Είναι τώρα η ώρα για τέτοια πράγματα; Βγήκαν τα μαχαίρια ανάμεσα σε Παπαδόπουλο-Τσελέντη

H κόντρα κρατάει εδώ και λίγο καιρό

Must Read

Είναι συχνό φαινόμενο όταν ένας ή περισσότεροι σεισμοί έχουν αναστατώσει την χώρα, να βγαίνουν οι σεισμολόγοι να κάνουν τις δικές τους εκτιμήσεις για τα φαινόμενα και κάπου εκεί να βγαίνουν τα μαχαίρια και να έρχονται στην επιφάνεια οι κόντρες που υπάρχουν μεταξύ τους, οι οποίες μπορεί να κρατούν ακόμα και χρόνια.

Όμως, αυτές οι καταστάσεις, καλό θα ήταν να εκλείπουν την στιγμή που μια περιοχή της χώρας, στην συγκεκριμένη περίπτωση η Εύβοια, έχει δεχτεί την ισχυρή «επίσκεψη» του Εγκέλαδου και οι κάτοικοι ζουν με την αγωνία για το τι θα συμβεί τις επόμενες ώρες.

Η «διαμάχη» που ξέσπασε αφορά τους σεισμολόγους Γεράσιμο Παπαδόπουλο και Άκη Τσελέντη. 

Στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε για την ασυνεννοησία που υπάρχει μεταξύ των σεισμολόγων στην Ελλάδα και αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς στην δήλωση που έκανε ο κ. Τσελέντης ότι τον ανησυχεί τόσο η περιοχή των Αλκυονίδων που έχει χάσει τον ύπνο του.

«Δεν νομίζω πως όταν μια περιοχή βρίσκεται σε διέγερση είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσουμε, ορισμένοι από εμάς, να λέμε ότι δεν κοιμόμαστε το βράδυ, ή ότι μπορεί να περιμένουμε σεισμούς σε άλλη περιοχή της χώρας, κι αυτό να λέγεται από επίσημα χείλη. Δεν νομίζω ότι αυτό συνιστά υπευθυνότητα. Δεν νομίζω ότι είναι υπεύθυνη αυτή η στάση. Συγγνώμη, αλλά νομίζω ότι έφτασε η ώρα να το πούμε, χρειάζεται περισσότερη υπευθυνότητα και περισσότερη συνεννόηση μεταξύ των επιστημόνων. Νομίζω ότι φτάνει το μήνυμα εκεί που πρέπει να φτάσει» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Καλεσμένος στην ίδια εκπομπή, λίγο αργότερα, ήταν και ο Άκης Τσελέντης, ο οποίος δεν άφησε την σπόντα να πέσει κάτω και έδωσε την δική του, αιχμηρή απάντηση.

«Επιτρέψτε μου, επειδή εγώ δεν αφήνω τίποτα να πέσει κάτω, πρέπει να μιλήσω λίγο επί του προσωπικού. Πριν από λίγο ο κ. Παπαδόπουλος μου επετέθη δημόσια. Τι να κάνουμε, αυτή η καρέκλα έχει καρφιά, αλλά για να την πάρεις πρέπει να σε εξετάσει μια διεθνής επιτροπή. Τι να κάνουμε, εγώ την πήρα. Δεν υπάρχει λόγος για εμπάθειες. Σχετικά με τις εκτιμήσεις μου χθες, δεν ήμουν καθόλου επιπόλαιος. Είπα στον κόσμο να μην μπαίνει στα πέτρινα σπίτια» είπε ο γνωστός σεισμολόγος.

Στο τέλος, πέταξε εκ νέου το μπαλάκι στον Γεράσιμο Παπαδόπουλο κατηγορώντας τον πως οικειοποιείται τίτλους για να κοροϊδεύει τον κόσμο και πως εκείνος είχε τρομάξει τον κόσμο όταν είχε πει ότι θα κάνει 7.5 Ρίχτερ στην Θήβα!






 

 

Κρατάει καιρό η κόντρα

Πριν από περίπου δύο χρόνια, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, με ανάρτησή του στο Facebook είχε κατηγορήσει τον συνάδελφό του ότι δήλωσε ψευδή ηλικία όταν ήθελε να πάρει τη θέση του Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Μάλιστα, είχε πετάξει ευθέως τα βέλη του προς την επιτροπή δηλώνοντας πως ήταν υπέρ του κ. Τσελέντη και πως η διαδικασία δεν ήταν καθόλου αξιοκρατική. Ο ίδιος είχε ζητήσει από τον συνάδελφό του να παραιτηθεί τώρα που έχει λίγο χρόνο!

Ο κ. Τσελέντης, από την πλευρά του, έκανε λόγο για «ενορχηστρωμένες επιθέσεις από συγκεκριμένη κλίκα με αιχμή πρώην συνάδελφο και νυν συνταξιούχο». Ο ίδιος δήλωσε πως υπάρχει μια προσπάθεια διασυρμού του και είπε ότι έχει κινηθεί νομικά. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This