Όσα φοβάται να καταθέσει ο 17χρονος μαθητής που υπηρετούσε σαν «σκλάβος» τον πατέρα Αντώνιο

Οι «εξαφανίσεις» από τη δομή του Βολου, το κλειστό δωμάτιο και οι εκδρομές με το ζόρι

Must Read

Την ώρα που το δεύτερο αγόρι, το οποίο καταγγέλλεται ότι είχε πέσει θύμα ασέλγειας από τον πατέρα Αντώνιο στην ηλικία των 15 χρόνων, παραμένει φοβισμένο, «κλεισμένο» στον εαυτό του και αποφεύγει -τουλάχιστον προς το παρόν- να δώσει λεπτομέρειες για όσα φρικτά φέρεται ότι υπέμενε πίσω από τις κλειστές πόρτες της δομής του Βόλου, σοκάρει η αποκάλυψη ότι το παιδί είχε γίνει… γιουσουφάκι στα χέρια του ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου»!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», ο 17χρονος -σήμερα- φιλοξενούμενος της «Κιβωτού», όταν ήταν ακόμα μαθητής της Α’ Γυμνασίου ήταν αναγκασμένος να ακολουθεί σε όλες τις εκδρομές τον «El Capitano» της «Κιβωτού» και να τον υπηρετεί σαν σκλάβος, δένοντάς του ακόμα και τα κορδόνια ή βγάζοντάς του τα παπούτσια (ό,τι έκανε δηλαδή και ο 19χρονος πρώην τρόφιμος της υπό έρευνα οργάνωσης, ο οποίος άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με την καταγγελία του)!

Οι ίδιες πηγές που μίλησαν στην εφημερίδα αναφέρουν ότι το νεαρό αγόρι «εξαφανιζόταν» για μήνες από τη δομή, αφού ήταν αναγκασμένο να ακολουθεί κατά πόδας τον πατέρα Αντώνιο, ο οποίος έπρεπε να ταξιδεύει συχνά, λόγω των αυξημένων υποχρεώσεών του. Το πιο σοκαριστικό όμως είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που ισχυρίζονται πως έβλεπαν το 15χρονο τότε αγόρι να κλείνεται επί ώρες στο δωμάτιο του ιερέα, ο οποίος καταγγέλλεται για σεξουαλική παρενόχληση!

Υπο άκρα μυστικότητα

Ο 17χρονος -σήμερα- φιλοξενούμενος της δομής στον Βόλο είχε καταθέσει στα τέλη του περασμένου μήνα υπό άκρα μυστικότητα στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι πήγαν στο παράρτημα της «Κιβωτού» στη θεσσαλική πόλη για να ερευνήσουν υποθέσεις ασέλγειας, βάσει όσων είχε αποκαλύψει στη δική του κατάθεση ο 19χρονος, ο οποίος ήταν ο πρώτος που κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο για σεξουαλικά αδικήματα. Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος είχε αναφέρει στην κατάθεσή του πως και άλλα παιδιά στη δομή του Βόλου είχαν πέσει θύματα ασέλγειας.

«Τον Αύγουστο που μας πέρασε, μιλώντας τηλεφωνικά με μια τραπεζοκόμο στον Βόλο, μου είπε ότι ο πατέρας Αντώνιος κλείνεται με τις ώρες στο δωμάτιό του με ένα παιδί, το οποίο είναι τώρα στο γυμνάσιο. Επειδή ξέρω τον πατέρα Αντώνιο, είμαι σίγουρος ότι του κάνει τα ίδια» είχε πει στην κατάθεσή του.

