Κρήτη: 26 ολόκληρες ώρες για να φτάσει στο νοσοκομείο ηλικιωμένος με εγκεφαλικό!

Χρειάστηκε να επιστρατευτεί ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, για να γίνει η διακομιδή του...

Must Read

Σε πραγματική οδύσσεια εξελίχτηκε η προσπάθεια των συγγενών ενός 75χρονου από την Αγία Ρουμέλη Σφακίων να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο Χανίων, όταν έπαθε εγκεφαλικό, καθώς οι εξαιρετικά άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, δυσκόλεψαν ακόμη και την αεροδιακομιδή του.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, όλα ξεκίνησαν χθες το πρωί που ο ηλικιωμένος άνδρας έπαθε εγκεφαλικό, με τους συγχωριανούς του στην Αγία Ρουμέλη όπου ζει να ενημερώνουν για το περιστατικό τους συγγενείς του που διαμένουν στα Χανιά. Από τη στιγμή εκείνη ξεκίνησε η αγωνιώδης προσπάθειά τους για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, με τις καιρικές συνθήκες να εμποδίζουν να φτάσει στο χωριό κάποιο σκάφος ή ακόμη και ελικόπτερο, καθότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν διαθέτει οδική σύνδεση, οι συγγενείς του 75χρονου αναγκάστηκαν να σπεύσουν στο πλευρό του μετά από τρίωρη πεζοπορία. Κατόπιν, χρειάστηκε να επιστρατευτεί ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, για να διακομιστεί ο άνθρωπος στο νοσοκομείο.

Τελικά, ο 75χρονος παραλήφθηκε από το πλήρωμα του ελικοπτέρου σε σχετικά καλή κατάσταση, περίπου… 26 ώρες αφότου υπέστη το εγκεφαλικό επεισόδιο που του προκάλεσε και παράλυση. Το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο του νοσοκομείου Χανίων στις 11:15 σήμερα το πρωί, όπου και βρέθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στον ηλικιωμένο ασθενή, ο οποίος έκτοτε νοσηλεύεται σε θάλαμο του νοσοκομείου.

«Αν είναι δυνατόν, εν έτη 2022 να πεθαίνουν οι άνθρωποι, γιατί δεν μπορώ να καταλάβω. Ελικοδρόμιο έχει, γιατί δεν σηκώθηκε το ελικόπτερο από χθες…», αναφέρει συγχυσμένη η κόρη του άτυχου άνδρα, φέρνοντας εκ νέου στο προσκήνιο το πάγιο αίτημα των κατοίκων της Αγίας Ρουμέλης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα της πρόσβασης στο χωριό τους, κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες.

  • Δείτε βίντεο από την αερομεταφορά του ηλικιωμένου:

*πηγή φωτο/βίντεο: flashnews.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This