Προσωπικός γιατρός: Χωρίς συνέπειες μέχρι την 1η Απριλίου όσοι πολίτες δεν εγγραφούν

Το Υπουργείο Υγείας σχεδιάζει κίνητρα για την προσέλκυση επιπλέον ιδιωτών γιατρών στην υπηρεσία

Must Read

Μέχρι την… Πρωταπριλιά θα γλιτώνουν τις συνέπειες οι πολίτες που πρέπει να εγγραφούν στον Προσωπικό Γιατρό, αλλά δεν τα έχουν καταφέρει, καθώς -ιδίως- οι κάτοικοι των μεγάλων αστικών κέντρων αντιμετωπίζουν δυσκολία στην εύρεση Προσωπικού Γιατρού.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε να φανεί διαλλακτικό, καθώς υπάρχουν μεγάλα κενά κυρίως σε περιοχές της Αττικής, όπου οι πολίτες δεν μπορούν να βρουν προσωπικό γιατρό, καθώς όσοι ήταν διαθέσιμοι έχουν εξαντληθεί από καιρό. Το υπουργείο εξετάζει, πλέον, να δοθούν νέα κίνητρα, ώστε να μπουν στο πρόγραμμα περισσότεροι ιδιώτες γιατροί.

Πιο συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι χρειάζονται συνολικά άλλοι 1.000 γιατροί. Στο σύστημα, έως τώρα, έχουν εγγραφεί 3.400 γιατροί και πάνω από έξι εκατ. πολίτες. Στις ηλικίες άνω των 60 ετών έχει εγγραφεί το 70% του πληθυσμού, ενώ στις ηλικίες 17-49 ετών έχει εγγραφεί μόνο το 40%.

Εφόσον, πάντως, η κατάσταση εξομαλυνθεί, το Υπουργείο Υγείας σχεδιάζει μέσα στο 2023 ο θεσμός του προσωπικού γιατρού να επεκταθεί και στα παιδιά, με παιδιάτρους.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This