Εφιάλτης με spa και μασάζ σε πεντάστερο ξενοδοχείο για τον 15χρονο που κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια

Λεπτομέρειες από την καταγγελία του 15χρονου που προκαλούν ανατριχίλα

Must Read

Από την τρυφερή ηλικία των 13 χρόνων φέρεται ότι υπέμενε τις αρρωστημένες ορέξεις του πατρός Αντωνίου ο 15χρονος φιλοξενούμενος της δομής της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Βόλο, ο οποίος κατήγγειλε τον ιερέα για ασέλγεια, όπως και ο 19χρονος που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με όσα είπε στους αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας!

Η «Espresso» φέρνει σήμερα στο φως άγνωστες λεπτομέρειες από την ανατριχιαστική συμπληρωματική κατάθεση του 15χρονου -σήμερα- μαθητή της α’ γυμνασίου, στον οποίο είχε αναφερθεί ο 19χρονος στην κατάθεσή του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τον Αύγουστο που μας πέρασε, μιλώντας τηλεφωνικά με μια τραπεζοκόμο στον Βόλο, μου είπε ότι ο πατέρας Αντώνιος κλείνεται με τις ώρες στο δωμάτιό του με ένα παιδί, ο οποίος είναι τώρα στην α’ γυμνασίου. Επειδή ξέρω τον πατέρα Αντώνιο, είμαι σίγουρος ότι του κάνει τα ίδια».

Οπως είπε το 15χρονο αγόρι, το οποίο είχε ξεχωρίσει ο πατέρας Αντώνιος ανάμεσα σε πολλά άλλα, λόγω του ιδιαίτερα όμορφου παρουσιαστικού του, ο εφιάλτης του άρχισε πριν από δύο χρόνια, όταν ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» αποφάσισε να τον πάρει μαζί του σε μια εκδρομή στα Γιάννενα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», ο ίδιος ήταν το μοναδικό παιδί της δομής του Βόλου που συνόδευσε τον ιερέα σε εκείνο το ταξίδι, όπου φέρεται ότι τελέστηκαν γενετήσιες πράξεις σε βάρος του. Τα υπόλοιπα παιδιά που είχε μαζί του ο πατέρας Αντώνιος για να του… κρατούν συντροφιά προέρχονταν από άλλα παραρτήματα της «Κιβωτού». Στα Γιάννενα ο ιδρυτής τής υπό έλεγχο μη κυβερνητικής οργάνωσης είχε κλείσει ένα πεντάστερο ξενοδοχείο με όλα τα κομφόρ. Μάλιστα, για να εξασφαλίσει στους ανήλικους συνοδούς του όλες τις απαραίτητες ανέσεις για μια υπέροχη διαμονή, είχε φροντίσει να κλείσει και ένα… πακέτο με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που υπόσχονται χαλάρωση, όπως σπα και μασάζ! Και αυτό για να τους δείξει ότι όσοι είναι κοντά του ζουν σαν βασιλιάδες και όχι σαν είλωτες, όπως τα υπόλοιπα παιδιά που δεν ήταν «εκλεκτά» και δούλευαν σαν σκλάβοι στα χωράφια και στα νταμάρια…

Στη συγκλονιστική κατάθεσή του, που στενεύει ασφυκτικά τον κλοιό γύρω από τον «El Capitano» της «Κιβωτού», ο 15χρονος αναφέρθηκε με λεπτομέρειες και σε μία άλλη φορά που είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον ρασοφόρο (σ.σ.: φέρεται ότι έχει περιγράψει ακόμη πιο σκληρές πράξεις από αυτές που είχε αναφέρει στη δική του περίπτωση ο 19χρονος). Οπως είπε, τότε οι ασελγείς πράξεις είχαν λάβει χώρα στη δομή της οργάνωσης στη Χίο, όπου πάλι είχε κληθεί να ακολουθήσει τον πατέρα Αντώνιο.

«Kλειδωμένος»

Η πρώτη κατάθεση του νεαρού αγοριού είχε ληφθεί στα τέλη του περασμένου μήνα, στον Βόλο. Τότε, ο 15χρονος έδειχνε ιδιαίτερα φοβισμένος και είχε αποφύγει να εξηγήσει ποια ακριβώς ήταν η σχέση του με τον πατέρα Αντώνιο και να περιγράψει ασελγείς πράξεις. Ετσι, οι εισαγγελείς Ανηλίκων, βλέποντας πόσο «κλειδωμένος» ήταν ο ανήλικος, αποφάσισαν να αφήσουν να περάσουν λίγες ημέρες και τελικά τον έπεισαν να δώσει προχθές συμπληρωματική κατάθεση, παρουσία παιδοψυχολόγου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας, μάλιστα, για να διασφαλιστεί ότι άτομα από την «παλιά» διοίκηση της «Κιβωτού» δεν θα «επηρεάσουν» ή θα αποτρέψουν το παιδί να πει όλη την αλήθεια, έφτασαν από την Αθήνα στη δομή του Βόλου μια κοινωνική λειτουργός και ένα μέλος του νέου διοικητικού συμβουλίου, τον πήραν και τον μετέφεραν στην Αθήνα και στο «Σπίτι του Παιδιού». Μετά την κατάθεσή του ο ανήλικος μεταφέρθηκε εκ νέου στη δομή του Βόλου, προχθές το βράδυ. Ο ίδιος φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ήρεμος και δεν θέλησε να πει το παραμικρό για όλα όσα κατέθεσε σε τροφίμους που τον προσέγγισαν.

