Βασίλης Κικίλιας: Καμπάνια ευαισθητοποίησης για τις προσβάσιμες παραλίες

Must Read

Σε αναγγελία καμπάνιας ευαισθητοποίησης για τις προσβάσιμες παραλίες προχώρησε μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή της σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τα άτομα με αναπηρία.

Ο κ. Κικίλιας υπενθυμίζει ότι στο νόμο του υπουργείου Τουρισμού που ψηφίστηκε πριν από ένα χρόνο στη Βουλή, θεσμοθετήθηκαν το «Σήμα Προσβάσιμου Τουριστικού Προορισμού», με σκοπό την προώθηση και ανάδειξη προορισμών που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, ώστε να είναι προσβάσιμοι σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των ΑμεΑ και ειδικών πληθυσμιακών ομάδων (π.χ. εμποδιζόμενα άτομα, άτομα τρίτης ηλικίας, έγκυοι, παιδιά), αλλά και το «Σήμα Προσβάσιμης Τουριστικής Επιχείρησης» σε τουριστικές επιχειρήσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση και παρακίνησή τους, ώστε να γίνουν πιο φιλικές, προσβάσιμες και άρα ευκολότερα επισκέψιμες σε άτομα – πολίτες και τουρίστες – με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα.

Η βελτίωση της προσβασιμότητας στις ελληνικές παραλίες ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής και εύκολη πρόσβαση από όλους τους επισκέπτες, προχωράει μέσα από παρεμβάσεις στις ελληνικές παραλίες, με ημι-μόνιμες υποδομές, όπως ράμπες πρόσβασης στην παραλία, διάδρομοι για πρόσβαση στην όχθη με αναπηρικό αμαξίδιο, εγκαταστάσεις ντους, αποδυτηρίων και τουαλετών, χώροι σκίασης για τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων κά. Παρεμβάσεις που θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου να αναπτυχθεί ένας ολοκληρωμένος τουριστικά προσβάσιμος θαλάσσιος προορισμός.

Τέλος, όπως τονίζει ο κ. Κικίλιας όλοι οι ιστότοποι του ΕΟΤ αναβαθμίζονται προκειμένου να είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε Άτομα με Αναπηρία, ενώ πολύ μεγάλο βάρος δίνει το Υπουργείο Τουρισμού στην ένταξη στην τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση της διάστασης της αναπηρίας και της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στις τουριστικές υπηρεσίες, με την εισαγωγή στα προγράμματα σπουδών των Σχολών του Υπουργείου Τουρισμού σχετικών θεματικών ενοτήτων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This