«Να μείνουν για πάντα στη φυλακή»: Ξεσπούν οι γονείς του Άλκη Καμπανού – Διακόπηκε για τις 23 Ιανουαρίου η δίκη

Λιγοστές αλλά με πόνο και νόημα οι δηλώσεις τους

Must Read

Ιδιαίτερα βαρύ ήταν το κλίμα νωρίτερα έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης, όπου ξεκίνησε η δίκη των 12 δολοφόνων του 19χρονου Άλκη Καμπανού που έπεσε νεκρός από τα δολοφονικά χτυπήματα οπαδών του ΠΑΟΚ την 1η Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή Χαριλάου, καθώς έφτασαν οι γονείς του.

Οι δηλώσεις που έκαναν μπροστά στις κάμερες ήταν λιγοστές και γεμάτες από τον πόνο από τον χαμό του παιδιού τους.

Ο πατέρας του Άλκη Καμπανού αρκέστηκε να πει «ό,τι είχα να πω το είπα, τώρα θα μιλήσει η Δικαιοσύνη».

Η μητέρα του Άλκη τόνισε «τα ισόβια, να είναι ισόβια. Όλη τους τη ζωή, μέσα στη φυλακή Είναι πολύ δύσκολη ημέρα για εμάς σήμερα». Παράλληλα, υποστήριξε πως η δικαιοσύνη θα αποδείξει ποιος σκότωσε το παιδί της αφού κανένας από τους κατηγορούμενους δεν το έχει παραδεχθεί έως τώρα.

Τη μητέρα του Άλκη συνόδευε η Ελένη Δαλακλίδου, αδερφή της Ζωής που βιάστηκε και κάηκε ζωντανή κάτω από το σπίτι της, στις 27 Δεκεμβρίου του 2012.

Στην συμπεριφορά των 12 ατόμων που έχουν καθίσει στο εδώλιο για το τραγικό περιστατικό αναφέρθηκε και ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας.

«Έχω συμμετάσχει σε εκατοντάδες υποθέσεις ανθρωποκτονιών. Δεν έχω συναντήσει ποτέ ξανά 12 ανθρώπους που ενώ η ιατροδικαστική έκθεση της κ. Κοβάτση αναδεικνύει συμπεριφορές περισσότερων ώστε να χάσει τη ζωή του το αείμνηστο αυτό παιδί, συγκεκριμένα μια πολτοποίηση στο κεφάλι, χτυπήματα από σίδερα, ένα κατακρεουργημένο σώμα από μαχαίρια καραμπίτ, δρεπάνια και ούτε ένας από αυτούς να μην δέχεται ότι έχει κάνει ούτε ένα χτύπημα. Ούτε ένας να μην λέει -λες και είναι συνεννοημένοι- ότι το έκανε κάποιος άλλος», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:












Στα δεξιά, η μητέρα του Άλκη
Αριστερά, ο πατέρας του Άλκη

 

Με ολιγοήμερη διακοπή ξεκίνησε η δίκη των 12 κατηγορούμενων.

Η διακοπή αποφασίστηκε να δοθεί κατόπιν σχετικού αιτήματος δικηγόρων της υπεράσπισης που επικαλέστηκαν κωλύματα, συνδεόμενα με υποχρεώσεις τους σε άλλο (ανώτερο) Δικαστήριο. Οι δικαστές διέκοψαν τη διαδικασία προκειμένου να αποφασίσουν για την ημέρα της επόμενης δικασίμου. Νωρίτερα έγινε η διαδικασία νομιμοποίησης των δικηγόρων και εκφωνήθηκε ο κατάλογος των 26 μαρτύρων του κατηγορητηρίου.

Οι κατηγορούμενοι μετήχθησαν γύρω στις 7.30 το πρωί, κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας, στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και δύο ώρες αργότερα εισήλθαν, ο ένας μετά τον άλλον, στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του δικαστηρίου.

Έξω από τα Δικαστήρια συγκεντρώθηκε μικρή μερίδα οπαδών του Άρη, ομάδας που υποστήριζε ο Άλκης Καμπανός, και φώναξαν συνθήματα στη μνήμη του 19χρονου.

Ισχυρή αλλά διακριτική ήταν η παρουσία αστυνομικών εντός και εκτός των δικαστηρίων.

Οι γονείς του αδικοχαμένου 19χρονου, Μελίνα και Αριστείδης Καμπανός ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με τους 12 κατηγορούμενους στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Σχεδόν έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του οπαδού του Άρη,  Άλκη Καμπανού, οι 12 κατηγορούμενοι -ηλικίας 21 έως 26 ετών, όλοι προσωρινά κρατούμενοι- βρέθηκαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Το πολυσέλιδο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, εκτός από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού περιλαμβάνει και τις επιθέσεις εις βάρος των δύο φίλων του, στο ίδιο συμβάν, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου. 

Οι δώδεκα κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένης (για τον Άλκη) και σε απόπειρα (για τον πρώτο τραυματισμένο φίλο του), από κοινού. Ένας εξ αυτών κατηγορείται επιπλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας για τον δεύτερο νεαρό που τραυματίστηκε, ενώ οι υπόλοιποι 11 για την περίπτωση αυτή διώκονται ως απλοί συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη. Περαιτέρω, άπαντες κατηγορούνται για επίθεση με οπαδικά κίνητρα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό ανθρώπων, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις που προβλέπει ο Αθλητικός Νόμος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This