«Δεν ξέρω πως της ήρθε, δεν το χωράει το μυαλό μου» – Τι λέει ο πατέρας του βρέφους που βρέθηκε νεκρό στον Αλιάκμονα

Είπε πως ήθελε να αναγνωρίσει το μωρό, αλλά δεν τον άφηναν

Must Read

Σοκαρισμένος όπως ακριβώς είναι ολόκληρο το πανελλήνιο είναι ο πατέρας του μόλις 11 μηνών βρέφους που πέταξε η ίδια η μητέρα του στα νερά του ποταμού Αλιάκμονα, στηΒμε αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

«Δεν ξέρω πως της ήρθε να το κάνει. Δεν το χωράει το μυαλό μου. Την έψαχναν αυτές τις μέρες και εγώ το έμαθα απο την αστυνομία που με κάλεσαν για να με ενημερώσουν. Εκεί τα έμαθα όλα, δεν είχα καμία γνώση του τι γινόταν. Μακάρι να γνώριζα», ανέφερε στο newsit.gr.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εκείνος μόνο αγωνιζόταν για το μωρό και έκανε ότι καλύτερο μπορούσε. Μάλιστα, εξομολογήθηκε ότι ήθελε να αναγνωρίσει το παιδί αλλά η 29χρονη και η οικογένειά της δεν τον άφηναν να το κάνει.

Όπως είπε για το άτυχο μωράκι, «τελευταία φορά το είδα στις 2 Δεκεμβρίου που πήγα να το πάρω να το πάω στον παιδίατρο και αυτή μου είπε να φύγω, δεν με άφησε».

Ο πατέρας του βρέφους περιέγραψε την 29χρονη σύγχρονη «Μήδεια» ως ψυχρή.

«Πήγαινα στο σπίτι για να δω το παιδί και συναντούσα έναν τοίχο μπροστά μου. Λένε ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα, δεν ήταν σύζυγος μου για να την γνωρίζω καλά. Ήταν απλά η μητέρα του παιδιού μου. Όσο κατάφερνα και το έβλεπα στο σπίτι το παιδί ήταν μια χαρά, καλοχτενισμένο, περιποιημένο, το έπαιρνα να το πάω στο γιατρό, το επέστρεφα στο σπίτι και έφευγα», είπε.

Η 29χρονη μητέρα, που αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί συνολικά δέκα φορές σε κλινικές, ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι το σκότωσε, αφήνοντάς το στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα, τη νύχτα της Παραμονής του 2023.

Είχε προηγηθεί η καταγγελία που έκαναν οι γονείς της, όταν διαπίστωσαν πως η κόρη τους, έπεφτε σε αντιφάσεις και έδειχνε να βρίσκεται σε ένα κόσμο δικό της.

Δείτε ακόμη: Φρίκη στη Βέροια: Νεαρή μητέρα έριξε το 11 μηνών βρέφος της στο φράγμα του Αλιάκμονα

Πιο αναλυτικά, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η 29χρονη έφυγε με το κοριτσάκι από χωριό της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, όπου ζούσε με τους γονείς της. Τους είπε ότι θα κάνει ρεβεγιόν σε σπίτι φίλων. Επέστρεψε την επόμενη μέρα χωρίς το βρέφος. Μετά το έγκλημα είχε πάει σε ξενοδοχείο και άλλαξε χρόνο. Κατά τη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς επέστρεψε στο σπίτι που έμενε με τους δικούς της, έφυγε και επέστρεψε στο ξενοδοχείο.

Πολύ γρήγορα βρέθηκε απέναντι σε αστυνομικούς, που άρχισαν να την ρωτούν για το βρέφος. Αρχικά η γυναίκα έπεσε σε αντιφάσεις. Φέρεται να είπε πως είχε αφήσει το παιδί της, σε μια οικοδομή και πως εκείνη επέστρεψε στο ξενοδοχείο.

Αργότερα όμως «έσπασε» και ομολόγησε αυτό που είχε κάνει. Πήγε μάλιστα τους αστυνομικούς στο σημείο, στο φράγμα του Αλιάκμονα και δύτες της ΕΜΑΚ βούτηξαν στα νερά και ανέσυραν το αγγελούδι. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο νεκρό, με τους γιατρούς να μην έχουν το παραμικρό περιθώριο να το επαναφέρουν.

Το άτυχο κοριτσάκι είχε γεννηθεί τον Ιανουάριο του 2022. Ήταν παιδί εκτός γάμου, Οι αστυνομικοί άρχισαν να υποψιάζονται αυτό που είχε συμβεί, όταν κάποια στιγμή η 29χρονη τους είπε ότι είχε πάει βόλτα με το παιδί στο ποτάμι. Επέμειναν να την ρωτούν τι έκανε εκεί και κάποια στιγμή η παιδοκτόνος «έσπασε» και αποκάλυψε όλη την αλήθεια.

«Προσπαθούσαμε κάποιοι από το χωριό να βοηθήσουμε αλλά η κατάσταση ήταν δύσκολη»

Οι κάτοικοι του χωριού, όπου ζούσε η 29χρονη, δηλώνουν σοκαρισμένοι, ωστόσο, όπως λένε, γνώριζαν ότι η γυναίκα είχε πολλά προβλήματα και έχρηζε ψυχιατρικής βοήθειας.

«Καιρό τώρα όλοι αναρωτιόμασταν πώς είναι δυνατόν αυτή η μητέρα που έχει ανάγκη από ψυχιατρική βοήθεια κι αντιμετωπίζει κι άλλου είδους προβλήματα, να μεγαλώνει ένα παιδί; Την Ελευθερία την ξέρουμε όλοι εδώ στο χωριό. Γνωρίζουμε τα προβλήματά της, τους αγώνες της με τα νοσοκομεία και τα προβλήματα της οικογένειας. Κάποια στιγμή μαθαίνουμε ότι μένει έγκυος από έναν άντρα από το διπλανό χωριό. Στη συνέχεια, αυτός αναγνώρισε το μωρό αλλά το παιδάκι μεγάλωνε με τη μάνα, τη γιαγιά και τον παππού της μάνας. Ένα πανέμορφο κοριτσάκι, το βλέπαμε όταν το πήγαινε βόλτες ο παππούς της Ελευθερίας. Δεν ξέρουμε , τι να πούμε πια. Προσπαθούσαμε κάποιοι από το χωριό να βοηθήσουμε αλλά η κατάσταση ήταν δύσκολη. Προφανώς η κοπέλα με τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει βγήκε εκτός εαυτού και την πλήρωσε το αγγελούδι» δήλωσε ο κ.Γιώργος φίλος της οικογένειας και κάτοικος του χωριού.

Η 29χρονη θα οδηγηθεί εντός της ημέρας σε εισαγγελέα, που θα αποφασίσει για την τύχη της. Πληφορορίες την ήθελαν το τελευταίο διάστημα να μην λάμβανε την αγωγή της.

Δείτε επίσης:

Φρίκη στην Βέροια: Η σύγχρονη «Μήδεια» έπεσε σε αντιφάσεις – Τι είπε για το νεκρό της βρέφος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This