Στη δική του κατάθεση ο 17χρονος τρόφιμος ήταν «κουμπωμένος», προφανώς από φόβο ή ντροπή. Οπως έγινε γνωστό, απέφυγε να αναφερθεί σε σεξουαλική παρενόχληση ή ασέλγεια, αλλά περιέγραψε μόνο σωματική κακοποίησή του. Σύμφωνα, ωστόσο, με νεότερες πληροφορίες, πλέον είναι περισσότερο έτοιμος να μιλήσει για τη σεξουαλική παρενόχληση που φέρεται ότι έχει δεχτεί, καταθέτοντας κάποια «πολύ σοβαρά» περιστατικά, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά άνθρωποι που είναι κοντά στο παιδί.

Νέα κατάθεση ανηλίκου για ξυλοδαρμούς από «πρωτοπαλίκαρο» του «Μr Κιβωτός»

Ακόμη μία κατάθεση, αυτήν τη φορά από έναν 15χρονο φιλοξενούμενο στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Βόλο, ήρθε να προστεθεί στο παζλ των καταγγελιών για ξυλοδαρμούς και κακοποιητικές συμπεριφορές από τους «ανθρώπους» του πατρός Αντωνίου!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», κατόπιν παρότρυνσης των υπευθύνων του Συνηγόρου του Πολίτη, το νεαρό αγόρι προσήλθε προχθές στην Ασφάλεια Λάρισας και κατέθεσε, παρουσία εισαγγελέα και παιδοψυχιάτρων, σχετικά με δύο περιστατικά ξυλοδαρμών. Παράλληλα αποκάλυψε ότι μία ημέρα πριν είχε δεχθεί απειλές από τον «Πέτρο», το ένα από τα «πρωτοπαλίκαρα» του ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου», που καταγγέλλονται για περιστατικά ξυλοδαρμών, τιμωρητικών συμπεριφορών και λεκτικών παρενοχλήσεων!

Οπως είπε ο 15χρονος, την περασμένη Κυριακή, λίγες ώρες προτού καταθέσει, επικοινώνησαν μαζί του μέσω βιντεοκλήσης κάποια από τα παιδιά που διαμένουν στην πολυκατοικία στην Αχαρνών, όπου βρίσκεται το «κρυφό» διαμέρισμα της «Κιβωτού του Κόσμου».

Νονός του παιδιού

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα παιδιά επιχείρησαν να τον «συνετίσουν» και να τον πείσουν να μη μιλήσει για όσα γίνονται στις δομές της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. Ομως, κάποια στιγμή μπήκε στη μέση ο «Πέτρος», ο οποίος είναι και νονός του 15χρονου, και άρχισε να εκτοξεύει απειλές εναντίον του, λέγοντάς του μεταξύ άλλων: «Κάποια στιγμή θα πάρουμε πίσω την “Κιβωτό” και θα δεις τι θα πάθεις»!

Οσον αφορά τα περιστατικά ξυλοδαρμού που περιέγραψε ο 15χρονος, το πρώτο στο οποίο αναφέρθηκε έγινε τον περασμένο Αύγουστο. Οπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα μας, ο «Πασχάλης», ο «αρχιτιμωρός» της «Κιβωτού», τότε είχε επισκεφθεί με τον πατέρα Αντώνιο το παράρτημα της οργάνωσης στο Διμήνι και επειδή θεώρησε, από διάφορα μηνύματα που εντόπισε στα κινητά τηλέφωνα κάποιων παιδιών, ότι θα γινόταν κλοπή μέσα στη δομή, πήρε διά της βίας έναν έναν τους ανηλίκους που πίστευε ότι είχαν συνωμοτήσει για να κλέψουν χρήματα της «Κιβωτού» και τους μετέφερε στο υπόγειο της δομής, όπου βρίσκεται το οινοποιείο. Εκεί άρχισε να τους χτυπάει με απίστευτη βαναυσότητα, προκειμένου να ομολογήσουν!

Το δεύτερο περιστατικό ξυλοδαρμού που κατήγγειλε ο 15χρονος είχε γίνει πριν από μερικούς μήνες στη δομή της Αθήνας. Οπως είπε, εκεί τον είχαν χτυπήσει πάλι «έμπιστοι» του πατρός Αντωνίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This