Απροετοίμαστοι στα… βαθιά 1.488 Ειδικοί Φρουροί! Τους βγάζουν στον δρόμο με εκπαίδευση «τίποτα»

Must Read

Ενστάσεις και αμφιβολίες έχει εγείρει η απαίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη «να βρίσκονται στο δρόμο στις 22 Νοεμβρίου» οι ειδικοί φρουροί που διορίστηκαν σχεδόν… χθες. Η διαταγή αφορά τους 1.488 Ειδικούς Φρουρούς, που προσελήφθησαν με κατεπείγοντα διαγωνισμό και έχουν τοποθετηθεί σε τρεις σχολές της ΕΛ.ΑΣ εδώ και μία εβδομάδα.

Η συγκεκριμένη επιταγή του υπουργού έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στα στελέχη του σώματος, τα οποία λένε ότι κάτι τέτοιο είναι αφ’ ενός αδύνατο εάν θέλουν να εκπαιδευτούν σωστά, και αφετέρου εξαιρετικά επικίνδυνο, αφού μια εκπαίδευση-εξπρές θα τους κάνει να βγουν στον δρόμο «χωρίς καν να έχουν αντιληφθεί ότι πλέον είναι ένοπλοι αστυνομικοί».

Στελέχη της Κατεχάκη μίλησαν στο astinomiko.gr και υποστήριξαν με βεβαιότητα ότι η εκπαίδευση ενός μήνα σε πολίτες, που ακόμη δεν έχουν συνειδητοποιήσει τη νέα τους ιδιότητα, δεν θα προσφέρει, ουσιαστικά, τίποτα. Αντιθέτως, θα τους στείλει απροετοίμαστους σε ένα περιβάλλον σκληρής εγκληματικότητας, όπου δεν θα μπορούν σε καμία περίπτωση να ανταποκριθούν.

Όπως λένε οι ίδιοι, οι νέοι ειδικοί φρουροί χρειάζονται τόσο θεωρητική όσο και επιχειρησιακή εκπαίδευση, ώστε να μπορούν να σταθούν απέναντι στους πολίτες: να διδαχθούν, δηλαδή, βασικές αρχές αστυνομικής λειτουργίας, βασικές αρχές  Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας, ενώ θα πρέπει ταυτόχρονα να εξειδικευτούν στη χρήση όπλων, την επιχειρησιακή οδήγηση και την αυτοπροστασία.

«Ειδικά, αφού οι συγκεκριμένοι …νεοσύλλεκτοι Ειδικοί Φρουροί προορίζονται για τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ και την Άμεση Δράση, υπηρεσίες που βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με κακοποιούς, πολλές φορές ένοπλους και εξαιρετικά επικίνδυνους», υποστηρίζουν τα στελέχη της Κατεχάκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This