Πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου: «Δεν σας πρόδωσα, αγωνιώ για το μέλλον των παιδιών»

Όσα δήλωσε ο πατέρας Αντώνιος στον δημοσιογράφο Άλεξ Στεφανόπουλο

Must Read

Την σιωπή του φαίνεται πως αποφάσισε να «σπάσει» ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου της «Κιβωτού του Κόσμου» μήνες μετά την πρώτη καταγγελία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τις καταγγελίες για κακοποιητική συμπεριφορά που είχε ξεκινήσει ένας 19χρονος.

Όλο αυτό το διάστημα που έρχονται στο φως συνεχώς ανατριχιαστικές μαρτυρίες για τα όσα βίωσαν μέσα στις δομές του οργανισμού φιλοξενούμενα παιδιά, μπορεί να έχει εμφανιστεί η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, ωστόσο, ο πατέρας Αντώνιος παρέμεινε άφαντος και δεν είχε μιλήσει για όσα ακούγονταν.

Ο ιερέας συναντήθηκε με τον δημοσιογράφο Άλεξ Στεφανόπουλο και εξέφρασε τα συναισθήματά του για τις καταγγελίες που έχει ακούσει. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο ο ιερέας είναι εξοργισμένος και στεναχωρημένος με όσα έχουν γίνει.

Παρακάτω όσα είπε:

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Θεό. Είμαι λειτουργός του Υψίστου και είμαι έτοιμος να αποδεχτώ ό,τι ο Θεός επιτρέψει είτε κατά παραχώρηση είτε κατά ευλογία. Μετέχω στο σχέδιο του Θεού ενεργά και για του μυστηρίου της ιερωσύνης και της Χάριτος που μου εκχωρήθηλε κατά την χειροτονία μου και εις διάκονο και εις πρεσβύτερο.

Επομένως γνωρίζω τη σταυρική και μαρτυρική πορεία προς τον Γολγοθά όπως γνωρίζω με την ίδια βεβαιότητα και το τέλος αυτής της μαρτυρικής πορείας που είναι η ανάσταση και η δήλωση πρώτα ενώπιον του Θεού και ύστερα ενώπιον των ανθρώπων.

Η αγωνία μου είναι το μέλλον μόνον αυτών όλων των παιδιών, τα όνειρα, η πορεία και οι ελπίδες τους. Το μήνυμα που εκπέμπω και επιθυμώ να φτάσει τους Έλληνες πολίτες είναι: Δεν σας πρόδωσα! Δεν πρόδωσα την εμπιστοσύνη σας! Δεν πρόδωσα την αγάπη και τον σεβασμό σας! Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη!».

Ο δημοσιογράφος αποκάλυψε πως ο πατέρας Αντώνιος δεν έχει σταματήσει να βρίσκεται κοντά στα παιδιά και συνομιλεί μαζί τους στο τηλέφωνο.

 



 

Ο πατέρας Αντώνιος έχει κληθεί να καταθέσει στις 9 Ιανουαρίου για την υπόθεση.

Όσο περνούν οι ημέρες και πλησιάζει η ημερομηνία που της κατάθεσης για τα όσα συνταρακτικά έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», τόσο περισσότερο σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον ίδιο.

Κάτι στο οποίο, αναμφισβήτητα, συμβάλουν και τα όσα αποκάλυψε στη δεύτερη κατάθεση που έδωσε ο 19χρονος, πρώην φιλοξενούμενος της πολυσυζητημένης ΜΚΟ, ο οποίος έχει καταγγείλει επίσημα τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, στην κατάθεσή του στην Εισαγγελέα Ανηλίκων την 1η Δεκεμβρίου, ο 19χρονος περιέγραψε και περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης από τον πατέρα Αντώνιο. «Όσο περνούσε ο καιρός, εκτός από το να με χαϊδεύει, είχε αρχίσει να βάζει τα δάχτυλα του στον … μου. Μου κατέβαζε το παντελόνι και το εσώρουχο από την πίσω μεριά…», φέρεται να κατέθεσε, μεταξύ άλλων.

«Ένα πρωί που του πήγα το πρωινό, επειδή νύσταζα πολύ ξάπλωσα στον καναπέ και με πήρε ο ύπνος. Συνειδητοποίησα ότι ο πάτερ είχε βγάλει το μαξιλάρι πάνω στο οποίο κοιμόμουνα και είχε βάλει το κεφάλι μου πολύ κοντά στα γεννητικά του όργανα», φέρεται να ανέφερε σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο 19χρονος.

Ο ίδιος υποστήριξε, επίσης, ότι δεχόταν ακριβά δώρα από τον πατέρα Αντώνιο που έφταναν ακόμα και τα 800 ευρώ, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» έχει πειράξει και άλλα παιδιά.

Εκβιασμός και άγριο ξύλο

Για την συγκλονιστική αυτή υπόθεση έχουν καταθέσει, μέχρι στιγμής, 30 μάρτυρες, ανάμεσά τους και ένας 18χρονος, πρώην φιλοξενούμενος της ΜΚΟ, ο οποίος ζει πλέον στην Ολλανδία. «Όσο με χτυπούσαν τους φώναζα να σταματήσουν. Τους έλεγα ότι πονάω και ότι δεν αντέχω άλλο και αυτοί γέλαγαν μαζί μου και μου έλεγαν “ή θα παραδεχτείς ότι εσύ έκλεψες τα λεφτά ή θα σε σκοτώσουμε», φέρεται να υποστήριξε, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, αναφερόμενος σε ένα συγκεκριμένο περιστατικό κλοπής σε δομή, όπου κάποιοι φιλοξενούμενοι τον χτύπησαν άγρια, εκβιάζοντάς τον.

Ο πατέρας Αντώνιος ισχυρίζεται, σύμφωνα με το περιβάλλον του, ότι θα δοθούν στη Δικαιοσύνη στοιχεία και χρονικά άλλοθι για κάθε καταγγελία που έχει γίνει. Επιπλέον, άτομα του περιβάλλοντος του υποστηρίζουν ότι ορισμένοι από τους καταγγέλλοντες είχαν μπλεξίματα με τον νόμο.

Δείτε επίσης:

Αλεξάνδρα Μαρτίνου: «Στόχος η Κιβωτός να καταστεί μια διαφανής οργάνωση παιδικής προστασίας» – Ποιο είναι το έργο της νέας διοίκησης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This