«Φρούριο» η Μητρόπολη Αθηνών για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Σε επικοινωνία η ΕΛ.ΑΣ. με ξένες πρεσβείες για την άφιξη των VIPs

Must Read

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα ψαλεί την ερχόμενη Δευτέρα, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, η εξόδιος ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και, εν συνεχεία, θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά της σορού του στο βασιλικό κοιμητήριο Τατοΐου, για να ταφεί δίπλα στους προγόνους του.

Οπως έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, λόγω της άφιξης στη χώρα μας μελών βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης, αλλά και της παρουσίας πολλών κοσμικών, τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν εκείνη την ημέρα θα είναι αντίστοιχα με εκείνα που λαμβάνονται όταν φτάνουν στη χώρα μας αρχηγοί κρατών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα μέτρα που θα ληφθούν ανήμερα της κηδείας του τέως μονάρχη θα αναπτυχθούν σε δύο επίπεδα. Το πρώτο αφορά την προστασία των επισήμων, που αναμένεται να αφιχθούν στην Ελλάδα, για να παραστούν στην κηδεία, ενώ το δεύτερο σχετίζεται με την αποτροπή τυχόν επεισοδίων είτε στη Μητρόπολη Αθηνών είτε στο Τατόι. Την ίδια ώρα, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται ότι βρίσκονται σε επαφές με τις πρεσβείες της Μεγάλης Βρετανίας, της Νορβηγίας και της Δανίας, προκειμένου ως το Σάββατο να έχουν σαφείς απαντήσεις και να έχει διαμορφωθεί η λίστα με τους υψηλούς προσκεκλημένους, που θα παραστούν στην εξόδιο ακολουθία και την ταφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ισπανικών μέσων ενημέρωσης, τα ανάκτορα στη Μαδρίτη επιβεβαίωσαν ότι ο βασιλιάς Φίλιππος και η σύζυγός του θα παρευρεθούν στην κηδεία του Κωνσταντίνου, θείου του Ισπανού μονάρχη και αδελφού της μητέρας του Σοφίας.

Οι αφίξεις

Το ισπανικό περιοδικό «HOLA!» γράφει χαρακτηριστικά ότι η αδερφή του εκλιπόντος Σοφία βρίσκεται εδώ και μέρες στην Αθήνα, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ελληνική πρωτεύουσα θα μεταβούν τις επόμενες ώρες και οι δύο κόρες της, πριγκίπισσες Ελενα και Κριστίνα της Ισπανίας. Το τελευταίο «αντίο» στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο αναμένεται να πει και ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει εξόριστος στο Αμπού Ντάμπι.

Επίσης, στην Αθήνα αναμένεται να φτάσει η Δανέζα βασίλισσα Μαργκρέτε, αδελφή της Αννας Μαρίας, ενώ άγνωστο παρέμενε ως αργά χθες ποιος θα εκπροσωπήσει τη βρετανική βασιλική οικογένεια.

Κάποιοι πιθανολογούν ότι στην κηδεία θα παραστεί ο πρώτος στη διαδοχή του θρόνου πρίγκιπας Ουίλιαμ, τον οποίο είχε βαφτίσει ο Κωνσταντίνος, ενώ άλλοι θεωρούν επικρατέστερο σενάριο να εκπροσωπήσει τη βρετανική βασιλική οικογένεια η πριγκίπισσα Αννα, η οποία βρίσκεται σε επίσημο ταξίδι στην Κύπρο. Ο βασιλιάς Κάρολος δεν μπορεί, πάντως, να παρευρεθεί λόγω «πρωτοκόλλου». Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», στην κηδεία έχουν καλεστεί και αναμένονται στην Αθήνα το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου και ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό, ενώ αναμένονται βασιλικές παρουσίες και από τη Σουηδία, τη Νορβηγία και τη Σερβία.

«Σιωπή» από τα κανάλια για την live μετάδοση της εξόδιας ακολουθίας

Οπως και να ‘χει, ο θάνατος του τέως βασιλιά σήμανε και το τέλος μιας περιόδου στη σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας, όμως τόσο η κρατική τηλεόραση όσο και τα ιδιωτικά κανάλια μάλλον… συντάσσονται με την απόφαση της κυβέρνησης αναφορικά με την κηδεία και την ταφή του Κωνσταντίνου.

Θα περίμενε κανείς πως κάποια κανάλια θα τροποποιούσαν το πρόγραμμά τους και με έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές θα συνδέονταν με τη Μητρόπολη της Αθήνας προκειμένου να μεταδώσουν και να αποτυπώσουν τις στιγμές που θα έβαζαν και την τελεία στο βιβλίο «τέως βασιλιάς». Αυτό είχαν σπεύσει να κάνουν με την κηδεία της Ελισάβετ, όπου έπαιρναν εικόνα από το BBC, (τα περισσότερα είχαν επίσης επί ποδός τους ανταποκριτές τους στο Λονδίνο, ενώ είχαν στείλει μέχρι και απεσταλμένους)!

Και όμως λίγα 24ωρα όμως πριν από την εξόδιο ακολουθία, σε σχετική ερώτηση της «Espresso», όλα τα γραφεία Τύπου απάντησαν πως δεν έχουν ενημερωθεί για αλλαγή στο πρόγραμμα της Δευτέρας σχετικά με κάποια ζωντανή σύνδεση ή έκτακτη ενημερωτική εκπομπή για τη κηδεία του τέως.

Σύμφωνα με τα βασικά στελέχη των σταθμών, είναι στο χέρι κάθε εκπομπής αν θα συνδεθεί ή αν θα καλύψει την κηδεία. Ακόμη και από την ΕΡΤ μάς τόνισαν ότι δεν έχει έρθει καμία αλλαγή για το πρόγραμμα. Αν είναι όμως στη διακριτική ευχέρεια κάθε εκπομπής να συνδεθεί με τη Μητρόπολη, μάλλον θα ζήσουμε στιγμές που θα γράψουν «ιστορία» στην ελληνική τηλεόραση. Φανταστείτε, για παράδειγμα, τους Σεργουλόπουλο-Μελιτά, που παραλαμβάνουν σκυτάλη στις 13.00 από το δελτίο ειδήσεων, να διακόπτουν την σεφ για να δείξουν πλάνα από την κηδεία! Ή, αντίστοιχα, η Kαινούργιου στον Alpha (η Super Κατερίνα ξεκινά στις 10.00 και τελειώνει στις 13.00).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This