Ποιος στήνει «παιχνίδια» με τις χιλιάδες εξαφανισμένες συνομιλίες της Greek Mafia

Το newsbreak.gr φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα την απεικόνιση των τηλεφωνικών συνομιλιών του Δ. Μάλαμα όπως προκύπτει από τα DVD που προσκόμισε ο Ρουμπάτης

Must Read

Σε πολιτικό κλοτσοσκούφι έχει μετατραπεί η δίκη της λεγόμενης Greek Mafia με κατηγορούμενους πρώην και νυν αστυνομικούς, δικηγόρους και ιδιώτες, για το αδίκημα της δωροδοκίας, με σκοπό την «προστασία» οίκων ανοχής, μίνι καζίνο και strip show.

Με ανακοινώσεις τους Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, χωρίς να έχουν υπόψη τους τα στοιχεία της δικογραφίας, φέρεται να γράφουν στα παλιότερα των υποδημάτων τους το τεκμήριο αθωότητας και το δικαίωμα των κατηγορουμένων σε δίκαιη δίκη, «παίζοντας την μπαλίτσα τους» για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.

Ο εισαγγελέας της έδρας του Β΄ Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, Παναγιώτης Μεϊδάνης, από την πρώτη στιγμή της δίκης, τόνισε ότι τα στοιχεία που προσκόμισε στη Δικαιοσύνη, το Δεκέμβριο του 2016, ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης, δεν μπορούν να αποτελέσουν αποδεικτικό υλικό, επειδή δεν έχει γίνει νόμιμα η επεξεργασία τους.

Ολόκληρη η δικογραφία βασίζεται σε περίπου 500 προχείρως απομαγνητοφωνημένες, από άγνωστους υπαλλήλους της ΕΥΠ, τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων προσώπων, κατά το χρονικό διάστημα Αύγουστος 2015 – Αύγουστος 2016.

Πολλές από τις συνομιλίες αυτές είναι περιγραφικές, δηλαδή, ο Χ. μίλησε με τον Ψ. «για σουβλάκι με σως», ενώ άλλες συνοδεύονται από σχόλια των άγνωστων ωτακουστών της ΕΥΠ του τύπου «τι θέλει τώρα ο γύφτος;» ή «μιλούν και τα γύναια»!

Το κυριότερο όμως είναι, ότι για το μεγαλύτερο μέρος των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων που έκανε η ΕΥΠ στην υπόθεση αυτή ήταν παράνομες, δηλαδή, δεν είχαν εκδοθεί οι σχετικές εισαγγελικές διατάξεις, όπως απαιτεί ο νόμος.

Για παράδειγμα, ως κεντρικό πρόσωπο της λεγόμενης Greek Mafia φέρετε ο επιχειρηματίας, Δημήτρης Μάλαμας, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2019, χωρίς ακόμη να έχουν συλληφθεί οι δράστες. Οι συνομιλίες του – μέσω των δύο κινητών του τηλεφώνων – καταγράφονταν νόμιμα από τις 20 Αυγούστου 2015 μέχρι στις 15 Μαρτίου 2016, όπου και έληξε η ισχύς των διατάξεων του εισαγγελέα της ΕΥΠ, που είχαν εγκριθεί και από τον εισαγγελέα εφετών.

Η ΕΥΠ, ωστόσο, συνέχισε να τον παρακολουθεί παράνομα, τουλάχιστον μέχρι τον Νοέμβριο του 2016, δηλαδή, για άλλους επτά μήνες.

Το ίδιο συνέβη και με τις παρακολουθήσεις των περισσότερων εκ των κατηγορουμένων στο Β΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Συνέχισαν δηλαδή να παρακολουθούνται από την ΕΥΠ οι τηλεφωνικές συνομιλίες τους, χωρίς να υπάρχει έγκριση από τους αρμόδιους εισαγγελικούς λειτουργούς.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο, το Δικαστήριο ΟΜΟΦΩΝΑ έκρινε, ότι οι παράνομα καταγραφείσες συνομιλίες, που διενήργησε για την υπόθεση αυτή η ΕΥΠ, δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη για την έκδοση της απόφασης.

Απομένουν, λοιπόν, οι συνομιλίες των εμπλεκομένων που νομίμως καταγράφηκαν. Αλλά και αυτές για να αποκτήσουν ποινική υπόσταση, θα πρέπει να απομαγνητοφωνηθούν νομίμως και να συνταχθούν οι σχετικές εκθέσεις από προανακριτικούς υπαλλήλους (η ΕΥΠ από τον καταστατικό της νόμο δεν είναι προανακριτική αρχή) όπως απαιτεί ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.

Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι δυνατόν να γίνει, αφού ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης, ουδέποτε προσκόμισε στη Δικαιοσύνη τις ηχητικές συνομιλίες του Μάλαμα που νομίμως είχαν καταγραφεί.

Το newsbreak.gr φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα την απεικόνιση των τηλεφωνικών συνομιλιών του Δ. Μάλαμα, όπως αυτή προκύπτει από τα DVD που προσκόμισε στις 9 Δεκεμβρίου 2016 στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο Γιάννης Ρουμπάτης.

Ενώ λοιπόν οι έκνομες ενέργειες, από τις προχείρως απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των άγνωστων ωτακουστών της ΕΥΠ, φέρεται να έχουν διαπραχθεί το διάστημα Αύγουστος 2015 – Αύγουστος 2016, στα DVD καταγράφονται οι συνομιλίες του επιχειρηματία από τις 17 Αυγούστου 2016 έως τις 18 Νοεμβρίου 2016!

Από την ίδια απεικόνιση δυστυχώς αποδεικνύεται, πως ο τότε διοικητής της ΕΥΠ απέκρυψε από τη Δικαιοσύνη συνολικά 3.464 τηλεφωνικές συνομιλίες του Δημήτρη Μάλαμα, που έγιναν κατά τον επίδικο χρόνο.

Ειδικότερα, από τα DVD προκύπτει, ότι η πρώτη καταγραφή της υπ’ αριθμ. 694160**** τηλεφωνικής συσκευής του Δ. Μάλαμα έχει αύξοντα αριθμό 2458 (χωρίς να υπάρχουν καταγεγραμμένες οι προηγούμενες 2.457 συνομιλίες).

Επίσης, η πρώτη καταγραφή της υπ’ αριθμ. 698639**** τηλεφωνικής συσκευής του δολοφονημένου επιχειρηματία έχει αύξοντα αριθμό στο αντίστοιχο DVD 1.008 (χωρίς να υπάρχουν καταγεγραμμένες οι προηγούμενες 1.007).

Ποιος εξαφάνισε όλες αυτές τις συνομιλίες; Τις έχασε στο δρόμο από τη Κατεχάκη προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο κύριος Ρουμπάτης; Και που βρίσκονται σήμερα; Μήπως αποτελούν «όπλο εκβιασμού» σε παράγοντες της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου;

Αποκλειστικά υπεύθυνος, επομένως, για την παντελή έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων στη δίκη που διεξάγεται, είναι ο τότε διοικητής της ΕΥΠ και όχι η Δικαιοσύνη, όπως εσφαλμένα ανέφεραν ορισμένα δημοσιεύματα του γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου, κάνοντας λόγο για τη «μεγάλη επιτυχία» της ΕΥΠ επί εποχής Ρουμπάτη.

Πώς να υπάρξουν νόμιμες απομαγνητοφωνήσεις των τηλεφωνικών συνομιλιών των 17 κατηγορουμένων με τον Δ. Μάλαμα, αφού τα ηχητικά ντοκουμέντα έχουν εξαφανιστεί;

Αυτός, ήταν και ο λόγος που ο εισαγγελέας, Π. Μεϊδάνης, ζήτησε από το Δικαστήριο να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι λέγοντας χαρακτηριστικά «…Δυστυχώς παρά τη βαρύτητα της κατηγορίας το αποδεικτικό υλικό είναι ανύπαρκτο, είναι τραγικό. Πρέπει να απαλλαγούν όλοι, δεν προέκυψε σε βάρος τους κανένα στοιχείο».

Επομένως, φρόνιμο θα ήταν τόσο η κυβέρνηση όσο και η μείζων αντιπολίτευση να πάψουν να «παίζουν μπαλίτσα» επιλέγοντας σαν «γήπεδο» το Δικαστήριο που διεξάγεται η δίκη και να ασχοληθούν με τον υπεύθυνο για την εξαφάνιση των περίπου 46.000 συνομιλιών της λεγόμενης Greek Mafia.

Ή μήπως το μεγάλο αυτό σκάνδαλο δεν τους συμφέρει να το ακουμπήσουν;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This