Ντροπή! Άφησαν τα παιδιατρικά νοσοκομεία να καταρρεύσουν – Έως και 8 ώρες αναμονή για εξέταση

Αδιανόητη ταλαιπωρία για παιδιά, γονείς και προσωπικό, την ώρα που ο Πλεύρης κουνάει το δάχτυλο για το... τσιγάρο του Μπισμπίκη

Must Read

Tην ώρα που ο Θάνος Πλεύρης ασχολείται με το τσιγάρο του… Μπισμπίκη σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, και η Μίνα Γκάγκα καυχιέται για το νομοσχέδιο που έβαλε ταφόπλακα στο ΕΣΥ, ανοίγοντας την πόρτα του ιδιωτικού τομέα, παιδιά, γονείς και ιατρικό προσωπικό βιώνουν τον απόλυτο εφιάλτη στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας.

Μπορεί η ηγεσία του υπουργείου να γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχει έξαρση των ιώσεων και τεράστιες ελλείψεις  στο προσωπικό, κατάφερε ωστόσο να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας με το επικοινωνιακό φιάσκο του αντικαπνιστικού νόμου.

Όπως φαίνεται, ο υπουργός και το επιτελείο του κωφεύουν προκλητικά για το απόλυτο χάος που επικρατεί στα παιδιατρικά νοσοκομεία, την περίοδο των γιορτών. Μιλώντας για την ημέρα των Χριστουγέννων, ο Μιχάλης Γιαννάκος καταγγέλλει μαύρη εφημερία στο Αγλαΐα Κυριακού.

Αναμονή για εξέταση πάνω από 8 ώρες

«Αναμονή παιδιών για εξέταση πάνω από 8 ώρες. Πέρασαν περί τα 700 παιδιά για εξέταση. Το πρωί των Χριστουγέννων υπήρχαν παιδιά που δεν πρόλαβαν να εξετασθούν και μεταφέρθηκαν στο διπλανό παιδιατρικό νοσοκομείο το Αγίας Σοφίας που ξεκίνησε την εφημερία του προκειμένου να εξετασθούν», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος και πρόσθεσε:

«Την Κυριακή 25/12 και Δευτέρα 26/12 των Χριστουγέννων εφημέρευε το Αγίας Σοφίας. Αυξητική προσέλευση. Προσήλθαν την Κυριακή Χριστουγέννων περί τα 700 παιδιά και άλλα τόσα την Δευτέρα των Χριστουγέννων. Η αναμονή ξεπέρασε τις πέντε ώρες» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και συνέχισε για την εφημερία της Δευτέρας στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης:

«Απίστευτη προσέλευση, πρωτόγνωρη αναμονή. Προσήλθαν 400 παιδιά και η αναμονή ξεπέρασε τις δύο ώρες. Φαντάζεστε να είχε κλείσει. Από τα 700 παιδιά που εξετάζονται στα επείγοντα των παιδιατρικών κυρίως με ιώσεις εισάγονται περίπου 60 για νοσηλεία».

Απουσία πρωτοβάθμιας περίθαλψης

Όπως λέει ο κ. Γιαννάκος «Ο μικρός αριθμός εισαγωγών σε σχέση με τα εξεταζόμενα παιδιά στα επείγοντα δείχνει την απουσία πρωτοβάθμιας περίθαλψης και την ταλαιπωρία που υφίστανται τα παιδάκια στα παιδιατρικά νοσοκομεία χωρίς λόγο. Η πρωτοβάθμια περίθαλψη λειτουργεί με ωράριο τραπεζών».

«Εάν οι πρωταβάθμιες μονάδες διέθεταν παιδιάτρους η ταλαιπωρία των παιδιών θα ήταν πολύ μικρότερη. Αναδεικνύεται επίσης η έλλειψη ιατρών και νοσηλευτών στα παιδιατρικά νοσοκομεία και η αναγκαιότητα ενίσχυσης τους. Εάν υπήρχαν περισσότεροι γιατροί και νοσηλευτές θα λειτουργούσαν περισσότερα ιατρεία στα επείγοντα των εφημερευόντων και η ταλαιπωρία των παιδιών μικρότερη», σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και τονίζει: «Και φυσικά μέτρα αυτοπροστασίας ειδικά τώρα στις εορτές. Τα νοσηλευόμενα παιδάκια με κορονοϊό είναι ελάχιστα εκ των οποίων ένα πολύ σοβαρά στη ΜΕΘ. Τα παιδιατρικά νοσοκομεία νοσηλεύουν λιγότερα από 10 παιδιά συνολικά με κορονοϊό. Κρίμα όμως να είναι γεμάτα τα παιδιατρικά από ιώσεις».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This