Η ακρίβεια καλπάζει: Νέες αυξήσεις έως 30% στα τρόφιμα!

Άσχημα τα μαντάτα για τους καταναλωτές καθώς έρχονται νέες εκρηκτικές ανατιμήσεις στις ήδη φουσκωμένες τιμές

Must Read

Την «ανηφόρα» τραβούν βασικά προϊόντα, όπως απορρυπαντικά και βρεφικό γάλα, με τις ανατιμήσεις να προκαλούν «σεισμό» στις τσέπες των καταναλωτών.

Σύμφωνα με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών, από σήμερα έρχονται αυξήσεις έως 30% σε απορρυπαντικά και σαμπουάν και σε βρεφικές πάνες, ενώ αυξήσεις της τάξεως του 20% θα σημειωθούν σε δημητριακά. Κατά 18% θα ακριβύνουν τα τυριά, 14% το ρύζι και 8% το βρεφικό γάλα. «Οι αυξήσεις των προϊόντων είναι σε συνάρτηση και με τις αυξήσεις της πρώτης ύλης. Συνεχώς κάνουμε ελέγχους γνωρίζετε και για τον τρόπο που λειτουργεί το καλάθι και για τα υπόλοιπα προϊόντα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι, «στο καλάθι του νοικοκυριού δεν υπάρχουν ανατιμήσεις. Στα 833 προϊόντα έχουμε αυξήσεις στο 8% των προϊόντων, μειώσεις στο 7% και σταθερές στο υπόλοιπο ποσοστό. Αθροιστικά τα καλάθια φαίνεται μία αύξηση της τάξεως του μισού ευρώ, σε ορισμένα σούπερ μάρκετ, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί έχουν αυξηθεί οι τιμές στα νωπά κρέατα κατά τη διάρκεια των εορτών, σε μία βδομάδα θα έχει ομαλοποιηθεί. Το καλάθι εξακολουθεί να έχει αποπληθωρισμό».

Παράλληλα, την ερχόμενη Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου ανακοινώνει η ΕΛΣΤΑΤ τον πληθωρισμό για τον Δεκέμβριο με τις εκτιμήσεις να παραπέμπουν σε νέα επιβράδυνση της ανόδου. Ωστόσο και πάλι ο επιμέρους δείκτης τιμών για τον κλάδο διατροφής αναμένεται να είναι και πάλι ανοδικός, αποτυπώνοντας το μεγάλο ζήτημα της ακρίβειας σε βασικά αγαθά. Την ίδια ώρα στην Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία της Eurostat που ανακοινώθηκαν στις 6/1 ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε στο 7,6% για τον μήνα Δεκέμβριο, από 8,8% τον Νοέμβριο. Η αποτύπωση αυτή είναι απότοκο της σύγκρισης σε ετήσια βάση, δηλαδή σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2021, οπότε και είχε αρχίσει η ανοδική πορεία του πληθωρισμού.  

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This