Η Παγώνη συστήνει… από μακριά κι αγαπημένοι: «Δεν χρειάζεται να φιληθούμε για “καλή χρονιά”»!

«Ιδιαίτερη προσοχή αυτές τις ημέρες, όχι πολλά φιλιά και αγκαλιές...»

Must Read

Οι ιώσεις σαρώνουν, το πρόβλημα με τις ελλείψεις φαρμάκων γιγαντώνεται, αλλά αύριο είναι… Παραμονή Πρωτοχρονιάς, ημέρα όπου οι πάντες φιλιούνται και αγκαλιάζονται, στο πλαίσιο της ανταλλαγής ευχών για το νέο έτος.

Κι όμως, οι ειδικοί συστήνουν να αλλάξουμε τον χρόνο χωρίς αγκαλιές φιλιά, καθώς πρέπει να… προσέχουμε για να έχουμε (υγεία). Ένας εξ αυτών και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, η οποία και έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου ενόψει του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς, υπενθυμίζοντάς μας ότι κορωνοϊός, γρίπη και ιώσεις σαρώνουν τη χώρα.

Η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ALPHA, είπε ότι ο κόσμος είναι προβληματισμένος με τις ιώσεις να χτυπούν κυρίως τα παιδιά. «Σωστά είναι προβληματισμένος ο κόσμος και αυτό σημαίνει ότι θα προσέξει αυτές τις ημέρες. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Υπάρχουν πολλές ιώσεις, το έχουμε δει εδώ και ένα 20ημερο. Δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός, καθώς υπάρχει η γρίπη και οι υπόλοιπες ιώσεις του αναπνευστικού. Ειδικά ο συγκυτιακός αναπνευστικός ιός RSV, ο οποίος χτυπά τα μικρά παιδιά. Οι εικόνες στα παιδιατρικά νοσοκομεία και στα ιατρεία των παιδιάτρων είναι ενδεικτικές. Τα παιδιά νοσούν και μεταδίδουν στους μεγαλύτερους. Αυτές τις ημέρες χρειάζεται προσοχή και να φοράμε μάσκα».

Ιδιαίτερη προσοχή συνέστησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ για την Πρωτοχρονιά, λέγοντας ότι καλό είναι να κάνει ο κόσμος ένα τεστ και να αποφύγει τα φιλιά. «Να κάνουμε το τεστ και να μην φιληθούμε. Το γεγονός ότι θα είμαστε όλοι μαζί είναι το πιο σημαντικό. Αν δεν ανταλλάξουμε φιλιά δεν πειράζει. Είναι δύσκολοι μήνες ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος. Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας της γρίπης και δυόμισι χρόνια το είχαμε ξεχάσει. Όσοι μπορούν ας σπεύσουν και αυτές τις μέρες να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης γιατί δεν έχει πάει επαρκής αριθμός να εμβολιαστεί. Έχουμε χαλαρώσει και θέλει ιδιαίτερη προσοχή όταν θα βρεθούμε με πολύ κόσμο. Στην Ερμού για παράδειγμα να φοράμε τη μάσκα μας. Έτσι πρέπει θα κυκλοφορήσουμε. Πολύς κόσμος το έχει καταλάβει και έχει ανησυχήσει. Κάθε οικογένεια έχει και ένα περιστατικό και το μεταδίδει ο ένας στον άλλο. Δεν χρειάζεται γιορτινές μέρες να έχουμε άρρωστους στο σπίτι», είπε χαρακτηριστικά.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This