Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά αφήνει η κυβέρνηση για το «ξεχείλωμα» της υπόθεσης Novartis και σε άλλα πρόσωπα ή ζητήματα. Μεθαύριο, Τρίτη, η προανακριτική κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου θα εισέλθει επιτέλους στην ουσία της υπόθεσης, καθώς οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για τους μάρτυρες, στη συνέχεια θα καθοριστεί η σειρά και η ημερομηνία εξέτασης των πρώτων μαρτύρων, ενώ αναμένεται να υπάρξουν και οι πρώτες τοποθετήσεις των μελών της επιτροπής επί της δικογραφίας χιλιάδων σελίδων που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή.
Θεωρείται βέβαιο ότι θα ζητηθεί η κλήση των δικαστικών λειτουργών που έχουν ήδη καταθέσει ή που έχουν εμπλακεί με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο στην υπόθεση, αρχής γενομένης, φυσικά, από την πρώην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου, αλλά και τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή. Αμφότεροι αναμένεται να βρεθούν πρώτοι πρώτοι στη λίστα των μαρτύρων που θα κληθούν. Στις δικές τους καταθέσεις βασίστηκε η κυβέρνηση άλλωστε για να καθίσει στο εδώλιο τον κ. Παπαγγελόπουλο, αν και, ως γνωστόν, ο κ. Αγγελής δεν ονοματίζει πουθενά τον τέως υπουργό, παρά μιλά για «Ρασπούτιν».
Αναμένονται ακόμη προς κατάθεση η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η επικεφαλής κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, καθώς και η πρώην γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.
Την ίδια ώρα, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να κληθούν και τα 10 πολιτικά πρόσωπα για τα οποία είχε γίνει η προηγούμενη προανακριτική ή έστω όσοι έχουν προχωρήσει σε μηνύσεις, ενώ εξετάζεται και η κλήση της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, δηλαδή των Μιχάλη Καλογήρου και Σταύρο Κοντονή. Μείζον ζήτημα είναι για τη Ν.Δ. και η κλήση των προστατευόμενων μαρτύρων, καθώς ουκ ολίγες φορές στελέχη έχουν απειλήσει ότι «θα βγάλουν την κουκούλα από τους μάρτυρες». Επομένως η κυβέρνηση αναζητά «παραθυράκι» για να μπορέσουν να καταθέσουν, καθώς θα πρέπει η Δικαιοσύνη να άρει το ειδικό καθεστώς προστασίας τους.