ΜΚΟ και εταιρείες σίτισης στο «μικροσκόπιο» τις εισαγγελίας – Τι… παίζεται με τα ΑΦΜ των μεταναστών

Must Read

ΜΚΟ και εταιρείες σίτισης μεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μπήκαν επιτέλους στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών, αφού πρέπει να γίνει έλεγχος πια για τα κονδύλια που διαχειρίζονται και όχι μόνο…

Υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες για άλλες παράνομες δραστηριότητες, και ειδικά όσον αφορά την περιβόητη υπόθεση «ΑΦΜ», στην οποία θα αναφερθούμε εκτενώς.

Το… «πάρτι» αφορά τα 1,6 δισ. ευρώ, που έχουν έρθει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα.

Η καθημερινή μεταφορά μεταναστών στα ελληνικά νησιά καθοδηγείται και οργανώνεται ενδελεχώς από τις ΜΚΟ. Έπειτα, τους παραλαμβάνουν οι Επιτροπές Ασύλου και οι τοπικές αρχές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, οι οποίες τους καταγράφουν και τους εφοδιάζουν με τα απαραίτητα έγγραφα, άδεια παραμονής, δελτίο αιτούντος διεθνούς προστασίας και δελτίο σίτισης.

Όπως έχει γίνει γνωστό, τα τελευταία πέντε χρόνια οι ΜΚΟ και κάποιοι άγνωστοι παράγοντες (που δραστηριοποιούνται στα νησιωτικά παράλια της χώρας) απαιτούν από τις τοπικές Εφορίες του Ανατολικού Αιγαίου να εκδίδουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου στους παράτυπους αλλοδαπούς μετανάστες, φαινόμενο που ειδικά το τελευταίο εξάμηνο έχει πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας.

Ως εκ τούτου, αρκετές χιλιάδες μετανάστες, κατά πλειοψηφία Αφγανοί και Πακιστανοί (περί το 85%), έχουν ήδη λάβει Αριθμό Φορολογικού Μητρώου!

Την ίδια ώρα ένας αλλοδαπός Ευρωπαίος, που έρχεται στην Ελλάδα για οποιονδήποτε λόγο, ταλαιπωρείται ιδιαίτερα, ώσπου να βγάλει τα απαραίτητα έγγραφα…

Πρόσφατα, η ΔΟΥ Μυτιλήνης έγινε χώρος σύγκρουσης εκατοντάδων μεταναστών/προσφύγων, οι οποίοι -καθοδηγούμενοι από τις ΜΚΟ- απαιτούσαν να τους εκδοθεί ΑΦΜ, με το οποίο ήξεραν πως θα αποκτούσαν και δικαιώματα μετακίνησης, άδεια παραμονής, δικαίωμα μίσθωσης ακινήτου και ανοίγματος λογαριασμού σε τράπεζα.

Μάλιστα, μέσα στη ΔΟΥ Μυτιλήνης φαίνεται πως διέρρεε η πληροφορία ότι με το ΑΦΜ θα γίνει πιο εύκολη και η έκδοση ευρωπαϊκού διαβατηρίου…

Και το τρομακτικότερο όλων; Φαίνεται πως έχει στηθεί ένα παζάρι… ΑΦΜ. Κάποιοι που  καταφέρνουν να πάρουν τον πολυπόθητο αριθμό, τον πουλάνε σε «επιτήδειους», αφού η φοροδιαφυγή χωρίς υπαρκτή διεύθυνση είναι γενικά εύκολη!

Μάλιστα, λέγεται ότι η τιμή των πωλούμενων ΑΦΜ είναι ιδιαιτέρως… αλμυρή! Από 5.000 ευρώ και πάνω!

Tι γίνεται με τη σίτιση

Όσο για τη σίτιση, φαίνεται πως πολλές εταιρείες catering έχουν θησαυρίσει δίνοντας φαγητό αμφιβόλου ποιότητας στους αλλοδαπούς, πάντα σε συνεργασία με τις ΜΚΟ.

Αυτό επιβεβαιώνεται από έγγραφο-καταγγελία της ανώτερης στρατιωτικής διοίκησης Σάμου, 79ης ΑΔΤΕ, στο οποίο αναφέρεται ότι εταιρείες είχαν παραβεί τους όρους και τις προϋποθέσεις σίτισης, αναγκάζοντας την (79 ΑΔΤΕ) να ασχολείται με θέματα σίτισης τη στιγμή που υπάρχουν πιεστικές ανάγκες εθνικής ασφάλειας.

Οι δύο εταιρείες κέτερινγκ βρίσκονται στο στόχαστρο, καθώς αυτές διαχειρίζονται τη σίτιση στα κέντρα υποδοχής. Οι συγκεκριμένες έπαιρναν μέρος στους διαγωνισμούς για όλα τα κέντρα φιλοξενίας. Τα χρήματα για τη σίτιση αλλοδαπών που δόθηκαν στην Ελλάδα για την περίοδο Αυγούστου 2016 έως τον Αύγουστο 2018 προέρχονται από έκτακτα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Σύμφωνα με στοιχεία, η Ελλάδα από το 2015 έχει λάβει 456.000.000 σε έκτακτη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης. Από αυτά μόνο τα κονδύλια που δόθηκαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ύψους 48 εκατομμυρίων, τίθενται υπό εξέταση, κυρίως για το κατά πόσον οι εταιρείες catering, που ανέλαβαν το έργο, αποκόμισαν δυσανάλογα κέρδη.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This