Έβρος: Νέα υπόθεση με εγκλωβισμένους μετανάστες στην ίδια νησίδα

Ενημερώθηκε άμεσα η τουρκική πλευρά καθώς η νησίδα ανήκει στην επικράτειά της

Must Read

Σε συναγερμό βρίσκονται από χθες οι ελληνικές αρχές καθώς υπήρξε ενημέρωση ότι στην νησίδα στον Έβρο που τον περασμένο Αύγουστο είχαν εγκλωβιστεί 38 πρόσφυγες επαναλήφθηκε εκ νέου η ίδια κατάσταση!

Η πρώτη ενημέρωση στις ελληνικές αρχές και συγκεκριμένα στην αστυνομία ήρθε χθες το πρωί από την μη-κυβερνητική οργάνωση «Watch the Med» η οποία έχει ως στόχο να εντοπίζει και να καταγράφει τους θανάτους αλλά και τις παραβιάσεις στα δικαιώματα των μεταναστών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υπήρξε άμεση κινητοποίηση. Γρήγορα διαπιστώθηκε ότι η νησίδα δεν αποτελεί μέρος της ελληνικής επικράτειας,αλλά της τουρκικής. 

Στη συνέχεια έγιναν όλες οι απαραίτητες επαφές καθώς ενημερώθηκαν η ΜΚΟ, ο Frontex και ειδοποιήθηκαν με ΝΟΤΑΜ οι τουρκικές αρχές στο τριεθνή σταθμό του Καπετάν Αντρέεβο για την περισυλλογή των μεταναστών. 

Πάντως, από εκείνη τη στιγμή και έπειτα δεν έχει γίνει γνωστή καμία άλλη εξέλιξη πάνω στο ζήτημα, αν δηλαδή τελικά οι μετανάστες μεταφέρθηκαν από τη νησίδα και που κατέληξαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Η Ελληνική Αστυνομία ειδοποιήθηκε χθες (8/12/2022) τις πρώτες πρωινές ώρες από την ΜΚΟ «Watch the Med» για ύπαρξη παράνομων μεταναστών σε νησίδα του Έβρου.

Οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού εξέτασαν τις συντεταγμένες που τους δόθηκαν.

Από τον έλεγχο προέκυψε ότι το σημείο δεν ανήκει στην Ελληνική επικράτεια. Αμέσως, ενημερώθηκαν η ΜΚΟ, ο Frontex και ειδοποιήθηκαν με ΝΟΤΑΜ οι τουρκικές αρχές στο τριεθνή σταθμό του Καπετάν Αντρέεβο για την περισυλλογή των μεταναστών».Να Περίπου 4 χλμ. νότια της νησίδας στον Έβρο, όπου και είχαν εγκλωβιστεί τις τελευταίες ημέρες, εντοπίστηκαν οι 38 Σύροι πρόσφυγες, με τις ελληνικές αρχές να τους περισυλλέγουν, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Αύγουστο 38 παράτυποι μετανάστες από τη Συρία, οι οποίοι είχαν μετακινηθεί με λέμβο στη νησίδα.

Επρόκειτο για 22 άνδρες, εννέα γυναίκες -η μία έγκυος- και επτά ανήλικα παιδιά.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε ανάψει τα αίματα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This