Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τους διαλόγους των αστυνομικών μετά την αιματηρή καταδίωξη με θύμα τον 16χρονο Ρομά

Must Read

Ακόμη περισσότερες πληροφορίες για τα όσα ακολούθησαν την καταδίωξη του Κώστα Φραγκούλη στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης, που κατέληξε με τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι, από τα πυρά ενός εκ των αστυνομικών που τον καταδίωξαν, με αποτέλεσμα ο 16χρονος Ρομά να χαροπαλεύει έκτοτε στην εντατική του «Ιπποκράτειου», έρχονται σήμερα στο φως, μέσα από ένα νέο ηχητικό ντοκουμέντο από την επικοινωνία των αστυνομικών με το Κέντρο.

Στο νέο αυτό ηχητικό που παρουσιάζει ο ΑΝΤ1, όχι μόνο ακούμε να γίνεται αναφορά στον πυροβολισμό που δέχτηκε ο 16χρονος, αλλά είναι ξεκάθαρη και η «παγωμάρα» που επικρατεί μεταξύ των αστυνομικών, που είναι σαν να μην ξέρουν πώς να το χειριστούν.

Όπως γνωρίζουμε, όλα έγιναν γύρω στη μία τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, από τη στιγμή που ο 16χρονος έβαλε 20 ευρώ βενζίνη στο αγροτικό όχημα που οδηγούσε και αμέσως πάτησε γκάζι για να φύγει, χωρίς να περιμένει τον υπάλληλο του βενζινάδικου να του φέρει την απόδειξη, για να πληρωθεί.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έτυχε να βρίσκονται στο σημείο, ξεκινούν την καταδίωξή του και κατόπιν ενημερώνουν το κέντρο, κάνοντας μια πρώτη κλήση. Κατά την ενημέρωση, ωστόσο, χάνεται το σήμα, με το κέντρο να δίνει εντολή στην ΟΠΚΕ να βοηθήσει, ενώ, λίγες στιγμές αργότερα, γίνεται γνωστό από τους άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ότι το αυτοκίνητο έχει προσκρούσει σε κατάστημα.

  • Ώρα κλήσης 01:30:24

ΚΕΝΤΡΟ: Το όχημα ασφαλίζεται εκεί ή όχι;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Όχι, είναι τρακαρισμένο. Όχι. Οι πόρτες ανοιχτές.

ΚΕΝΤΡΟ: Αυτός μιλάει; Συνεννοείται πριν φύγει; Έφυγε;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Όχι… όχι… όχι…

ΚΕΝΤΡΟ: Δεν συνεννοείται;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Τώρα μόλις έφυγε το ασθενοφόρο.

ΚΕΝΤΡΟ: Ναι… Για το τι θα κάνουμε με το όχημα, αυτό λέω εγώ…

Το Κέντρο προσπερνά τον τραυματισμό, αφού έχει φτάσει ασθενοφόρο και εξακολουθεί να ρωτά συνεχώς για το όχημα, ενώ, ξαφνικά, στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα, γίνεται λόγος για πυροβολισμό μέσω τηλεφώνου (δεν χρησιμοποιείται ο ασύρματος), όχι όμως για την -υποτιθέμενη- απόπειρα εμβολισμού από μέρους του 16χρονου.

  • Οι διάλογοι από το ηχητικό με το κέντρο:

ΚΕΝΤΡΟ: Εσείς όταν πάτε Κορδελιό για την προανάκριση για την απείθεια κι αυτά, για το περιστατικό για τις καταθέσεις… Τώρα το όχημα τι θα κάνουμε… Το όχημα κλειδώνεται; Δεν κλειδώνεται;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Το όχημα δεν κλειδώνεται, όχι. Συνάδελφε με ακούς;

ΚΕΝΤΡΟ: Ναι…

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Τώρα με λέει ο συνάδελφος ότι πυροβόλησε… Ότι μάλλον είναι από τον πυροβολισμό τραυματισμένος.

ΚΕΝΤΡΟ: Ποιον πυροβ… τι πυροβολισμό; Είχε πυροβολισμούς;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Ο συνάδελφος με είπε τώρα από την άλλη μηχανή.

ΚΕΝΤΡΟ: Πυροβόλησε συνάδελφος; Δικός μας;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Ναι… ναι… ε…

Στο σημείο αυτό φαίνεται ότι ο αστυνομικός στο κέντρο έχει σοκαριστεί με αυτό που άκουσε και, μετά από μια μεγάλη παύση, κάνει την καθοριστική ερώτηση:

ΚΕΝΤΡΟ: Που είναι τραυματισμένος; Στο κεφάλι;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Στο κεφάλι, ναι…

ΚΕΝΤΡΟ: ΟΚ… Δώσε μου μισό λεπτό λίγο…

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This