Αρχίζει η δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Το κατώφλι του ΜΟΔ Θεσσαλονίκης θα περάσουν τα 12 άτομα που κατηγορούνται

Must Read

Σήμερα, Τετάρτη 18/1, ξεκινά η δίκη για την άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού, την 1η Φεβρουαρίου 2022 στη Χαριλάου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Οι γονείς του αδικοχαμένου 19χρονου, Μελίνα και Αριστείδης Καμπανός θα έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με τους 12 κατηγορούμενους στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Σχεδόν έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του οπαδού του Άρη,  Άλκη Καμπανού, οι 12 κατηγορούμενοι -ηλικίας 21 έως 26 ετών, όλοι προσωρινά κρατούμενοι- θα βρεθούν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της συμπρωτεύουσας, όπου είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει η δίκη τους. Στην αίθουσα 184, στον πρώτο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, όλα είναι έτοιμα. Με μέριμνα της διοίκησης του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης ρυθμίστηκαν το τελευταίο 24ωρο οι λεπτομέρειες που αφορούν κάποια χωροταξικά ζητήματα ενόψει της έναρξης της δίκης και μεταξύ αυτών ο ορισμός των σημείων όπου θα λάβουν θέσεις οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, καθώς το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον αναμένεται να είναι μεγάλο, ιδιαίτερα τις πρώτες μέρες της αποδεικτικής διαδικασίας.

Το πολυσέλιδο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, εκτός από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού περιλαμβάνει και τις επιθέσεις εις βάρος των δύο φίλων του, στο ίδιο συμβάν, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου. Οι δώδεκα κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένης (για τον Άλκη) και σε απόπειρα (για τον πρώτο τραυματισμένο φίλο του), από κοινού. Ένας εξ αυτών κατηγορείται επιπλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας για τον δεύτερο νεαρό που τραυματίστηκε, ενώ οι υπόλοιποι 11 για την περίπτωση αυτή διώκονται ως απλοί συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη. Περαιτέρω, άπαντες κατηγορούνται για επίθεση με οπαδικά κίνητρα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό ανθρώπων, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις που προβλέπει ο Αθλητικός Νόμος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.




Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Εγκρίθηκε η μετονομασία της οδού Γαζή στη Χαριλάου σε «Άλκη Καμπανού»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This