Περίεργη κατάθεση του 35χρονου που τού έβαλαν φωτιά στην Πάτρα: «Ήταν μια πλάκα. Το έκανα μόνος μου»

Ζητά να κλείσει η υπόθεση - Φοβάται κάτι;

Must Read

Την πόρτα της Ασφάλειας Πατρών πέρασε νωρίτερα ο 35χρονος Ρομά, ο οποίος σύμφωνα με τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δέχτηκε μία απαράδεκτη ρατσιστική συμπεριφορά από ομάδα ατόμων στην Πάτρα, την ώρα που πήγε να πει τα κάλαντα.

Ωστόσο, ο ίδιος κατέθεσε κάτι διαφορετικό σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη παραμονή πρωτοχρονιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος δίνει μία άλλη εκδοχή για όσα συνέβησαν, ίσως θέλοντας, για άγνωστο λόγο, να καλύψει τους δράστες. Ο ίδιος υποστήριξε ότι κανείς δεν τον ανάγκασε να γονατίσει για να πει τα κάλαντα, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και κανείς δεν του έβαλε φωτιά για να γελάσει. Ζήτησε να κλείσει η όλη υπόθεση που όπως είπε δημιούργησε ο ίδιος επειδή ήταν μεθυσμένος. «Τα παιδιά αυτά είναι φίλοι μου και πηγαίνω συχνά στην αντιπροσωπεία. Κανείς δεν με προσέβαλε και κανείς δεν μείωσε την προσωπικότητα και την τιμή μου. Μαζευόμαστε συχνά και κάνουμε πλάκες. Το έκανα από μόνος μου και εκείνη την ημέρα είχα πιει λίγο παραπάνω. Η φωτιά δεν ήταν πάνω μου αλλά στο πάτωμα και δεν έχω τραυματιστεί. Μου έδωσαν χρήματα που είπα τα κάλαντα. Δεν επιθυμώ την ποινική δίωξη κανενος» ανέφερε χαρακτηριστικά. Από την κατάθεση ωστόσο δεν διευκρινίζεται γιατί στις φωτογραφίες φαίνεται πως έχουν «αρπάξει» φωτιά σημεία του σώματός του. Για να διακριβωθεί αν φέρει τραυματισμό από φωτιά, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε νομότυπη έρευνα και σύμφωνα με πληροφορίες δεν προέκυψε πως έχει υποστεί εγκαύματα ή άλλου είδους τραυματισμό σε σημεία του σώματός του.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή να διερευνηθεί το περιστατικό που καταγγέλλεται ότι έγινε σε βάρος του 35χρονου Ρομά. Στο συμβάν παρενέβη και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος σε σχόλιό του αναφέρει: «Τα ρατσιστικό περιστατικό σε βάρος 35χρονου Ρομά, που έλαβε χώρα στην πόλη μας, δείχνει ότι ένα σύστημα που βρίσκεται σε σήψη και παρακμή, γεννά τους δράστες τέτοιου είδους εγκλημάτων.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σχετικά με βίντεο που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες και στο οποίο απεικονίζεται
άτομο να πυρπολείται, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται
τα ακόλουθα:

  • Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Πάτρα Αχαΐας το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου
    2022.
  • Το άτομο ταυτοποιήθηκε και προσήλθε αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση
    Ασφαλείας Πατρών, η οποία χειρίστηκε προανακριτικά την υπόθεση.
  • Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα
    Πρωτοδικών Πατρών.

Συνεπώς οποιαδήποτε άλλη πληροφορία αναπαράγεται στα μέσα ενημέρωσης δεν
ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

 

Διαβάστε ακόμα:

Χυδαία ρατσιστική συμπεριφορά σε 35χρονο: Τον ανάγκασαν να πει τα κάλαντα γονατιστός… και του έβαλαν φωτιά!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This