Έκρηξη των τιμών στα ακίνητα κατά το 2022!

Σταθερές οι αυξήσεις πώλησης και ενοικίασης στην επικράτεια. Οι περιοχές με τις μεγαλύτερες μεταβολές στην Αθήνα

Must Read

Ανοδική πορεία ακολούθησαν καθʼ όλη τη διάρκεια του 2022 οι τιμές πώλησης και ενοικίασης ακινήτων, με τις μεγαλύτερες μεταβολές να καταγράφονται στο κέντρο της Αθήνας, στα βόρεια και τα νότια Προάστια της πρωτεύουσας, αλλά και στον Πειραιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενου έτους έκλεισε με 8% μέσο όρο αύξησης στις τιμές πώλησης και 5% μέσο όρο αύξησης στις τιμές ενοικίασης αντίστοιχα σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2021.

Σύμφωνα με τον δείκτη τιμών του Spitogatos, η ετήσια αύξηση σε μέσες ζητούμενες τιμές πώλησης το 2022 σε σχέση με το 2021 για όλη την επικράτεια κυμάνθηκε στο +7,2%, με τις μεγαλύτερες μεταβολές να παρατηρούνται στα βόρεια και νότια προάστια της Αθήνας, στο κέντρο της Αθήνας και στα προάστια Πειραιά. Ενδεικτικά, ένα διαμέρισμα στη Βουλιαγμένη για το 2022 είχε μέση τιμή αγοράς 5.933€/τ.μ., αύξηση της τάξης του 19% σε σχέση με το 2021. Αντίστοιχα, στο κέντρο της Αθήνας, οι περιοχές του ιστορικού κέντρου και το Κολωνάκι βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις υψηλότερες τιμές. Σε σχέση με το 2021, σημειώθηκε εντυπωσιακή αύξηση στις τιμές πώλησης ακινήτων σε Μετς (+22%), Ιλίσια (+21%) και Γουδή (+20%). Υψηλές τιμές καταγράφηκαν και στο κέντρο του Πειραιά και στα προάστιά του. Ενδεικτικά, στο κέντρο – λιμάνι του Πειραιά παρατηρήθηκε αύξηση +10% στις τιμές πώλησης ακινήτων σε σχέση με το 2021. Στη Θεσσαλονίκη «πρωταθλητές» αναδεικνύονται οι Σαράντα Εκκλησίες, ο Αγιος Παύλος και η Τούμπα, με αυξήσεις της μέσης τιμής πώλησης ακινήτων σε σχέση με το 2021 κατά +39%, +24% και +20% αντίστοιχα. Στην υπόλοιπη Ελλάδα, μεγαλύτερες αυξήσεις σε τιμές πώλησης ακινήτων σε σχέση με το 2021 εντοπίστηκαν στην Πρέβεζα, στις Σποράδες, στη Χαλκιδική, στα Τρίκαλα, στη Λάρισα, στα Χανιά, στην Κόρινθο και στις Κυκλάδες.

Όσον αφορά τις ενοικιάσεις κατοικιών, η αύξηση σε μέσες ζητούμενες τιμές σε σχέση με το 2021 κυμάνθηκε στο +6,7%, με τις υψηλότερες μεταβολές να εντοπίζονται σε Βάρη – Βάρκιζα (+23%), Φιλοθέη (+21%), Υμηττό (+18%), Κηφισιά (+15%), Πειραϊκή (+14%), Κολωνάκι (+13%), Αγία Παρασκευή (+12%) και Παγκράτι (+11). Οι ανέκαθεν δημοφιλείς περιοχές της Αττικής σημείωσαν ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές ενοικίασης, κάτι που υποδηλώνει, μάλλον, πως οι περιοχές με υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον διατηρούν τη μεγάλη ισχύ τους. Είναι, επίσης, αδιαμφισβήτητο ότι η επικείμενη επέκταση του δικτύου του μετρό με τη γραμμή 4 έχει ήδη επηρεάσει περιοχές γύρω από τους νέους σταθμούς. Ενδεικτικά, σε Κυψέλη, Γαλάτσι, Ιλίσια και Εξάρχεια παρουσιάστηκε άνοδος κατά μέσον όρο +8,5% στις τιμές ενοικίασης διαμερισμάτων. Κατά τη διάρκεια του έτους, μεγάλη άνοδο στις τιμές ενοικίασης παρουσίασαν περιοχές στα ανατολικά περιοχές της Αττικής, όπως τα Γλυκά Νερά (+20%), ο Γέρακας (+15%) και η Λούτσα (+8%). 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This