Με τους συγγενείς των τραυματιών του δυστυχήματος στο Βουκουρέστι μίλησε ο Δένδιας – Από Βόλο, Λάρισα και Θεσσαλονίκη οι επιβαίνοντες

Διαβεβαιώσεις από τον Ρουμάνο ΥΠΕΞ πως οι γιατροί κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για τη φροντίδα των τραυματιών

Must Read

Με την Πρέσβη της Ελλάδας στη Ρουμανία μίλησε ο Νίκος Δένδιας μετά τη γνωστοποίηση του τραγικού δυστυχήματος του τουριστικού λεωφορείου στην είσοδο του Pasajul Unirii στο Βουκουρέστι, που στοίχισε τη ζωή σε έναν 50χρονο, ενώ μάχη για τη ζωή της δίνει μια 30χρονη η οποία έχει διασωληνωθεί.

«Είκοσι ένας άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση και ένας πέθανε», ανέφερε νωρίτερα σχετικά το ρουμανικό Υπουργείο Υγείας το οποίο σημείωσε πως οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε τέσσερα νοσοκομεία.

Στον ΑΝΤ1 μίλησε η ακόλουθος Τύπου της ελληνικής Πρεσβείας και ανέφερε πως «μία γυναίκα είναι διασωληνωμένη και αρκετοί ακόμη επιβάτες του λεωφορείου είναι βαριά τραυματισμένοι».

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, επικοινώνησε ακόμα και με συγγενείς των τραυματιών, μεταφέροντας τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση και την διαβεβαίωσή του πως η ελληνική πρεσβεία θα τους συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο, ενώ επανέλαβε την θλίψη του για την απώλεια του 50χρονου.

«Σε επικοινωνία μου με συγγενείς τραυματιών στο δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου στο Βουκουρέστι, εξέφρασα τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια ζωής πολίτη, μετέφερα τις ευχές για ταχεία ανάρρωση & τη διαβεβαίωσή πως η ελληνική Πρεσβεία θα τους συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο», έγραψε στο Twitter o κ.Δένδιας.

Επίσης, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον Ρουμάνο ομόλογό του Μπογντάν Αουρέσκου (Bogdan Aurescu), «προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την άμεση ανταπόκριση των ρουμανικών αρχών και την άριστη συνεργασία που έχουν με την ελληνική πρεσβεία στο Βουκουρέστι για την αντιμετώπιση της δύσκολης αυτής κατάστασης».

Νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας είχε μιλήσει και με την Πρέσβη της Ελλάδας Σοφία Γραμματά ζητώντας της να συνδράμει η Πρεσβεία τους επιβαίνοντες στο λεωφορείο  και να παραμείνει στο πλευρό των τραυματιών και των οικείων τους για όσο απαιτηθεί.

Με τη σειρά του ο Ρουμάνος ΥΠΕΞ, μετέφερε τα θερμά του συλλυπητήρια και ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες, διαβεβαιώνοντας ότι  «το ιατρικό προσωπικό της Ρουμανίας κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να παρέχει την κατάλληλη θεραπεία».

Από Βόλο, Λάρισα και Θεσσαλονίκη οι επιβαίνοντες στο τουριστικό λεωφορείο

Από το Βόλο, χθες το απόγευμα ξεκίνησε το τουριστικό λεωφορείο που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το τουριστικό γραφείο, που έχει έδρα τη Λάρισα:

  • 6 άτομα επιβιβάστηκαν από το Βόλο στο λεωφορείο,
  • 24 από τη Λάρισα (22 πελάτες και δύο άτομα προσωπικό του γραφείου) και
  • 17 από τη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά, μαζί με τον οδηγό, επέβαιναν 48 άτομα με σκοπό να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας.

Το ταξιδιωτικό γραφείο τόνισε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρχές στο Βουκουρέστι, συγκεντρώνοντας πληροφορίες για να ενημερώσουν τους συγγενείς των ταξιδιωτών.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This