Ο… τηλεκοτοπουλάς Άδωνις συνεχίζει να μας «δουλεύει»!

Διαφήμιζε συγκεκριμένες μάρκες στην TV, μόνο που σε κανένα σούπερ μάρκετ δεν υπήρχαν οι τιμές που έλεγε

Must Read

Κάθε οικογενειάρχης που άκουγε τον Αδωνι Γεωργιάδη προχθές το βράδυ στην εκπομπή της Γιάμαλη στο Kontra κοιμήθηκε κάνοντας… όρεξη. Ακουσε τον υπουργό Ανάπτυξης να υπόσχεται από το επόμενο πρωί στα σούπερ μάρκετ κοτόπουλο Νιτσιάκος με 2,90 το κιλό, ενώ πριν είχε 4 ευρώ, όπως είπε. Γάλα ΕΒΟΛ με 1,12 από 1,90 ευρώ. Ζάχαρη με 1,15 ευρώ. Και αλεύρι με 0,70 το κιλό.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Σχεδόν όλα τα υλικά για ένα καλό οικογενειακό τραπέζι, με κοτόπουλο ψητό και γλυκό ή μια πίτα, σε τιμή προσφοράς. Πάσχα μέσα στον Γενάρη για κάθε ελληνική οικογένεια, που πλέον μετράει και το σεντ του ευρώ, με την ακρίβεια σε όλα τα σούπερ μάρκετ να κινείται σε επίπεδα αστρονομικά κι όχι… γαστρονομικά.

«Θα πάτε στο σούπερ μάρκετ και θα βρείτε το κοτόπουλο Νιτσιάκος 2,90, γάλα επώνυμο ΕΒΟΛ 1,12, αλεύρι με 70 λεπτά, θα πάτε να βρείτε ζάχαρη με 1,15, αυτά κάνει το “καλάθι”» διαφήμιζε προχθές ο υπουργός, αυτοθαυμαζόμενος για τα επιτεύγματά του…

Και δεν διαφήμιζε μόνο είδη προϊόντων ο πρώην τηλε-πλασιέ, αλλά και τις εταιρίες, τις μάρκες. Ακόμα κι αν δεν ήξερε κάποιος μέχρι χθες ότι υπάρχει, π.χ., ο Νιτσιάκος, τον έμαθε. Δεν ήταν καν γκρίζα η υπουργική διαφήμιση. Ηταν κανονική και πομπώδης. Ισως για να κάνει τους ακριβότερους ανταγωνιστές να «ζηλέψουν», ώστε να ρίξουν κι αυτοί τις τιμές. «Δολώματα» ανταγωνισμού εποχών 1980, δηλαδή.

Ομως, η παραπλάνηση ήταν αλλού. Επί λέξει ο Γεωργιάδης είπε «να πάτε στο σούπερ μάρκετ» για να πάρετε αυτά τα προϊόντα στις συγκεκριμένες τιμές. Οι καταναλωτές μπορεί να ξεχύθηκαν χθες στους δρόμους, αλλά σε κανένα κατάστημα σούπερ μάρκετ δεν υπήρχαν συγκεντρωμένα και τα τέσσερα προϊόντα. Επρεπε να κάνουν σαφάρι σε τρεις, τέσσερις διαφορετικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ για να φτιάξουν το «γεύμα Γεωργιάδη» με κοτόπουλο και γλυκό ή πίτα.

Ναι, στον Γαλαξία βρήκαμε πράγματι το γάλα ΕΒΟΛ 1 λίτρο στο 1,12 ευρώ στο «καλάθι του νοικοκυριού». Μόνο για την Αττική, όμως. Για τον π.χ. Θεσσαλιώτη, που παράγεται στην περιοχή του το συγκεκριμένο γάλα, αυτή η τιμή δεν ισχύει. Είχε και ζάχαρη με 1,16 ευρώ. «Στο καλάθι του νοικοκυριού» αλεύρι δεν υπήρχε στο e-katanalotis για το σούπερ μάρκετ Γαλαξίας, ενώ ένα κοτόπουλο σε καλή τιμή έγραφε «χύμα», δίχως αναφορά σε εταιρία.

Στα γάλατα του ίδιου σούπερ μάρκετ, όμως, βλέπουμε ότι με την ίδια τιμή, 1,12 ευρώ, πωλείται και το ΣΕΡΓΑΛ στα καταστήματα της Μακεδονίας και της Θράκης. Με ποια λογική ο υπουργός διαφήμισε μόνο την ΕΒΟΛ, αλλά όχι και την, π.χ., ΣΕΡΓΑΛ των Σερρών;

Στο «καλάθι νοικοκυριού» του e-katanalotis που μας παρέπεμψε, μέσω της εκπομπής ο υπουργός, βρήκαμε στον Βασιλόπουλο γάλα ιδιωτικής ετικέτας πάλι με 1,12 ευρώ, ζάχαρη στο 1,15, αλλά το κοτόπουλο Νιτσιάκος ήταν εκτός «καλαθιού» κι έκανε 5,15 το κιλό κι ολόκληρο 10,30. Το ΕΒΟΛ στα ΑΒ τιμολογούταν χθες 1,49 ευρώ!

