Μαφιόζικο χτύπημα στην Καλαμάτα: 38χρονος Αλβανός ο εκτελεστής -Συνελήφθη o 22χρονος συνεργός – Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Οι δράστες ανέμεναν τον 47χρονο - Συνελήφθησαν επίσης δύο άνδρες, 40 και 50 ετών

Must Read

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης της δολοφονίας του 47χρονου, περισσότερου γνωστού ως «Αμερικάνου» χθες στην Καλαμάτα προχώρησε άμεσα η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο δράστες έχουν ταυτοποιηθεί. Πρόκειται για έναν 22χρονο Έλληνα και έναν 38χρονο αλλοδαπό. Ο πρώτος είναι αυτός που συνελήφθη και ο δεύτερος αναζητείται. Ο αλλοδαπός ήταν αυτός που πυροβόλησε το θύμα στο πόδι με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για ανθρωποκτονία, ενώ ο 38χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως ακόμη έχουν συλληφθεί δύο Έλληνες, ηλικίας 40 και 50 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ψευδή κατάθεση και υπόθαλψη εγκληματία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

«Εξιχνιάσθηκε άμεσα ανθρωποκτονία σε βάρος 47χρονου στη Μεσσηνία

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο άτομα, ένας εκ των οποίων συνελήφθη. 

Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, οδήγησαν στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας σε βάρος 47χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 20.1.2023, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας (σχετ. το από 20.1.2023 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν 22χρονος ημεδαπός και 38χρονος αλλοδαπός, εκ των οποίων ο 22χρονος συνελήφθη, ενώ ο 38χρονος αναζητείται.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για ανθρωποκτονία, ενώ ο 38χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, χθες (20.1.2023) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ανωτέρω δράστες ανέμεναν τον 47χρονο, ύστερα από προηγούμενη συνεννόηση μεταξύ τους, όπου ο 38χρονος διαπληκτίστηκε μαζί του και στη συνέχεια τον πυροβόλησε. Ακολούθως επιβιβάστηκαν σε όχημα και τράπηκαν σε φυγή.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από τους ανωτέρω αστυνομικούς, ο 22χρονος, εντοπίσθηκε σήμερα (21.1.2023) το μεσημέρι στην Καλαμάτα και συνελήφθη.

Επιπλέον, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 40 και 50 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ψευδή κατάθεση και υπόθαλψη εγκληματία.

Τέλος, ανωτέρω όχημα βρέθηκε και κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας». 

Τι είχε προηγηθεί

Με γρήγορους ρυθμούς κινείται η αστυνομία ώστε να εξιχνιάσει την υπόθεση του μαφιόζικου χτυπήματος που συνέβη χθες το πρωί στην Καλαμάτα με θύμα έναν 47χρονο.

Η αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει στην προσαγωγή και την κράτηση ενός άνδρας από την Αλβανία. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχει ταυτοποιηθεί και ο δεύτερος δράστης, ο οποίος είναι επίσης από την Αλβανία. 

Ο άνδρας που αναζητείται ήταν πιθανότατα ο οδηγός στο όχημα και αυτός που πυροβόλησε τον 47χρονο. Ο αλλοδαπός που κρατείται ήταν συνοδηγός.

Η αστυνομία είχε από την πρώτη στιγμή στα χέρια της τις περιγραφές των δύο δραστών από αυτόπτες μάρτυρες και άμεσα εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Ο 47χρονος, περισσότερο γνωστός ως «Αμερικάνος» πυροβολήθηκε στο πόδι και έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια του χειρουργείου καθώς είχε ακατάσχετη αιμορραγία.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι εντοπίστηκε στην περιοχή Κιτριές του δήμου Δυτικής Μάνης το σκουρόχρωμο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους από τον τόπο του εγκλήματος, το οποίο είναι πιθανότατα κλεμμένο.

Ποιος ήταν ο «Αμερικάνος»

Ο άνδρας που είχε το παρατσούκλι «Αμερικάνος» ήταν γνωστός στις Αρχές καθώς είχε συλληφθεί για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Μάλιστα, είχε αυτό το προσωνύμιο, καθώς ζούσε για πολλά χρόνια στην Αμερική και τα τελευταία χρόνια είχε επιστρέψει στην Καλαμάτα.

Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, καθώς ο ίδιος ήταν μπλεγμένος με κυκλώματα της νύχτας.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, περίπου στις 11 το πρωί, στη συμβολή των οδών Ύδρας και Σόλωνος, δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο έκλεισαν το δρόμο σε 47χρονο που οδηγούσε μηχανάκι. Στη συνέχεια κατέβηκαν από το όχημα και άρχισαν να τον χτυπούν με μανία στη μέση του δρόμου για αρκετά λεπτά της ώρας. Λίγο πριν μπουν στο όχημα και εξαφανιστούν, ο ένας από τους δύο τον πυροβόλησε στα πόδια!

Στις εικόνες και τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας διακρίνονται τα δύο οχήματα καθώς και το αίμα από τα τραύματα του 47χρονου στο δρόμο! Ο 47χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

 

 



 

(πηγές φωτογραφιών: messinialive.gr, eleftheriaonline.gr, tharrosnews.gr)




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This