«Γροθιά στο στομάχι» το κατηγορητήριο για τους παπάδες βιαστές του 20χρονου Γιάννη

Απειλούσαν ότι «θα τον σταυρώσουν σαν τον Χριστό και θα τον κάψουν ζωντανό σαν τον Ιούδα»

Must Read

Κεκλεισμένων των θυρών και κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου η δίκη για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό του 20χρονου -σήμερα- Γιάννη που πάσχει από ελαφρά νοητική υστέρηση, από έναν συγχωριανό του, δύο ιερείς και τον αδελφό του ενός, στον Πλατανιά των Χανίων!

  • Από τη Μαρία Μεϊμάρη

Χθες εξετάστηκε ο νεαρός, ο οποίος στην κατάθεσή του στις δικαστικές Αρχές είχε καταγγείλει ότι έπεσε επανειλημμένα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, εν γνώσει του 67χρονου πατέρα του, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια σε τουλάχιστον 19 (!) βιασμούς, καθώς φέρεται ότι γνώριζε για τη σεξουαλική κακοποίηση του γιου του αλλά δεν το κατήγγειλε. Αντίθετα, φέρεται ότι έστελνε τον Γιάννη στο σπίτι ή σε άλλους χώρους ιδιοκτησίας του 68χρονου συγχωριανού του, όπου ο ηλικιωμένος φέρεται ότι βίασε 20 φορές τον 20χρονο. Ταυτόχρονα, ο 68χρονος κατηγορείται ότι συμμετείχε δύο φορές στον ομαδικό βιασμό του νεαρού μαζί με τους δύο συγκατηγορούμενούς του ιερείς, ηλικίας 72 και 44 χρόνων, αντίστοιχα, και τον 42χρονο αδελφό του ενός!

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο «γροθιά στο στομάχι», ο μικρός διέμενε σε εντελώς ακατάλληλο περιβάλλον, χωρίς θέρμανση, πολλές φορές χωρίς σίτιση και χωρίς επαρκή ένδυση. Οπως περιγράφεται ακόμη στο δικαστικό έγγραφο, ο πατέρας του 20χρονου τον κακοποιούσε σωματικά, φτάνοντας στο σημείο να τον κλειδώνει έξω από το σπίτι, με συνέπεια να περιπλανιέται μόνος του και να κοιμάται στην ύπαιθρο, σε χωράφια, στην καρότσα αυτοκινήτου, ακόμα και σε δέντρα! Στην κατάθεσή του ο ίδιος, εξάλλου, είχε πει ότι, έπειτα από σεξουαλική κακοποίηση, ο πατέρας του τον είχε μεταφέρει στο νοσοκομείο με αιμορραγία!

Το κατηγορητήριο αναφέρει, επίσης, πως ο 68χρονος γείτονας οδηγούσε τον 20χρονο και σε ένα σπίτι στον Ταυρωνίτη, όπου οι δύο ιερείς τον κακοποιούσαν σεξουαλικά. Μάλιστα, οι κατηγορούμενοι τον απειλούσαν ότι «θα τον σταυρώσουν σαν τον Χριστό και θα τον κάψουν ζωντανό σαν τον Ιούδα» αν αποκάλυπτε όσα συνέβαιναν! Αυτά τα περιστατικά ο Γιάννης τα περιέγραψε λεπτομερώς τόσο σε μία γειτόνισσα, η οποία ενδιαφέρθηκε να μάθει γιατί ήταν καταβεβλημένος σωματικά και ψυχικά, όσο και στις κοινωνικές λειτουργούς και ψυχολόγους του Δήμου Πλατανιά. Πάντως, όλοι οι κατηγορούμενοι αρνούνται κατηγορηματικά τις αποδιδόμενες πράξεις και δηλώνουν αθώοι. Μάλιστα, όταν το δικαστήριο ρώτησε τον πατέρα τι δηλώνει για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, εκείνος είπε: «Τα πάντα είναι ψέματα»! Οποιος έχει πειράξει τον γιο μου να σαπίσει στη φυλακή»!

Σύμφωνα με το zarpanews, στη δίκη αναμένεται να καταθέσουν περίπου 30 μάρτυρες, ανάμεσά τους οι εργαζόμενες στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Πλατανιά που διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης, κάτοικοι του χωριού, αλλά και πρόσωπα των εμπλεκόμενων οικογενειών. Οι επόμενες δικάσιμοι είναι σήμερα και την ερχόμενη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This