Τετέλεσται ο πατέρας Αντώνιος

Κάλαντα από τις δύο εισαγγελείς Ανηλίκων θα ακούσει τα φετινά Χριστούγεννα ο πατέρας Αντώνιος

Must Read

Δύσκολα θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα για τον πατέρα Αντώνιο, που, αντί για κάλαντα, αναμένεται να ακούσει τις δύο εισαγγελείς Ανηλίκων να του ζητούν εξηγήσεις για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Espresso», ο πατέρας Αντώνιος και περίπου έξι με επτά ακόμη πρόσωπα αναμένεται να κληθούν από ώρα σε ώρα για παροχή εξηγήσεων ενώπιον των δύο εισαγγελέων Ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση των καταγγελιών για κακοποιητικές συμπεριφορές και σεξουαλικές παρενοχλήσεις στους κόλπους της ΜΚΟ.

Αν και αρχικά στο μικροσκόπιο των Αρχών είχαν μπει τέσσερα πρόσωπα, μόλις πριν από μια εβδομάδα συσχετίστηκαν με την κεντρική δικογραφία άλλες δικογραφίες που αφορούσαν την «Κιβωτό του Κόσμου» από πόλεις της περιφέρειας. Οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη Κυριακή Τσιχλή αναμένεται να καλέσουν από ώρα σε ώρα όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, ως υπόπτα.

Πρόκειται για τον πατέρα Αντώνιο, τον Ιρακινό Αναστάση από τη δομή της Αθήνας, τον Πασχάλη Σ. και τη σύζυγό του από τη δομή στα Ιωάννινα και τρία τέσσερα πρόσωπα από άλλες δομές εκτός Αθηνών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατέρας Αντώνιος, εκτός από την κατάχρηση σε ασέλγεια κατά συρροή που ήταν το αρχικώς ερευνώμενο αδίκημα, ενδέχεται να κληθεί για εξηγήσεις και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες αδύναμων. Πηγή αναφέρει στην «Espresso» ότι στη δικογραφία προστέθηκαν καταθέσεις που τον τοποθετούν μπροστά σε περιστατικά σωματικής κακοποίησης ανηλίκων εντός της δομής. Σημειώνεται ότι για φυσική αυτουργία σε σωματικές βλάβες σε βάρος αδυνάμων ερευνώνται τα υπόλοιπα πρόσωπα που βρίσκονται στον προθάλαμο των εισαγγελέων και αναμένεται να κληθούν ως ύποπτοι για την υπόθεση.

Αποκαλύψεις

Το φιτίλι που «άναψε» την υπόθεση και οδήγησε σε αποκαλύψεις έβαλε ένας 19χρονος, που στην κατάθεσή του είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «όσο πλησίαζα και δενόμουν με τον πατέρα Αντώνιο, είχα αρχίσει στην ουσία να τον υπηρετώ, δηλαδή του έβαζα και του έβγαζα τα παπούτσια και του έβαζα τις κάλτσες. Αυτά ήταν τα πρώτα περίεργα πράγματα. Σταδιακά ο ιερέας άρχισε να με χτυπάει στον ποπό με το χέρι, ενώ όταν πηγαίναμε για μπάνιο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, καθώς έκανε πως με έπνιγε στο νερό, άρχισε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου». Μάλιστα, είχε αναφερθεί σε πληθώρα ασελγών πράξεων από τον ιερέα σε βάρος του, ενώ σε μία από αυτές υπήρξε μάρτυρας ένας φίλος του από τη δομή της Χίου, ο οποίος έχει επίσης καταθέσει στις Αρχές.

Ομως το τελικό χτύπημα προκειμένου να οδηγηθεί -όπως όλα δείχνουν- ο πατέρας Αντώνιος ενώπιον των δικαστικών λειτουργών άρχισε με τη συμπληρωματική κατάθεση ενός 15χρονου φιλοξενουμένου της δομής στον Βόλο. Ο ανήλικος, ο οποίος είναι μαθητής της Α’ γυμνασίου, εντοπίστηκε από την Εισαγγελία μέσα από την κατάθεση που έδωσε ο 19χρονος. «Τον Αύγουστο που μας πέρασε, μιλώντας τηλεφωνικά με μια τραπεζοκόμο στον Βόλο, μου είπε ότι ο πατέρας Αντώνιος κλείνεται με τις ώρες στο δωμάτιό του με ένα παιδί, ο οποίος είναι τώρα στην Α’ γυμνασίου. Επειδή ξέρω τον πατέρα Αντώνιο, είμαι σίγουρος ότι του κάνει τα ίδια» είχε πει στην κατάθεσή του.

Οι εισαγγελείς αναζήτησαν άμεσα τον 15χρονο, ο οποίος αρχικά εξετάστηκε εντός της δομής του Βόλου και η κατάθεσή του περιορίστηκε μόνο σε περιστατικά σωματικής κακοποίησης. Ομως ήταν φανερό στον παιδοψυχολόγο που τον εξέτασε ότι το παιδί φοβόταν και δεν αποκάλυψε όλα τα περιστατικά που έχει βιώσει. Επειτα από λίγες ημέρες ο 15χρονος κλήθηκε στην Αθήνα και στο «Σπίτι του Παιδιού» για να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια και να μπορέσει να απελευθερωθεί.

Ο ανήλικος φέρεται ότι τη δεύτερη φορά έδωσε νέα στοιχεία, καταγγέλλοντας ότι έπεσε θύμα ασελγών πράξεων από τον πατέρα Αντώνιο πριν από περίπου ενάμιση χρόνο και μάλιστα περισσότερες από μία φορές. Τα περιστατικά που περιγράφει αφορούν θωπεία αλλά και πράξεις αντίστοιχες με εκείνες που είχε περιγράψει στη δική του κατάθεση ο 19χρονος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This