Σείστηκε Εύβοια και Αττική: Τη νύχτα καταγράφηκαν πάνω από 80 μετασεισμοί

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: «Δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι ότι ο 4,7 είναι ο κύριος σεισμός» - Ευθύμιος Λέκκας: «Όσο γίνονται σεισμοί στην περιοχή είναι θετικό. Εκτονώνεται η κατάσταση»

Must Read

Στους δρόμους πέρασαν τη νύχτα τους οι κάτοικοι της Εύβοιας, ενώ στην Αττική προκλήθηκε εξίσου αναστάτωση μετά την τελευταία ισχυρή σεισμική δόνηση των 5 Ρίχτερ.

Από τον σεισμός 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στο χωριό Κριεζά στην Εύβοια στις 10.06 το βράδυ της Τρίτης 29/11, με εστιακό βάθος 8,9 χλμ., προκλήθηκαν ζημιές. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της κοινότητας Ζαράκων, Χρήστος Τρανός, ο νέος σεισμός των 5 Ρίχτερ δημιούργησε νέα προβλήματα καθώς -όπως είπε χαρακτηριστικά- «έχουν πέσει σκάλες από κάποια σπίτια, ενώ έχουν επιδεινωθεί τα ρήγματα που δημιούργησε ο πρώην ο σεισμός σε σπίτια, σχολεία και άλλα κτίρια. Όλοι οι κάτοικοι είναι στους δρόμους, γιατί φοβούνται να μπουν μέσα στα σπίτια τους».

Οι σεισμολόγοι εφιστούν την προσοχή των πολιτών, σημειώνοντας ότι αυτή με αυτή την έντονη σεισμική δραστηριότητα του τελευταίου 24ώρου, χρειάζεται «καλή αξιολόγηση των στοιχείων». Όπως ανέμεναν οι σεισμολόγοι η μετασεισμική ακολουθία ήταν έντονη, καθώς έχουν καταγράφηκαν 4 μετασεισμοί σε μόλις μισή ώρα. Στους σεισμούς που σημειώθηκαν στην Εύβοια αναφέρθηκε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος. «Δεν ξέρουμε αν τα 5 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός» επεσήμανε ο γνωστός σεισμολόγος, προσθέτοντας ότι «Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και γι’ αυτό χρειάζεται καλή αξιολόγηση των στοιχείων». Εξήγησε δε ότι το γεγονός πως η περιοχή δεν έχει σεισμικό ιστορικό, δεν εξασφαλίζει ότι δεν θα έχουμε και μεγάλο σεισμό.

Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία

Σήμερα, Τετάρτη 30/11, θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους όλα τα σχολεία στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου με απόφαση του δημάρχου Θανάση Μπουραντά, καθώς και στο Δήμο Καρύστου με απόφαση του δημάρχου Λευτέρη Ραβιόλου.

 


Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This