Δικηγόρος π. Αντωνίου: «Τον πέταξαν παράνομα στο δρόμο»- Βολές κατά του Αρχιεπισκόπου

O δικηγόρος ανέφερε πως θα συναντηθεί με τον Ι. Ντογιάκο

Must Read

Ήλθε, μετά από μέρες, η πρώτη έμμεση αντίδραση του πατέρα Αντωνίου Παπανικολάου για όσα ακούγονται τις τελευταίες εβδομάδες για την «Κιβωτό του Κόσμου» μέσω του δικηγόρου του, Θεόφιλου Κονταξή.

Ο τελευταίος, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους υπήρξε ιδιαίτερα καταγγελτικός και επικριτικός σχετικά με την απομάκρυνση του υπευθύνου της ΜΚΟ από όλες τις δομές.

«Το αβυσσαλέο μίσος της επίσημης ελληνικής εκκλησίας για το έργο της «Κιβωτού» συνάντησε την εκλογική αγωνία της κυβέρνησης, η οποία με ένα εγκάθετο ΔΣ, πρόεδρος του οποίου είναι μία κυρία εφοπλιστής, χωρίς καμία προειδοποίηση, παράνομα και αυθαίρετα κλείδωσαν και πέταξαν κυριολεκτικά στον δρόμο την οικογένεια του πατρός Αντωνίου, ο οποίος επιστρέφοντας από ραντεβού δεν μπόρεσε να μπει καν στο γραφείο του», τόνισε ο κ. Κονταξής.

Μάλιστα, ο ίδιος είπε πως η οικογένεια δεν μπόρεσε να πάρει ούτε τα πράγματά της καθώς άλλαξαν οι κλειδαριές και δεν είχε που να μείνει.

«Είναι παράνομο! Θα κάνω ό,τι προβλέπει ο νόμος. Τη Δευτέρα θα δω τον κύριο Ντογιάκο και θα υποβληθεί και έγκληση για συγκεκριμένα αδικήματα» είπε ο δικηγόρος.

Μάλιστα, πέταξε τα βέλη του και στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. «Ελπίζω ο κύριος Ιερώνυμος, η κυρία Μαρτίνου και η κυρία Μιχαηλίδου να κοιμήθηκαν καλά στα πολυτελή διαμερίσματά τους».

Δείτε επίσης: Τα αλλάζει τώρα ο Τσάμπικος:«Αν δεν υπήρχε ο π. Αντώνιος δεν ξέρω που θα ήμουν»

Παράλληλα, ο κ. Κονταξής επεσήμανε πως ο πατέρας Αντώνιος δεν έχει κάνει καμία δήλωση στα μέσα ενημέρωσης, ούτε η πρεσβυτέρα, όταν  κλήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα με δηλώσεις. «Όσα διέρρευσαν στον Τύπο δεν είναι αληθή», είπε.

Ο δικηγόρος δεν έκανε κανένα σχόλιο ούτε σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας. Όπως είπε, δεν υπάρχει κατηγορία ούτε έχει ο ίδιος λάβει επισήμως από τις δικαστικές αρχές οποιαδήποτε ενημέρωση.

Στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί αναφέρθηκε και ο δεύτερος δικηγόρος του π. Αντωνίου, Ιωάννης Κώτσος.

«Βιώνουμε μία καταστηση πλήρους κατάχρησης του κράτους δικαίου, ευθείας παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας, παρατεταμένης κατάστασης ανθρωποφαγίας για έναν άνθρωπο, που έχει δηλώσει ευθύς εξαρχής ότι είναι αθώος», είπε από την πλευρά του.



Άφαντος παραμένει ο πατέρας Αντώνιος

Την ίδια ώρα, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα παραμένουν άφαντοι από το σπίτι τους στην Ραφήνα για τουλάχιστον επτά ημέρες.

Οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος, παρα το γεγονός ότι τον αναζήτησαν για να του επιδώσουν την εισαγγελική απόφαση, δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν. Έτσι, αναγκάστηκαν να αφήσουν την απόφαση μέσα σε φάκελο με την κάμερα του MEGA να τον εντοπίζει.

Φανερά εκνευρισμένη η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή το μεσημέρι της Παρασκευής μπήκε στο αυτοκίνητο που την περίμενε έξω από την Κιβωτό του Κόσμου. Στο βίντεο έχει καταγραφεί να χτυπάει με δύναμη την πόρτα του συνοδηγού και να αρνείται να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση των δημοσιογράφων. Είναι η πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά την εισαγγελική «έξωση» του πατέρα Αντωνίου από την Κιβωτό.

Ο κλοιός σφίγγει όλο και περισσότερο για τον πατέρα Αντώνιο, συγγενείς του αλλά και μέλη προηγούμενων Διοικητικών Συμβουλίων της Κιβωτού του κόσμου. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας ο εισαγγελέας πρωτοδικών ζήτησε να διερευνηθούν τέσσερα κακουργήματα της υπεξαίρεσης, απιστίας, φοροδιαφυγής και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο εισαγγελέας πρωτοδικών, έδωσε εντολή να διενεργηθεί Φορολογικός έλεγχος την τελευταία 5ετία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This