Ημαθία: «Πόλεμος» στο hot spot: Επεισόδια μεταναστών με κατοίκους και Ρομά- Βγήκαν όπλα και μαχαίρια (video)

Must Read

Επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή το βράδυ.

Όλα ξεκίνησαν όταν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου αλλοδαποί από το hot spot της Αλεξάνδρειας επιχείρησαν να μπουν σε μπαρ ιδιοκτησίας Ρομά, για να πιουν ποτό, και δεν έγιναν δεκτοί. Όταν είδαν ότι τους έδιωχναν, έβγαλαν μαχαίρια και ένα όπλο σε πολίτες του συνοικισμού του Αγίου Γεωργίου.

Ξεκίνησε ένα επεισόδιο έξω από τα ΚΤΕΛ και ακολούθησε πετροπόλεμος.

Τα χειρότερα, ευτυχώς, αποφεύχθηκαν χάρη στην άμεση και μεγάλη παρουσία της Αστυνομίας.

Ωστόσο, η ένταση που προκλήθηκε γενικεύτηκε και μεταφέρθηκε στο hot spot, όπου κάποιοι Ρομά μετέβησαν ομαδικά με προθέσεις εισβολής στον χώρο.

Εκτοξεύτηκαν απειλές και από τις δύο πλευρές, αλλά χωρίς συνέχεια. Μάλιστα, λέγεται πως πέτρα του σκανδάλου του περιστατικού ήταν μια νεαρή Ρομά, που δούλευε στο μπαρ, και κάποιες άλλες κοπέλες του συνοικισμού. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μάλλον πιο κοντά στην αλήθεια η εκδοχή ότι οι τσιγγάνοι έδιωξαν τους μετανάστες από το μπαρ.

Κατά τις 3 τη νύχτα, η ένταση μεταφέρθηκε στο δημαρχείο, όπου αγανακτισμένοι κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν διαμαρτυρόμενοι, απαιτώντας από τη δημοτική Αρχή να διακόψει τη λειτουργία του hot spot.

Μπροστά στο δημαρχείο άρχισε πετροπόλεμος και έγινε θρύψαλα η κεντρική είσοδος, ενώ προκλήθηκαν ζημιές στο κτίριο.

Από το περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς.

Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή Ημαθίας, Διονύση Κούγκα, οι οποίες επέβαλαν την τάξη. Χρησιμοποιήθηκαν μάλιστα και 4-5 χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, προκειμένου να διαλυθεί το πλήθος που αντάλλασσε πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Να σημειωθεί ότι χθες έγινε συνάντηση κατοίκων της πόλης, για να συζητηθούν τρόποι αντίδρασης στην κατάσταση, ενώ αναταραχές ξαναδημιουργήθηκαν στο hot spot.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αρκετοί μετανάστες προσπάθησαν να εξέλθουν της πύλης,  αλλά με την έγκαιρη παρέμβαση της αστυνομίας μπήκαν και πάλι μέσα. Στο μεταξύ, στην περιοχή ακούστηκαν και αρκετοί πυροβολισμοί. Οι κάτοικοι της περιοχής, όπως είναι φυσικό, είναι ιδιαίτερα αναστατωμένοι.

Δείτε το video του Thestival

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This