Προβοκάτσια των Αλβανών ενόψει του μνημοσύνου του Κατσίφα – Θέλουν να τον παρουσιάσουν ως αυτόχειρα

Must Read

Την απαγόρευση συγκεντρώσεων ακραίων εθνικιστικών ομάδων στα σύνορα με την Κακαβιά εν όψει του σημερινού μνημοσύνου στις Βουλιαράτες του Κωνσταντίνου Κατσίφα αποφάσισε η αλβανική αστυνομία, φοβούμενη την πρόκληση ταραχών.

Κάποιες εξτρεμιστικές οργανώσεις της γειτονικής χώρας είχαν εκφράσει τις προθέσεις τους κατά τις προηγούμενες ημέρες μέσα από τα social media, καλώντας τους συμπατριώτες τους να εμποδίσουν τους Έλληνες πολίτες να εισέλθουν στη χώρα, αποκαλώντας τους, μάλιστα, εξτρεμιστές. «Να εμποδίσουμε τους Έλληνες εξτρεμιστές να μπουν στην Αλβανία» έγραψαν, μεταξύ άλλων, σε σελίδες τους στο facebook και για τον λόγο αυτόν η αλβανική αστυνομία θα επιτρέψει να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις μόνο στην πλατεία Τσερτσίζ Τόπουλι του Αργυροκάστρου.

Ένα χρόνο μετά την εκτέλεση του Κατσίφα από τους επίλεκτους της αλβανικής αστυνομίας, το πόρισμα δεν έχει εκδοθεί. Το αλβανικό κράτος κωλυσιεργεί επιδεικτικά, ενώ, απ’ ό,τι φαίνεται, μεθοδεύεται να παρουσιαστεί ως… αυτόχειρ ο 35χρονος ομογενής.

Οι αλβανικές Αρχές προσπαθούν να καταλήξουν σε πόρισμα, το οποίο να συνάδει απόλυτα με την ιστορία έτσι όπως την παρουσίασε ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, σύμφωνα με τον οποίο οι επίλεκτοι της αλβανικής αστυνομίας σκότωσαν τον 35χρονο ομογενή, επειδή ήταν «εξτρεμιστής» που απείλησε ζωές αστυνομικών και πολιτών. Η εισαγγελική έρευνα προσπαθεί ν’ αποδείξει πως όχι μόνο ο Κατσίφας ήταν «Ekstremist Grek» (Έλληνας εξτρεμιστής) αλλά πως είχε και… συνεργούς, ανασύροντας από το αρχείο παλιές υποθέσεις, που όμως έχουν κριθεί από τη δικαιοσύνη!

Το θέμα είναι πως, όσο κι αν προσπαθούν, μάλλον δεν καταφέρνουν να τον παρουσιάσουν ως εξτρεμιστή, και πλέον επιδιώκουν να τον παρουσιάσουν ως «αυτόχειρα»!

Η αδυναμία των αλβανικών Αρχών να τεκμηριώσουν το αφήγημα του Ράμα έχει ως αποτέλεσμα να μεθοδεύεται η έκδοση ενός κατευθυνόμενου πορίσματος, σύμφωνα με το οποίο το θύμα αυτοκτόνησε προκειμένου να μην πέσει ζωντανό στα χέρια των ανδρών της RENEA.

Οι αλβανικές μεθοδεύσεις έχουν εξοργίσει την οικογένεια του 35χρονου ομογενή, που  περιμένει την έκδοση του πορίσματος, προκειμένου να απευθυνθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τους νομικούς συμβούλους της οικογένειας Κατσίφα, αυτού του είδους οι μεθοδεύσεις στερούνται κάθε σοβαρότητας και θα εκπέσουν ακόμη και από τα ίδια τα στοιχεία που έως σήμερα οι αλβανικές Αρχές έχουν επιτρέψει να έρθουν στο φως.

Εξάλλου, στη σορό του νέου διαπιστώθηκαν δύο διαμπερή τραύματα στο θώρακα, τα οποία δεν ήταν εξ’ επαφής, αλλά προκλήθηκαν από βολές που ρίφθησαν από απόσταση 25 μέτρων. Άρα πέφτει στο κενό πιθανή μεθόδευση να εμφανιστεί το συμβάν ως αυτοκτονία.

Πως αντιδρούν οι Βορειοηπειρώτες στο πολεμικό κλίμα

Από την πλευρά τους, οι Βορειοηπειρώτες δεν δείχνουν να πτοούνται από το πολεμικό κλίμα που «χτίζεται» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να αμαυρωθεί η μνήμη του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος εκτελέστηκε εν ψυχρώ από την αλβανική αστυνομία.

Μάλιστα, τα βορειοηπειρωτικά σωματεία μέσα από ανακοίνωσή τους αφήνουν αιχμές για την καθυστέρηση του αλβανικού κράτους να εκδώσει το πόρισμα θανάτου του 35χρονου άνδρα και καλούν τους Έλληνες να παραβρεθούν στο μνημόσυνο. «Καλούμε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα να δηλώσει παρών στο ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που θα τελεστεί στις 26 Οκτωβρίου 2019 στη γενέτειρά του, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, και ώρα 09.00 π.μ. (τοπική), στους Βουλιαράτες, όπου αναπαύεται και φυλά Θερμοπύλες συντροφιά με τους Ήρωες του 1940» αναφέρουν.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών έκανε λόγο για κλίμα τρομοκρατίας και αποκάλυψε ότι δέχθηκε ακόμη και απειλές. «Θα συμμετάσχουμε σε μια θρησκευτική τελετή, θα βρεθούμε στο πλευρό της οικογένειας και θα τιμήσουμε τη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα» ξεκαθάρισε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This