«Δικαιούται να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους, αγαπούσε την Ελλάδα» – Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος μίλησε για τον τέως βασιλιά

Must Read

Διαφορετική γνώμη από την κυβέρνηση έχει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος στο ζήτημα της ταφής του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ο οποίος έφυγε από την ζωή χθες σε ηλικία 82 ετών, μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Σε αντίθεση με την απόφαση να μην ταφεί ο τέως βασιλιάς να μην ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους ο γνωστός δικηγόρος πιστεύει πως κάτι τέτοιο θα έπρεπε να γίνει. Να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις του κυρίου Λυκουρέζουν έγιναν πριν ανακοινωθεί η επίσημη απόφαση της κυβέρνησης για την ταφή του.

Μιλώντας στο «Πρωινό« ο κ. Λυκουρέζος έκανε μια αναδρομή στην πορεία της ζωής του τέως βασιλιά και ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο βασιλεύς Κωνσταντίνος υπήρξε ένα κομμάτι σημαντικό της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Έχασε το δημοψήφισμα του 1974 και έκτοτε έγινε έκπτωτος, είναι ο τέως βασιλιάς. Βασιλιάς όμως υπήρξε. Νομίζω δικαιούται να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους, δεν ξέρω τι απόφαση θα πάρει η κυβέρνηση. Υπήρξε αρχηγός κράτους για πολλά χρόνια», ανέφερε.

Ο ποινικόλογος αναφέρθηκε και στην προσωπική του επαφή με τον τέως βασιλιά και εξέφρασε την άποψή του για τον ίδιο:

«Τον Κωνσταντίνο τον γνώριζα πριν παντρευτεί τη Μαρία και πριν γίνει διάδοχος. Κατά τη διάρκεια της χούντας είχαμε συχνή επαφή στο Λονδίνο, στη Ρώμη. Με τιμούσε με τη φιλία του και είχαμε μια πάρα πολύ καλή σχέση. Υπήρξε ένας ακέραιος άνθρωπος, πολύ ειλικρινής και απλός. Με μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Το τι προσέφερε ως βασιλεύς θα το κρίνει η ιστορία».




Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί ως ιδιώτης κοντά στους προγόνους του στο Τατόι. 

Ο ναός στον οποίο θα τελεστεί η κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ θα οριστεί σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένειά του.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε, επίσης, ότι στην κηδεία θα την εκπροσωπήσει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη ενώ θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

Δείτε επίσης:

Ως ιδιώτης θα ταφεί ο τέως βασιλιάς – Στο Τατόι, δίπλα στους προγόνους του

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This