Παραλίγο να το «σκάσει» από το Δικαστικό Μέγαρο Χανιών διακινητής μεταναστών!

Είχε συλληφθεί μαζί με άλλα έξι άτομα για τη μεταφορά 483 μεταναστών

Must Read

Επεισοδιακή ήταν χθες, η απολογία στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων, των επτά αλλοδαπών ατόμων (ανάμεσα στους οποίους και ένας ανήλικος) που είχαν συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα ως διακινητές των 483 μεταναστών από τη Συρία, την Αίγυπτο και το Πακιστάν που είχαν φτάσει με σκάφος στην Παλιόχωρα Χανίων.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, την ώρα που περίμενε να έρθει η σειρά του να δώσει εξηγήσεις για τη συμμετοχή του στη μεταφορά των μεταναστών, ένας από τους επτά κατηγορούμενους, που κατάγεται από την Τουρκία, κατάφερε να το «σκάσει», παρά το γεγονός ότι ήταν κάτω από επίβλεψη των λιμενικών που τον συνόδευαν!

Όταν η απουσία του έγινε αντιληπτή, άμεσα βγήκαν στο δρόμο με μοτοσικλέτες και περιπολικά οι άνδρες της ΕΛΑΣ και μέσα σε 20 λεπτά, κατάφεραν να εντοπίσουν τον άντρα σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απόδρασης.

Τελικά, ο ανακριτής Χανίων αποφάσισε την φυλάκιση των έξι από τους επτά κατηγορούμενους για τη διακίνηση μεταναστών. Ο ανήλικος κατηγορούμενος, αναμένεται να μεταφερθεί σε κέντρο προστασίας παιδιών και νέων στα Χανιά.Οι επτά άντρες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση συμμορίας, παράνομη διακίνηση μεταναστών και έκθεση ανθρώπινης ζωής σε κίνδυνο.

Να σημειωθεί ότι και οι 483 μετανάστες (336 άνδρες, δέκα γυναίκες, 126 ανήλικα αγόρια και εννέα ανήλικα κορίτσια) έχουν αναχωρήσει από την Παλαιόχωρα θα οδηγηθούν σε κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Επέβαιναν σε σκάφος που είχε ξεκινήσει πριν από περίπου 10 μέρες από τα παράλια της Αιγύπτου το οποίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου και διασώθηκαν μετά από μια γιγαντιαία επιχείρηση του Λιμενικού δέκα ναυτικά μίλια νότια της Παλαιόχωρας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This