Συνεπώς, δεν μπορούσε κάποιος στη συγκεκριμένη αλυσίδα να πάρει και τα τέσσερα προϊόντα για τα οποία ο Γεωργιάδης έλεγε «να πάτε αύριο στο σούπερ μάρκετ». Για το γάλα έπρεπε να πάρει λεωφορείο ή το Ι.Χ. του ο καταναλωτής να πάει σε άλλη αλυσίδα, το ίδιο και για το περίφημο κοτόπουλο. Αυτό, όμως, δεν είναι επίσκεψη σε ένα σούπερ μάρκετ, αλλά ο γύρος της Αθήνας.

«Οποιος πιστεύει ότι λέω ψέματα, αύριο μπορεί να πάει να τα αγοράσει» έλεγε προχθές ο υπουργός στην τηλεόραση. Ψέματα δεν έλεγε ακριβώς, αλλά παίζοντας μια ζωή με τις λέξεις δεν είπε πάλι την αλήθεια. Παραπλανούσε ότι ο καταναλωτής μπορεί να πάει σε ένα σούπερ μάρκετ που έχει «καλάθι νοικοκυριού» και να αγοράσει αυτά τα προϊόντα στις προκαθορισμένες τιμές.

Το e-katanalotis δεν αποδεικνύεται και τόσο αξιόπιστο όσο η κυβέρνηση θέλει να το παρουσιάζει

«Εμπιστευτήκαμε» τον Γεωργιάδη και είδαμε χθες τις τιμές από το e-katanalotis, που έχει ειδική σελίδα για το «καλάθια του νοικοκυριού» απ’ όλα τα σούπερ μάρκετ. Κάναμε καλά; Μάλλον, όχι.

Για παράδειγμα, για τα ΑΒ δεν υπάρχει αλεύρι στο «καλάθι του νοικοκυριού» στο e-katanalotis. Ομως, στο site του Βασιλόπουλου υπάρχει. Και κάνει 0,90 (ιδιωτικής ετικέτας), όχι 0,70 που λέει ο υπουργός. Τελικά, το e-katanalotis δεν αποδεικνύεται και τόσο αξιόπιστο όσο η κυβέρνηση θέλει να το παρουσιάζει. Υπάρχουν πια και καταγεγραμμένες αποδείξεις.

Στον Σκλαβενίτη το κοτόπουλο που πρότεινε ως φτηνότερο ο Γεωργιάδης ήταν χθες εκτός «καλαθιού», με τιμή 4,90 το κιλό, όχι 2,90. Και το αλεύρι ιδιωτικής ετικέτας που ήταν στο «καλάθι» είχε 0,87, όχι 0,70.

Στο My Market το αλεύρι του «καλαθιού» έκανε 0,98 ευρώ. Στα lidl εντοπίσαμε γάλα ΓΑΛΠΟ πλήρες φτηνότερο, με 1,11 ευρώ, αλλά δεν υπήρχε στο «καλάθι» του site του ή στο e-katanalotis ολόκληρο κοτόπουλο καμίας εταιρίας. Οι κότες θα το’ σκασαν, φαίνεται.

Στον Κρητικό το αλεύρι του «καλαθιού» είχε 0,80 ευρώ χθες, ενώ βρήκαμε και γάλα μάρκας Κάστρου στο 1,12 (ίδια τιμή με το ΕΒΟΛ). Στο Market In εντοπίσαμε φτηνότερο γάλα, ιδιωτικής μάρκας, με 1,09, αλλά γι’ αυτό δεν είπε κάτι ο Γεωργιάδης, και στα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης το κοτόπουλο Νιτσιάκος ήταν στα 2,95 το κιλό, αλλά εκεί το γάλα του «καλαθιού» έκανε 1,60, σύμφωνα με το e-katanalotis.

Σήμερα «παίξαμε» κι εμείς στο παιχνίδι του περιβόητου «καλαθιού». Τα φτηνότερα γάλατα και πριν το «καλάθι» τόσο έκαναν. Το ίδιο και τα υπόλοιπα προϊόντα που μπαινοβγαίνουν στην τωρινή πατέντα της κυβέρνησης για να δείξει ότι κάτι κάνει.

Στην πραγματικότητα όλα τα σούπερ μάρκετ εξακολουθούν να κερδοφορούν αυξάνοντας διαρκώς τις τιμές, όπως φάνηκε κι από τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, οι έλεγχοι του υπουργείου Ανάπτυξης είναι ανεπαρκέστατοι και το «καλάθι» είναι στάχτη στα μάτια των καταναλωτών.

Ο Άδωνις λέει στον Κυριάκο το αγαπημένο του ανέκδοτο: «Να πάτε αύριο στο σούπερ μάρκετ»!

Η πραγματικότητα είναι πως, ακόμα κι αν δεχτούμε να μιλήσουμε με την γλώσσα του «καλαθιού», σπαταλήσαμε χθες πολύτιμες ώρες ψάχνοντας ένα ένα τα σούπερ μάρκετ για να πέσουμε τελικά μπροστά σε απουσίες προϊόντων από το e-katanalotis και κυρίως σε τιμές που διαφήμιζε ο Αδωνις, όταν έλεγε «να πάτε αύριο στο σούπερ μάρκετ», αλλά που δεν υπήρχαν και για τα τέσσερα προϊόντα μαζί σε κανένα κατάστημα.

Κατάκοποι από μια έρευνα που δεν κατέληξε πουθενά, αποφασίσαμε να μην πάμε σούπερ μάρκετ και να μείνουμε νηστικοί χθες μέχρι να βρούμε και τα τέσσερα προϊόντα που έταξε ο Αδωνις συγκεντρωμένα σε ένα κατάστημα σούπερ μάρκετ!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This