Τραγωδία στη Ρουμανία: Σήμερα η νεκροψία στον 53χρονο – 7 τροχαία στο ίδιο σημείο τους τελευταίους 4 μήνες

Δύο παραμένουν οι σοβαρά τραυματίες - Ο οδηγός επέστρεψε στην Ελλάδα σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση

Must Read

Σήμερα αναμένεται να γίνει η νεκροψία – νεκροτομή στην σορό του 53χρονου Νίκου Χλόψιου ο οποίος έχασε την ζωή σε τροχαίο στη Ρουμανία, όταν το τουριστικό λεωφορείο στο οποίο επέβαινε προσέκρουσε σε πινακίδα για το όριο ύψους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξέταση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι και θα ρίξει φως στα αίτια του θανάτου του άτυχου Λαρισαίου.

O άτυχος 53χρονος

Όσον αφορά στους τραυματίες, δύο βρίσκονται ακόμα σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με το onlarissa.gr, πρόκειται για μια γυναίκα 62 ετών η οποία νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Φλοριάνσκα και αποσωληνώθηκε και για έναν 58χρονο  ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργείο.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως χθες πήραν εξιτήριο πέντε άτομα και σήμερα αναμένεται να πάρει ακόμη ένα.

Οι περισσότεροι από τους επιβάτες που ήταν καλά στην υγεία τους έχουν ήδη επιστρέψει στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, χθες στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, επέστρεψαν 20 άτομα. Από αυτά, τα 7 έχουν καταγωγή από την Λάρισα και θα επιστρέψουν στον τόπο τους.

Επικίνδυνο σημείο ο τόπος του δυστυχήματος;

Μια ακόμα διάσταση στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα έχει αναδειχθεί τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, στο σημείο που έγινε το  τροχαίο, έχουν γίνει συνολικά 7 παρόμοια τροχαία το τελευταίο 4μηνο. Ειδικοί έχουν εκφράσει την άποψη ότι ίσως υπάρχει κακοτεχνία στην κατασκευή στο συγκεκριμένο σημείο.

 



Χθες, ανήμερα των Χριστουγέννων, επέστρεψε στην Ελλάδα ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου. 

Το βράδυ του Σαββάτου, βρέθηκε για δεύτερη φορά στο αστυνομικό τμήμα του Βουκουρεστίου όπου μίλησε στην ανακρίτρια και φέρεται να ισχυρίστηκε ξανά πως έκανε λάθος το GPS, δείχνοντας του λάθος διαδρομή.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Αλέξανδρο Ματθαίου είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και μάλιστα θέλει να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες ταξιδιώτες για αυτή την τραγωδία.

Μάλιστα, διέψευσε ότι οδηγούσε για περισσότερες από 10 με 15 ώρες σερί.

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία από την ρουμανική αστυνομία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και σωματικές βλάβες για 25 άτομα. Μετά τις γιορτές ο οδηγός αναμένεται να κληθεί και πάλι από την ανακρίτρια για να δώσει νέα κατάθεση.

 

 




 

 

 

Το βίντεο ντοκουμέντο λίγα δευτερόλεπτα πριν το δυστύχημα

Σε βίντεο που τραβήχτηκε λίγα δευτερόλεπτα πριν το δυστύχημα από διερχόμενο αυτοκίνητο που κινούνταν πίσω από το λεωφορείο, φαίνεται ότι ο οδηγός άλλαξε λωρίδα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή!

Την διάσταση αυτή στην τραγωδία έδωσε και ο πρόεδρος του κόμματος USR της Ρουμανίας Καταλίν Ντρούλα δίνει άλλη διάσταση στην τραγωδία. Όπως επισημαίνει με ανάρτησή του στο Facebook, οι τοπικές αρχές του Βουκουρεστίου είπαν ψέματα ότι το λεωφορείο που ενεπλάκη στο δυστύχημα στο Pasajul Unirii χτύπησε τις αλυσίδες του περιοριστή ύψους.

«Δημοσιεύτηκε βίντεο που δείχνει πως το τουριστικό λεωφορείο πέρασε τις προειδοποιητικές αλυσίδες της Pasajul Unirii στη λωρίδα 2 (από 4) και μετά άλλαξε λωρίδα προς τα αριστερά. (…) Την ίδια ώρα, σε φωτογραφία που τραβήχτηκε σήμερα μπορεί κανείς να δει πώς οι προειδοποιητικές αλυσίδες βρίσκονται αναποδογυρισμένες στο πλάτος της λωρίδας 3. Βγαίνουν ορισμένα συμπεράσματα: Ο νομάρχης Grebla και άλλοι αξιωματούχοι που είπαν ότι χτυπήθηκαν οι προειδοποιητικές αλυσίδες είπαν ψέματα, είναι λάθος. Όπως έχω ξαναπεί, δεν πρέπει να μπορείτε να τις παρακάμψετε εάν μπείτε στη λωρίδα (λύσεις μπορούν να βρεθούν, από την τοποθεσία πιο κοντά στο πέρασμα, μέχρι την προηγούμενη φυσική οριοθέτηση των κατευθύνσεων μέσα από τη λωρίδα)», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Facebook.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι…«οι αλυσίδες έχουν επίσης χτυπηθεί από άλλα φορτηγά ή πούλμαν όπως φαίνεται στην εικόνα και έχουν μείνει έτσι. Πρακτικά, δεν υπάρχει συντήρηση και επανενεργοποίηση αυτού του στοιχείου ασφαλείας. Κατά συνέπεια, (…) και αν περνούσε στη λωρίδα 3, κάτω από τις αλυσίδες, είναι πολύ πιθανό να μην χτυπούσαν το λεωφορείο επειδή είχαν ήδη χτυπηθεί στο παρελθόν. Και αυτή τη στιγμή που μιλάμε (ή τουλάχιστον σήμερα το πρωί), ακόμα κι αν ήταν ατύχημα, ο Χολ αρνήθηκε να στείλει εργαζόμενους του Δήμου για να επαναφέρουν τις αναποδογυρισμένες αλυσίδες στην αρχική τους θέση».

 

Διαβάστε επίσης: Δυστύχημα στο Βουκουρέστι: Ο οδηγός άλλαξε λωρίδα την τελευταία στιγμή!

Δυστύχημα στο Βουκουρέστι: Επέστρεψε στην Ελλάδα ο οδηγός – Δύο σοβαρά τραυματίες παραμένουν στα νοσοκομεία της Ρουμανίας

Η νέα διάσταση που δίνει Ρουμάνος βουλευτής για το δυστύχημα στο Βουκουρέστι: «Οι Αρχές λένε ψέματα»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This