Στα «δίχτυα» της ΈΛΑΣ 48χρονος αρχαιοκάπηλος στην Καβάλα – Έκρυβε περισσότερες από 200 αρχαιότητες

Must Read

Στα «δίχτυα» της ΕΛΑΣ έπεσε ένας 48χρονος αρχαιοκάπηλος, που είχε μετατρέψει το σπίτι του στην Καβάλα σε…ιδιωτικό μουσείο!

Ο 48χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης όταν σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο, σε περιοχή της Καβάλας, εντοπίστηκε να ερευνά το έδαφος με χρήση ανιχνευτή μετάλλων και σκαπτικό εργαλείο.

Στην κατοχή του βρέθηκαν δύο χάλκινα νομίσματα, τα οποία, σύμφωνα με γνωμάτευση αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του ανωτέρω νόμου, ενώ κατείχε και τρία αδιάγνωστα αντικείμενα που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, σε περιοχή της Δράμας, κατασχέθηκαν 195 νομίσματα και ακόμη δέκα αντικείμενα, ασημένια, χάλκινα και σιδερένια.

Ο 48χρονος αρχαιοκάπηλος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά την «Κύρωση κώδικα νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων» θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This