Πρόκληση! Διδάσκουν σκοπιανά στην Αριδαία και τα διαφημίζουν σαν «μαθήματα μακεδονικής γλώσσας»

Must Read

Μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και την έναρξη συζητήσεων για το ζήτημα του ονόματος της χώρας των Σκοπίων, οι περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας απέκτησαν ένα επιπλέον πρόβλημα. Το πρόβλημα των φιλοσκοπιανών, που μιλούν τα «ντόπια» ή «ντόπικα», και καπηλεύονται την ιστορία της περιοχής.

Το πρόβλημα όλα αυτά τα χρόνια υπήρχε, ακόμα και με τη δημιουργία συλλόγων, αλλά και του φιλοσκοπιανού κόμματος «Ουράνιο Τόξο», αλλά μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών έρχεται να γιγαντωθεί.

Μετά την παραχώρηση της ονομασίας «μακεδονική» στον προσδιορισμό της σλαβικής γλώσσας, η φιλοσκοπιανή ΑΜΚΕ (αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία) «Κρστε Μισιρκοβ»  άρχισε μαθήματα της γλώσσας αυτής (ήτοι «μακεδονικής» γλώσσας) στην παράνομη εκκλησία (Αγία Ζλάτα Μεγκλένσκα) του αποσχηματισθέντος ιερέα Νικόδημου Τσαρκνιά, στην Αριδαία Πέλλας.

Η διδασκαλία γίνεται μέσω ψηφιακής πλατφόρμας και πρέπει να πούμε χωρίς ιδιαίτερη συμμετοχή.

Ωστόσο, το προκλητικό εγχείρημα της φιλοσκοπιανής ΑΜΚΕ, που ηγούνται η Ευγενία Νατσουλίδου, πρώην εκπρόσωπος της ακραίας σκοπιανής οργάνωσης «United ‘Macedonian’ Diaspora» στην Ελλάδα, και ο στενός συνεργάτης της, Νικόδημος Τσαρκνιάς, ξεκίνησε!

Στη σελίδα της φιλοσκοπιανής ΑΜΚΕ στο facebook, αναρτήθηκαν φωτογραφίες από το χώρο όπου πραγματοποιούνται τα μαθήματα, σε αίθουσα της παράνομης εκκλησίας που έχτισε ο Τσαρκνιάς με εμβάσματα από τη σκοπιανή διασπορά.

«Το πρώτο μαθήμα «Μακεδονικής» γλώσσας ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες στην Εκκλησία της Αγίας Ζλάτας Μέγκλενσκα στο Σούμποτσκο/Αριδαία. Ήταν μια συναισθηματική και ευτυχισμένη μέρα για όλους τους «Μακεδόνες»!

 

Βήμα βήμα, όλα θα προχωρούν προς το καλύτερο» αναφέρει η ανάρτηση.

Στις φωτογραφίες παρουσιάζονται ο χώρος που πραγματοποιείται το φροντιστήριο της «μακεντόνσκι» γλώσσας, με τον δάσκαλο να διδάσκει από τα Σκόπια μέσω ίντερνετ.

H φιλοσκοπιανή ΑΜΚΕ φέρει το όνομα του Σκοπιανού «Κρστε Μίσιρκοβ», που σύμφωνα με τους ιδρυτές της οργάνωσης «υπήρξε Μακεδόνας φιλόλογος, ένας από τους κωδικοποιητές της μακεδονικής γλώσσας, σλαβιστής, ιστορικός, εθνογράφος και δημοσιογράφος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This