Λογαριασμοί ρεύματος: Ανακοινώνονται οι επιδοτήσεις

Αυξήσεις από 18% έως 41% στους τιμοκαταλόγους για τον Ιανουάριο του 2023

Must Read

Ανακοινώνονται σήμερα, Παρασκευή 23/12, στις 9.30 οι επιδοτήσεις για τα τιμολόγια ρεύματος που θα πληρώσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις τον Ιανουάριο.

Οι επιδοτήσεις θα κινούνται γύρω από τα 500 εκατ. ευρώ και, σύμφωνα με πληροφορίες, το ύψος των ενισχύσεων αναμένεται να αντληθεί εξολοκλήρου από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης και δεν θα χρειαστεί η συνδρομή του κρατικού προϋπολογισμού. Οι πάροχοι στις 20 Δεκεμβρίου ανακοίνωσαν μεγάλες αυξήσεις από 18% έως 41% στους τιμοκαταλόγους ρεύματος για τον Ιανουάριο του 2023. Οι τιμές της κιλοβατώρας πήραν φωτιά σε σχέση με τον Δεκέμβριο εξαιτίας των υψηλών τιμών της χονδρεμπορικής ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου. Οι πάροχοι διαμόρφωσαν εύρος τιμών από τα 0,358 ευρώ μέχρι και τα 0,501 ευρώ ανά κιλοβατώρα, όταν τον Δεκέμβριο κυμαίνονταν από τα 0,277 ευρώ μέχρι τα 0,397 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Οι νέες χρεώσεις της ΔΕΗ για το οικιακό τιμολόγιο διαμορφώνεται στα 48,9 λεπτά/KWh για καταναλώσεις μέχρι 500 KWh και στα 50,01 λεπτά/KWh για καταναλώσεις πάνω από 500 KWh. Η αύξηση είναι της τάξης του 29%. Υπενθυμίζεται ότι οι αντίστοιχες χρεώσεις της ΔΕΗ για τον Δεκέμβριο ήταν 38 λεπτά/KWh για καταναλώσεις μέχρι 500 KWh και στα 39,2 λεπτά/KWh για καταναλώσεις πάνω από 500 KWh.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This