Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα: Χαμηλότερα από τη θέση 108 η Ελλάδα το 2023

Must Read

Για νέα πτώση της Ελλάδας στην κατάταξη του 2023 για τα θέματα της ελευθερίας του Τύπου προειδοποιούν οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα (RSF), που είχαν κατατάξει τη χώρα μας το 2022 στην 108η θέση. «Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η ελευθερία του Τύπου να επιδεινωθεί» δήλωσε ο Pavol Szlai, υπεύθυνος της διεθνούς οργάνωσης για την Ε.Ε. και τα Βαλκάνια, στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP). Οπως είπε, «η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει λάβει κανένα σημαντικό βήμα για να βελτιώσει τη θέση της στην κατάταξη της ελευθερίας του Τύπου που δημοσιεύτηκε τον Μάιο», ενώ σημείωσε ότι το βασικό πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η έλλειψη πλουραλισμού, καθώς η ιδιοκτησία των ΜΜΕ είναι συγκεντρωμένη στα χέρια λίγων επιφανών επιχειρηματιών.

Ο κ. Pavol Szlai έκανε τις δηλώσεις αυτές στο πλαίσιο απάντησής του για λογαριασμό της οργάνωσης, στον χαρακτηρισμό «σκατά» που χρησιμοποίησε ο Ελληνας πρωθυπουργός την περασμένη Δευτέρα στο Λονδίνο. Aπαντώντας σε ερώτηση φοιτητή του LSE για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, o πρωθυπουργός είπε ότι «δεν υπάρχει θέμα στην Ελλάδα όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου. Ο καθένας μπορεί να γράψει ό,τι θέλει, υπάρχουν πολλά κανάλια. Υπήρχε μία έκθεση από μία ΜΚΟ που είχε την Ελλάδα στην 108η θέση στην ελευθερία του Τύπου. Το Τσαντ ήταν 105. Συγγνώμη, αλλά η λίστα των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα είναι σκατά! Συγχωρέστε με για τη γλώσσα μου».

«Η Ελλάδα είναι η ευρωπαϊκή χώρα που συγκεντρώνει όλα τα προβλήματα της ελευθερίας του Τύπου που υπάρχουν σε άλλες χώρες» ανέφερε ακόμα ο κ. Pavol Szlai, και τόνισε ότι αυτό συνιστά ένα «πραγματικά επικίνδυνο κοκτέιλ για την ελευθερία του Τύπου». Σε σχέση με τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων στην Ελλάδα τόνισε ότι «οι παρακολουθήσεις είναι ένας λεκές στην ελληνική δημοκρατία που συνεχώς απλώνει».

Μπορεί στην Ελλάδα τα ελεγχόμενα από την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης αλλά και η ίδια η κυβέρνηση «να ποιούν την νήσσαν» για την έρευνα των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα (RSF), σύμφωνα με την οποία η χώρα μας είναι στην 108η θέση διεθνώς σε θέματα ελευθερίας του Τύπου, στην Ευρώπη, όμως, όπου κι αν πάει ο πρωθυπουργός βρίσκεται πάντα αντιμέτωπος με το θέμα, καλείται να απαντήσει και χάνει την ψυχραιμία του. Οπως την περασμένη Δευτέρα, στο Λονδίνο, που χρησιμοποίησε απαξιωτική και προσβλητική φράση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This