζω να φτάσουμε σε πολύ μεγάλα μεγέθη»

Must Read

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 22:06 με επίκεντρο σχεδόν το ίδιο σημείο στην Εύβοια που είχαν γίνει τα 4,7 Ρίχτερ και νωρίς το πρωί. Ο σεισμός διήρκεσε αρκετά δευτερόλεπτα και έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το μέγεθος ήταν 5 Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται 6 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Ζαράκων με εστιακό βάθος 8,9 χιλιομέτρων.

Στα επόμενα 20 λεπτά μετά την ισχυρή δόνηση, ακολούθησαν τρεις ακόμη δονήσεις μεγέθους 2,3, 3  και 2,9 Ρίχτερ, σε λίγο διαφορετικό σημείο από ότι ο σεισμός των 5 Ρίχτερ, πιο κοντά στα Νέα Στύρα.

«Είχε πιο μεγάλη ένταση σε σύγκριση με τον πρωινό σεισμό, προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο με τον πρωινό σεισμό, με τα ίδια χαρακτηριστικά, έντονα αισθητός και στο Λεκανοπέδιο. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Περιπλέκεται τώρα το θέμα, δεν μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή ποιος είναι ο κύριος σεισμός (σ.σ. αναφερόμενος και στα πρωινά 4,7 Ρίχτερ). Η περιοχή από ότι φαίνεται δεν έχει δυνατότητα να δώσει πολύ μεγάλο σεισμό. Αυτόν τον σεισμό τον αντέχουν τα κτήρια, συνιστώ ψυχραιμία, δε νομίζω να φτάσουμε σε πολύ μεγάλα μεγέθη», σχολίασε στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.




Όπως αναφέρει το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, το μέγεθος ήταν 5,1 Ρίχτερ και το επίκεντρο 10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Νέων Στύρων.

 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This