Στο μεταξύ, από μέρα σε μέρα αναμένεται να ασκηθούν διώξεις σε βάρος τεσσάρων προσώπων για τα οποία έγιναν καταγγελίες για ασέλγεια και ξυλοδαρμούς μέσα στις δομές! Ειδικότερα, οι διώξεις αναμένεται να ασκηθούν κατά του πατρός Αντωνίου, ο οποίος καταγγέλλεται για πράξεις που στρέφονται κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας, του «πρωτοπαλίκαρου» του ιερέα Πασχάλη Σ., ο οποίος έκανε «κουμάντο» στη δομή της Πωγωνιανής στα Ιωάννινα και καταγγέλλεται για κακοποιητικές συμπεριφορές, καθώς και σε βάρος της συζύγου του τελευταίου, η οποία εργαζόταν στη δομή θηλέων στην Κόνιτσα, και του Ιρακινού πρώην υπευθύνου όλων των παρατηρημάτων της «Κιβωτού», με το όνομα «Αναστάσης», που φέρεται, επίσης, ότι συμμετείχε σε ξυλοδαρμούς παιδιών.

Με φόντο τις φοβερές αποκαλύψεις που έκανε ο 15χρονος φιλοξενούμενος της δομής του Βόλου, η μητέρα του μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε: «Δεν μιλάει ακόμη, σε μένα δεν μπορεί να ανοιχτεί. Φοβάται. Ζητάει συνέχεια να φύγει. Εχω εισαγγελική απόφαση να επικοινωνώ καθημερινά δέκα λεπτά μαζί του τηλεφωνικά και μία φορά την εβδομάδα επίσκεψη για μία ώρα. Βρίσκουν διάφορες δικαιολογίες»!

Εντατικές οι δύο έρευνες για τον «θησαυρό»

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι δύο παράλληλες έρευνες στα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου», σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί αν ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα του καταχράστηκαν χρήματα από τα ταμεία του οργανισμού, τα οποία είχαν ενισχύσει χιλιάδες πολίτες με δωρεές.

Η πρώτη έρευνα διενεργείται από την Ανεξάρτητη Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, υπό τον επίτιμο αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, και η δεύτερη από την Οικονομική Αστυνομία, με παραγγελία του εισαγγελέα Ιωάννη Σέβη. Στο πλαίσιο αυτό έχουν δεσμευτεί όλοι οι λογαριασμοί του ιδρυτή της «Κιβωτού», της συζύγου του και πρώην προέδρου της μη κυβερνητικής οργάνωσης Σταματίας Γεωργαντή, καθώς και συγγενικών τους προσώπων, με κάθε κίνησή τους να ελέγχεται εξονυχιστικά από ειδικευμένα στελέχη στο οικονομικό έγκλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες θα πάρουν πολύ χρόνο για να ολοκληρωθούν, καθώς ελέγχεται κάθε ποσό και η διαδρομή του και, εν συνεχεία, διασταυρώνονται με άλλα στοιχεία, ώστε να διαπιστωθεί από πού προέρχονταν τα χρήματα αυτά και πού κατέληγαν. Ειδικότερα, η Οικονομική Αστυνομία διερευνά τα πάντα γύρω από τα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου», καθώς και κάθε οικονομικό στοιχείο 11 φυσικών προσώπων, μεταξύ των οποίων και του πατρός Αντωνίου, της παπαδιάς και μελών τόσο της οικογένειάς τους όσο και των διοικητικών συμβουλίων προηγούμενων ετών.

Λογαριασμοί

Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής διενεργούνται φορολογικός έλεγχος για όλη την τελευταία πενταετία, άνοιγμα εταιρικών λογαριασμών κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, όπως και άνοιγμα όλων των λογαριασμών των συγκεκριμένων προσώπων, που περιλαμβάνει κάρτες, μετοχές και κάθε χρηματοπιστωτικό προϊόν που ενδεχομένως εντοπιστεί στην κατοχή τους.

Τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας ερευνούν, επίσης, αν έχουν χορηγηθεί στη ΜΚΟ πάσης φύσεως επιχορηγήσεις ή αν έχει λάβει χρηματοδοτήσεις από κρατικούς φορείς ή ευρωπαϊκούς πόρους. Τελευταίο εύρημα ήταν το ποσό των 57.000 ευρώ που εντοπίστηκε στη θυρίδα που διατηρούσε η μητέρα του πατρός Αντωνίου σε υποκατάστημα τράπεζας στη Χίο. Η θυρίδα αυτή άνοιξε την περασμένη Πέμπτη από στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, παρουσία δικαστικού λειτουργού. Σημειώνεται ότι τα κακουργηματικού βαθμού αδικήματα που διερευνώνται στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας είναι η υπεξαίρεση, η απιστία, η φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This