Ρίγη συγκίνησης με τα Ελληνόπουλα της Βορείου Ηπείρου: «Εμείς που μένουμε εδώ κρατάμε Θερμοπύλες» 

Must Read

Έχοντας παλέψει με νύχια και με δόντια για να κρατήσουν ζωντανό τον ελληνισμό, τα έθιμα και τις παραδόσεις τους, οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου ήρθαν αντιμέτωποι με τον αλβανικό ολοκληρωτισμό, όμως δεν λύγισαν.

Κόντρα σε εκείνους που επιχείρησαν να αρπάξουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους, έμειναν εκεί, πάλεψαν με πυγμή και περηφάνια, αρνούμενοι να εγκαταλείψουν τον τόπο τους. Κράτησαν ανοιχτά τα σχολεία τους και τους ιερούς ναούς, ύψωσαν ψηλά τις ελληνικές σημαίες και δεν έπαψαν ποτέ να ελπίζουν ότι η Ελλάδα δεν θα τους ξεχάσει.

Σήμερα, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λειβαδιά, όπου συνάντησε 300 ομογενείς στο ενιαίο Λύκειο «Λευτέρης Στάλιος», Ελληνόπουλα ντυμένα με παραδοσιακές στολές, απήγγειλαν ένα ποίημα που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης. «Εμείς που μένουμε εδώ κρατάμε Θερμοπύλες και θέλουμε να ζήσουμε στις πατρικές εστίες» ήταν ένας από τους στοίχους που ακούστηκε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This