«Γλυκιά συμμορία»: Παιδιά με αυτισμό φτιάχνουν μπάρες δημητριακών!

Must Read

Αποφάσισαν να πάρουν όσα δικαιούνται από τη ζωή αψηφώντας την απόρριψη και έτσι δημιούργησαν την πιο «γλυκιά συμμορία» που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.

Ο λόγος για τέσσερα νέα παιδιά με αυτισμό, τα οποία απέδειξαν ότι μπορούν να είναι επιτυχημένοι επιχειρηματίες. Οι ξεχωριστοί «pastry chef», που λόγω του αυτισμού δεν μπορούσαν να βρουν δουλειά, αποφάσισαν να δώσουν σάρκα και οστά στην εικονική επιχείρηση που είχαν ιδρύσει στο σχολείο τους παράγοντας μπάρες δημητριακών.

Η επιχειρηματική πρόβα είχε γίνει στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και μετά την αποφοίτησή τους, με τη βοήθεια των γονέων και των εκπαιδευτικών τους, γεννήθηκε το «3S School Synergy Snacks».

Οι Γιάννης Χατζηαργυρίου, Ελένη Αλμπέρτου, Μιχάλης Σιδέρης και Γιώργος Βραδής, που ξεπέρασαν αντικειμενικές δυσκολίες, παράγουν μπάρες δημητριακών με σουσάμι, αμύγδαλα, φιστίκια, ελιά και μέλι, και φιλοδοξούν τα προϊόντα τους να γίνουν το νέο must στα υγιεινά σνακ. Η συνταγή της «Ενεργειακής Μπάρας Ξηρών Καρπών», με προϊόντα από την ελληνική γη, έχει την υπογραφή του γνωστού σεφ Ηλία Μαμαλάκη, που την εμπνεύστηκε ειδικά για τη συγκεκριμένη επιχείρηση. Η παραγωγή για την ώρα ανέρχεται σε περίπου 500 μπάρες τον μήνα, με την προοπτική να αυξηθεί ανάλογα με τη ζήτηση, ενώ η τιμή «χονδρικής» είναι 1,10 ευρώ συν ΦΠΑ.

Οι στόχοι των νέων επιχειρηματιών πάνε μακριά, αφού φιλοδοξούν η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ένταξης που έχουν ιδρύσει να αποτελέσει μια θερμοκοιτίδα για την ένταξη και απασχόληση όσο γίνεται περισσότερων αποφοίτων των ειδικών σχολείων, όπως εξηγούν οι ίδιοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This