Θεσσαλονίκη: Στην φυλακή 68χρονος που πήγε να σκοτώσει με μαχαίρι τον γείτονά του!

Το περιστατικό σημειώθηκε το 2015

Must Read

Στην φυλακή για 6.5 χρόνια με το ελαφρυντικό του σύννομου βίου θα βρεθεί ένα 68χρονος από την Θεσσαλονίκη μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου καθώς αντιμετώπιζε κατηγορίες για για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Τον Μάιο του 2015 ο κατηγορούμενος αποπειράθηκε να σκοτώσει με κουζινομάχαιρο τον 43χρονο γείτονά του, σε περιοχή της Κασσάνδρας, στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου,  δράστης και θύμα -και οι δύο με καταγωγή από την Αλβανία- μάλωναν αρκετά συχνά για ασήμαντους λόγους και είχαν πιαστεί στα χέρια. Όμως, ποτέ, δεν είχε ακολουθήσει μήνυση στην αστυνομία.  Ανάμεσα σε άλλα, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, ήταν ένα περιστατικό που προηγήθηκε τρεις μήνες νωρίτερα, όταν ο 43χρονος ξερίζωσε τα λουλούδια από την κοινή τους αυλή.

Έπειτα από ένα ακόμη καβγά, ο 68χρονος έστησε καρτέρι στο θύμα στην είσοδο της πολυκατοικίας που διέμεναν, τον κυνήγησε ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του και μαχαίρωσε στην παλάμη και στο μπράτσο τον παθόντα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.Μάλιστα, το θύμα τραυματίστηκε στην παλάμη γιατί την έβαλε στο πρόσωπό του για να αμυνθεί. Το μαχαίρι πέρασε από την μια πλευρά της παλάμης στην άλλη! Η δεύτερη μαχαιριά τον βρήκε στο μπράτσο, όταν άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου.

«Αυτό είναι το δώρο σου», φέρεται να είπε ο δράστης στον 43χρονο, καθώς τον μαχαίρωνε, όπως κατέθεσε το θύμα στο δικαστήριο.

Η ζωή του 43χρονου γλίτωσε καθώς κατέβηκαν πολλοί ένοικοι ενώ ένας γείτονας αφόπλισε τον δράστη.

Τι υποστήριξε ο κατηγορούμενος

Ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη, τονίζοντας ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο και πως βρισκόταν σε άμυνα. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε συνολική κάθειρξη 12 ετών, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους ενόψει του Εφετείου.

«Έχω δύο παιδιά, το ένα είναι παντρεμένο και το άλλο άρρωστο. Έτσι όπως κούρεψε τα λουλούδια του είπα να μη το κάνει σε αυτό το μέρος γιατί το μισό της αυλής είναι δικό μου. Έχει χτυπήσει και εμένα και τη σύζυγό μου. Μας χτύπησε πριν γίνει το συμβάν. 

Εκείνη την ημέρα είχα βγει έξω για να μαζέψω χόρτα για φαγητό και έτσι είχε πάρει το μαχαίρι μαζί μου. Είχα πάει με το αυτοκίνητο. Γύρισα σπίτι, κατέβασα τις σακούλες και γύρισα να πάρω το μαχαίρι και τα χαρτιά γιατί ήταν χαλασμένες οι πόρτες και δε μπορούσα να τα αφήσω μέσα. Βγήκα για να φύγω και εκείνη την ώρα ήρθε με το αυτοκίνητο και σταμάτησε μπροστά μου. Με χτύπησε με τη πόρτα του αυτοκινήτου στο στήθος, με έπιασε με το χέρι από του λαιμό και με ρώτησε αν θέλω να με σκοτώσει ή να με πάρει σβάρνα με το αυτοκίνητο. Μετά πήγε να μου πάρει το μαχαίρι, του είπα “φύγε γιατί έχω μαχαίρι” και επέμενε να προσπαθεί να μου το πάρει. Βγήκε έξω με έπιασε από τον λαιμό και με είπε αν θέλω να με σκοτώσει. Του έλεγα να φύγει γιατί έχω μαχαίρι, ήθελε να το πάρει και έτσι άρχισε. Δεν έκανα τίποτα με το μαχαίρι. Τραυματίστηκε όταν πήγε να το πάρει από το χέρι μου. 

Μετά κατέβηκαν όλοι, πολύς κόσμος. Ήρθε η σύζυγος και με χτύπησε δύο μπουνιές στην πλάτη. Τρόμαξα με όλο αυτό που έγινε. Δεν ξέρω τι έκανε το θύμα, έκατσα δύο λεπτά στις σκάλες και έφυγα και εγώ για να κρυφτώ από την αστυνομία και να μη με πιάσει».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This