Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Έως και τα 3,5 μέτρα θα φτάσουν τα κύματα λόγω των σφοδρών ανέμων

Μήνυμα του 112 σε Αχαϊα, Ηλεία και Μεσσηνία

Must Read

Η κακοκαιρία Gaia πλήττει τη χώρα, με τα προειδοποιητικά μηνύματα από το 112 να έχουν πάρει φωτιά καθώς μέχρι αυτή την ώρα έχουν αποσταλεί σε κατοίκους της Κέρκυρας, της Ηπείρου, της Αμφιλοχίας αλλά και της Πάτρας.

Διαβάστε επίσης: Ήχησε και στην Αμφιλοχία το 112

Ο Σάκης Αρναούτογλου, με ανάρτησή του στο Facebook προειδοποιεί για σφοδρούς ανέμους στις ακτές της βόρειας Ελλάδας από απόψε το βράδυ μέχρι και το ξημέρωμα της Κυριακής, ενώ τονίζει πως τα κύματα θα φτάσουν έως και τα 3,5 μέτρα!

Αναλυτικά η ανάρτηση του γνωστού μετεωρολόγου

«ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΣΦΟΔΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΝΟΤΙΟΥΣ – ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΙΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ!

Σύμφωνα με το μοντέλο κυματισμού του poseidon.hcmr.gr, το σημαντικό ύψος κύματος αναμένεται να ξεπεράσει τα 2-2,5 μέτρα στις ακτές του Θερμαϊκού και της Χαλκιδικής και τα 3 με 3,5 μέτρα στις ακτές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης!!!

Κατά την ταπεινή μου άποψη για καλό και για κακό οι ιδιοκτήτες μικρών σκαφών που ελλιμενίζονται σε λιμάνια και όρμους των παραπάνω θαλάσσιων περιοχών να μεριμνήσουν άμεσα για την ασφάλεια των σκαφών τους. Συνιστάται, επίσης, να αποφεύγεται ο απόπλους κάθε μικρού σκάφους μέχρι βελτίωσης των δυσμενών καιρικών συνθηκών».

Μήνυμα του 112 σε Αχαϊα, Ηλεία και Μεσσηνία

Προειδοποιητικό μήνυμα, για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, έλαβαν απόψε, περίπου στις 20:45, στα κινητά τους τηλέφωνα οι κάτοικοι της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα λοιπόν με το προειδοποιητικό μήνυμα από την Πολιτική Προστασία, από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και τις μεσημβρινές ώρες της 11ης Δεκεμβρίου, προβλέπονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, όπως ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι.

Με το συγκεκριμένο μήνυμα, η Πολιτική Προστασία καλεί τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, στις απολύτως απαραίτητες και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Ήχησε το 112 και στη Ζάκυνθο

Μήνυμα από το 112 έλαβαν πριν από λίγα λεπτά οι κάτοικοι της Ζακύνθου, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν το νησί.

Σύμφωνα με το προειδοποιητικό μήνυμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στο νησί αναμένονται ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι.

Τέλος, με το μήνυμα καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους κατά την διάρκεια των φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Διαβάστε επίσης: Μήνυμα από το 112 σε Κέρκυρα και Ήπειρο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα – Κατολισθήσεις στα Ιωάννινα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This