Νοσοκομειακοί γιατροί: Δεν φτάνουν όλα τα άλλα, έχουν και απλήρωτες εφημερίες από τον Αύγουστο!

Η καταγγελία στην οποία προχώρησαν

Must Read

Δεν φτάνουν όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) που οδηγούν με μαθηματικά ακρίβεια στην κατάρρευση του οι νοσοκομειακοί γιατροί κάνουν ακόμα μια καταγγελία που αποδεικνύει την άσχημη κατάσταση.

Σύμφωνα με το iatropedia.gr, η  ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας και Πειραιά) ζητά να καταβληθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών τονίζοντας ότι αυξάνονται οι καθυστερήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με την καταγγελία,  από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι και σήμερα σε πολλά νοσοκομεία του λεκανοπεδίου δεν έχουν καταβληθεί εφημερίες στους γιατρούς!

Παράλληλα, αυξάνονται διαρκώς και οι καθυστερήσεις διαρκώς αυξάνονται.

Συγκεκριμένα, σε πολλά νοσοκομεία  δεν έχουν καταβληθεί οι αποδοχές για τις δεδουλευμένες πρόσθετες (πέραν του πλαφόν) εφημερίες από το μήνα Αύγουστο 2022 και μετά. Δηλαδή υπάρχει ήδη καθυστέρηση έξι (6) μηνών. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, οι οικονομικοί αρμόδιοι των ΥΠΕ ισχυρίζονται ότι το Υπουργείο Υγείας είναι αυτό που καθυστερεί τις αναγκαίες εγκρίσεις για την καταβολή αυτών των δεδουλευμένων!

«Άρα οι προπαγανδιστικοί ισχυρισμοί της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας ότι δήθεν επίκεινται “πακτωλοί” αναδρομικών μισθολογικών αυξήσεων στους νοσοκομειακούς γιατρούς είναι έωλη προπαγάνδα αφού δεν υλοποιείται ούτε καν το στοιχειώδες, δηλαδή η πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών», τονίζουν οι γιατροί του ΕΣΥ.

Η ΟΕΝΓΕ δηλώνει ότι καλύπτει και στηρίζει τις αποφάσεις για κινητοποιήσεις με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων που αποφασίζουν οι Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών (ή και οι νοσοκομειακές συνελεύσεις και οι τοπικές επιτροπές της ΕΙΝΑΠ, όσον αφορά τα νοσοκομεία Αθήνας – Πειραιά).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This