Τώρα «θυμήθηκε» η Δόμνα Μιχαηλίδου το «Χαμόγελο του Παιδιού»;

«Θέλουν να μάς διαλύσουν μέσα στα Χριστούγεννα» ανέφερε ο Κώστας Γιαννόπουλος για τις αιχμές της Υφυπουργού Εργασίας

Must Read

Σάλος έχει προκληθεί μετά τη δημόσια τοποθέτηση της Δόμνας Μιχαηλίδου για το «Χαμόγελο του Παιδιού», τα χρήματα που διαθέτει ο Οργανισμός σε μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού, αλλά και αναφορικά με τη βίλα των δύο εκατομμυρίων, στην οποία διαμένει ο Κώστας Γιαννόπουλος.  

«Το θέμα είναι που πάνε αυτά τα χρήματα»

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σημείωσε ότι έλαβε ανώνυμη καταγγελία για οικονομικές αταθαλίες και κακοποιητικές συμπεριφορές στην ΜΚΟ. Η Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στα 20 εκατ. ευρώ πλεόνασμα και τα 5 εκ. ευρώ που υπάρχουν στην Ελβετία. «Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στο να έχεις οικονομικά έσοδα, το θέμα είναι που πάνε αυτά τα χρήματα» είπε χαρακτηριστικά. Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τόνισε ωστόσο ότι για εκείνη κάτι δεν πάει καλά όταν σε μια δομή ενώ εντοπίζονται χρήματα στους λογαριασμούς της, υποστηρίζει ότι αδυνατεί να κάνει στις κτιριακές της υποδομές τις μετατροπές που ζητά το κράτος. Όπως είπε, «μετά από το δημοσίευμα στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», έλαβα και μια ανώνυμη καταγγελία για «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που είχε παρεμφερές περιεχόμενο». Σύμφωνα με την Υφυπουργό, στην ανώνυμη καταγγελία γίνονται αναφορές για: κακοποιητική συμπεριφορά προς το προσωπικό, χρήση ακινήτων του συλλόγου για άλλες χρήσεις από τον πρόεδρο, χρήση προσωπικού του συλλόγου για υπηρεσίες προς τον πρόεδρο, υιοθεσία με συνοπτικές διαδικασίες, υψηλός μισθός και αποδοχές για τον Πρόεδρο και υψηλός μισθός για την σύζυγο του προέδρου. «Πρέπει να διασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών. Όλοι δίνουμε από το υστέρημα μας για να βοηθήσουμε τα παιδιά. Βρίσκουμε λογαριασμούς με 20 εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες, ενώ δηλώνουν ότι δεν έχουν χρήματα για να βελτιώσουν τα κτήρια στα οποία φιλοξενούν παιδιά» πρόσθεσε η υφυπουργός. «Ο κ. Γιαννόπουλος ήταν ο μόνος που δεν ήθελε τον έλεγχο» ανέφερε με νόημα.

 

Κώστας Γιαννόπουλος: «Πού βρήκε το πλεόνασμα των 20 εκατ. ευρώ»

Ο Κώστας Γιαννόπουλος υποστήριξε ότι τα έσοδα του Χαμόγελου ετησίως ανέρχονται σε 15 εκατ. ευρώ, με τα δέκα εκατ. ευρώ εξ αυτών να πηγαίνουν στη μισθοδοσία των 480 ατόμων που έχει ως προσωπικό και τα υπόλοιπα να κατευθύνονται σε δράσεις για τις δομές και την στήριξη των παιδιών. Αναφορικά με τον τραπεζικό λογαριασμό του Χαμόγελου, ύψους πέντε εκατ. ευρώ, στην Ελβετία, ο κ. Γιαννόπουλος υποστήριξε  ότι προέρχονται από την πώληση του «ΤΙΤΑΝΙΑ», στο οποίο η οργάνωση είχε ποσοστό και ότι, πλέον, αυτός ο λογαριασμός παραμένει ανοιχτός με ποσά 100-200 ευρώ, ενώ τα 5 εκατ. έχουν δαπανηθεί για ανάγκες του οργανισμού. Σχετικά, δε, με το διαμέρισμα-μεζονέτα των 500 τετραγωνικών, είπε ότι του έχει παραχωρηθεί από το Χαμόγελο για τη διαμονή του, καθώς ο ίδιος έχει έσοδα μόνο από τη σύνταξή του. Μεταξύ άλλων, ο κ. Γιαννόπουλος έκανε λόγο για «σκευωρία» και «ανθρωποφαγία», ενώ υποστήριξε χαρακτηριστικά: «Θέλουν να διαλύσουν το Χαμόγελο μέσα στα Χριστούγεννα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This