Η επικοινωνία της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με το κέντρο επιχειρήσεων μετά την καταδίωξη – Απέκρυψαν τον πυροβολισμό του 16χρονου;

Προειδοποιητικό μήνυμα από το «112» για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε υπαίθρια επιχείρηση ελαστικών στον Ασπρόπυργο, στην οποία εισέβαλαν οργισμένοι Ρομά

Must Read

Την ώρα που σε διάφορα σημεία της χώρας επικρατεί αναβρασμός, με τους Ρομά να ξεσηκώνονται, διαμαρτυρόμενοι για τον τραυματισμό του 16χρονου ομόφυλού τους Κώστα Φραγκούλη στο κεφάλι από τα πυρά αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., απόσπασμα από την επικοινωνία των αστυνομικών με το κέντρο επιχειρήσεων μετά την ολοκλήρωση της καταδίωξης, έρχεται να δώσει μια νέα διάσταση στην όλη υπόθεση.

Το συγκεκριμένο ντοκουμέντο φέρνει στο φως το MEGA, και εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο ηχητικό απόσπασμα δεν γίνεται πουθενά λόγος από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. για τους πυροβολισμούς προς το όχημα, ενώ, μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως ο οδηγός του οχήματος, δηλαδή ο 16χρονος είναι «νεκρός»!

Αναλυτικά η συνομιλία, όπως τη μετέδωσε το MEGA:

  • Αστυνομικός: Κέντρο το όχημα έχει προσκρούσει στο κατάστημα.
  • Κέντρο: Ελήφθη, ελήφθη, ενημερώνουμε Τροχαία. Έχετε τα άτομα; Πόσα άτομα επιβαίνουνε; Το όχημα έχει προσκρούσει στο κατάστημα, αναγνωρίζετε οι σταθμοί;
  • Αστυνομικός: Ένα άτομο.
  • Κέντρο: Έχει προσκρούσει σε κατάστημα το όχημα. Ένα άτομο. Το έχουμε το άτομο;
  • Αστυνομικός: Αρνητικό κέντρο, δίνουμε εντολές αλλά δεν κατεβαίνει το άτομο από το όχημα.
  • Κέντρο: Ελήφθη, με όλα τα μέτρα ο έλεγχος, δώστε μας την πινακίδα όταν τελειώσετε.
  • Αστυνομικός: Ο οδηγός του οχήματος έχει εγκλωβιστεί στο σημείο. Το άτομο δεν συνεργάζεται. Να το γνωρίζετε.
  • Κέντρο: Ελήφθη, πού ακριβώς είστε; Έχει ανταποκριθεί ο οδηγός στις εντολές σας; Ελέγχετε το άτομο;
  • Αστυνομικός: Είναι νεκρό το άτομο.

Δείτε το ρεπορτάζ:




Συγκάλυψη από την αστυνομία καταγγέλλει ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου

Για απόπειρα συγκάλυψης από την αστυνομία κάνει λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό στην Θεσσαλονίκη, μετά από καταδίωξη, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεόφιλος Αλεξόπουλος ανέφερε πως η κατάσταση υγείας του 16χρονου Ρομά δεν παρουσιάζει βελτίωση και υποστήριξε ξανά πως ήταν ευθεία βολή εξουδετέρωσης. «Το αφήγημα της αστυνομίας το ξέρουμε. Όταν υπάρχει μια επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., που το μόνο που αναφέρει είναι ο εμβολισμός, αλλά όχι το γεγονός του σοβαρού τραυματισμού, μιλάμε για μια απόπειρα συγκάλυψης», είπε ο δικηγόρος αναφερόμενος σε όσα υποστηρίζει η Ελληνική Αστυνομία. Υπενθυμίζεται πως η πλευρά της οικογένειας κατέθεσε παράσταση πολιτικής αγωγής.

Μήνυμα 112 για τη φωτιά στον Ασπρόπυργο

Προειδοποιητικό μήνυμα 112 έστειλε στους πολίτες της δυτικής Αττικής το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, λόγω της μεγάλης φωτιάς που έχει ξεσπάσει σε επιχείρηση ελαστικών στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο.

«Αν βρίσκεστε στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, περιοχή Ασπροπύργου, καταφύγετε σε κλειστό κτίριο τώρα. Έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά σε υπαίθρια αποθήκη ελαστικών. Εκλύονται επικίνδυνοι για την υγεία καπνοί. Κλείστε πόρτες και παράθυρα», αναφέρει το μήνυμα, καθώς, παρά το γεγονός ότι δεν φυσάει, η δυσάρεστη οσμή από την πυρκαγιά ήδη έχει φτάσει σε αρκετές περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Η φωτιά ξεκίνησε από Ρομά που εισέβαλαν στην εν λόγω επιχείρηση, οι οποίοι το απόγευμα είχαν κλείσει την εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των Μεγάρων, βάζοντας φωτιές σε λάστιχα στο δρόμο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις και στον Προαστιακό, καθώς οι φωτιές ήταν κοντά στις γραμμές.

Στον χώρο της επιχείρησης στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ επιχειρούν 10 οχήματα της Πυροσβεστικής και 25 πυροσβέστες, ενώ πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα στη δυτική Αττική.

Ταραχές και σε Αγρίνιο και Πάτρα

Επεισόδια ξέσπασαν το απόγευμα από Ρομά και στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο, κοντά στο παλιό ΚΤΕΛ, με φωτιές και πετροπόλεμο. Στα επεισόδια συμμετείχαν περίπου 50 άτομα, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας, η οποία έσπευσε στο σημείο με ισχυρή δύναμη.

Οι συγκεντρωμένοι Ρομά έκαψαν λάστιχα και άναψαν φωτιές σε κάδους, ενώ κάποιοι επιδόθηκαν και σε πετροπόλεμο προς τη διμοιρία της αστυνομίας. Μάλιστα, γύρω στις 7:20μ.μ. σημειώθηκε αποκλεισμός της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου Αγίου Δημητρίου.

Μπλόκο επιχείρησε να στήσει ομάδα Ρομά, το βράδυ της Τετάρτης και στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος των Βραχνέικων, αποκλείοντας προσωρινά την κυκλοφορία των οχημάτων. Οι συγκεντρωμένοι Ρομά άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και έκαψαν λάστιχα αυτοκινήτων.

Επενέβησαν δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες και έτρεψαν σε φυγή τους Ρομά, ενώ, για όση ώρα είχε διακοπεί η κυκλοφορία, η Τροχαία έκανε εκτροπή των οχημάτων στην παλαιά εθνική, από τα φανάρια της βιομηχανικής περιοχής και μέσω του κόμβου Οβρυάς στην Περιμετρική. Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ισχυρή αστυνομική δύναμη απέτρεψε τον αποκλεισμό του δρόμου στην περιοχή της Παραλίας Πατρών, επίσης από ομάδα Ρομά, χωρίς να προκληθεί ένταση.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This