Καταγγελία από τον Βελόπουλο για τυμβωρυχία σε μοναστήρι στον Αρχάγγελο Αλμωπίας

Αστυνομικοί διώχνουν τον κόσμο, ενώ υπάρχουν και απειλές για επέμβαση των ΜΑΤ...

Must Read

«Μυστηριώδεις» εκσκαφές διεξάγονται στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής Αρχαγγέλου Μιχαήλ Αλμωπίας εδώ και ημέρες, με κάτοικο του Αρχαγγέλου Αλμωπίας στην Πέλλα να καταγγέλλει στον Focus FM 103.6 και στην εκπομπή «Κόντρα στο Σύστημα» πως οι εκσκαφές πραγματοποιούνται παρουσία αστυνομικών, με την είσοδο για τους κατοίκους να έχει αποκλειστεί.

«Τίθεται θέμα στατικότητας του ναού και θέλουν να σκάψουν και άλλο… τι είναι αυτά τα πράγματα δηλαδή θα ρίξουν την εκκλησία για να βρουν χρυσό;» δήλωσε κάτοικος της περιοχής, προσθέτοντας πως «άμα πάμε να διαμαρτυρηθούμε, μάς απείλησαν ότι θα έρθουν τα ΜΑΤ».

  • Ακούστε την καταγγελία:

Στις «μυστήριες» εκσκαφές, οι οποίες καταγγέλθηκαν στον Focus FM 103.6 από κάτοικο του Αρχαγγέλου Αλμωπίας, αναφέρθηκε σήμερα, κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

«Θέλω όμως να κάνω μια καταγγελία για κάτι που γίνεται αυτή τη στιγμή. Έχουμε την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας – τυμβωρυχίας στη Μονή Αρχαγγέλου, το παλαιότερο βυζαντινό μοναστήρι στον Αρχάγγελο Αλμωπίας. Πήγαν από την Αθήνα εκεί κάποια κυρία Κατερίνα από την ΕΥΠ, πήγε και ο κος Γιώργος, υπεύθυνος της ΕΥΠ, και άλλα 40 άτομα χωρίς άδεια. Χωρίς την άδεια του μοναστηριού, χωρίς άδεια από τον μητροπολίτη άρχισαν να σκάβουν! Έφεραν κομπρεσέρ και γεωλογικό μηχάνημα και άνοιξαν τεράστια τρύπα στο ιερό. Ο ναός είναι χτισμένος σε κρύπτη και για το θέμα αυτό δεν ενημερώθηκε ούτε η προϊσταμένη της αρχαιολογίας. Αυτοί ψάχνουν για χρυσό μέσα στην κρύπτη. Όπως λέγεται υπάρχουν τέσσερις τόνοι χρυσού και αγάλματα. Μαζεύτηκε το χωριό, ζήτησαν να πάνε κανάλια να καλύψουν όσα γίνονται και δεν πήγε κανένα. Πήγε ισχυρή δύναμη της αστυνομίας και έδιωξε τον κόσμο, ενώ έχουν απαγορεύσει ακόμα και στον πρόεδρο του χωριού να πλησιάσουν. Κύριε Γεραπετρίτη σας καθιστώ υπεύθυνους. Ψάξτε το. Είναι πολύ σημαντικό», είπε σχετικά ο κ. Βελόπουλος.

*πηγή: focusfm.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This