Δίκη Άλκη Καμπανού: «Δύσκολη μέρα», είπε ο πατέρας του – Αποδοκίμασαν τους κατηγορούμενους – Μακέτα του σημείου της δολοφονίας έφερε ο Ταουξής

Οι γονείς φοβούνται ότι οι κατηγορούμενοι θα αφεθούν ελεύθεροι

Must Read

Μέσα σε αποδοκιμασίες πέρασαν περίπου στις 9 το πρωί το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού η οποία συνεχίζεται σήμερα μετά την αναβολή που δόθηκε την περασμένη εβδομάδα. Ο νεαρός έφυγε από την ζωή στην αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022, επί της οδού Θ. Γαζή, στη Χαριλάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί ήταν περισσότερο οπαδοί του Άρη και μόλις είδαν τους κατηγορούμενους να βγαίνουν από το λεωφορείο της αστυνομίας άρχισαν να τους γιουχάρουν και να τους φωνάζουν «δολοφόνοι, σκύψτε το κεφάλι».Η αστυνομική δύναμη ήταν ιδιαίτερα έντονη ενώ στήθηκε ακόμα και κλοιός των ΜΑΤ για την αποφυγή επεισοδίων.

 

Λίγο αργότερα το κατώφλι του δικαστηρίου πέρασε και ο πατέρας του Άλκη Καμπανού ο οποίος ψέλλισε μόνο «δύσκολη μέρα, έχω αντοχές, θα το ξεπεράσουμε».

Από την άλλη, η μητέρα του δεν ήταν σε θέση να μιλήσει. Οι γονείς του αδικοχαμένου 19χρονου πιστεύουν ότι οι κατηγορούμενοι μπορεί να αφεθούν ελεύθεροι λόγω του 18μηνου.

«Το αίτημά μας για αναπληρωτή εισαγγελέα δυστυχώς δεν έγινε δεκτό, με αποτέλεσμα αν συμβεί κάτι η δική να ακυρωθεί. Στην πρώτη δικάσιμο έγινε η τυπική διαδικασία. Δυστυχώς προβλέπω πως οι κατηγορούμενοι θα αφεθούν ελεύθεροι επειδή θα περάσει το 18μηνο. Η οικογένεια θέλει να μάθει με κάθε λεπτομέρεια πώς έγινε η δολοφονία του παιδιού τους», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας. 

Ο Αλέξης Κούγιας διαμαρτυρήθηκε για τα μέτρα ασφαλείας, λόγω την παρουσία των οπαδών που βρίσκονταν έξω από τα δικαστήρια. «Είναι αδιανόητο μετά τα όσα συνέβησαν την πρώτη φορά που μαζεύτηκαν οπαδοί ανεξέλεγκτοι, να ζούμε πάλι το ίδιο ενώ υποτίθεται ότι τα μέτρα θα ήταν αυστηρά. Οι οικογένειες των θυμάτων δεν έχουν καμία προστασία. Ο καθένας μπορεί να κάνει οτιδήποτε, κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για τους ενόρκους και τους μάρτυρες. Θα έπρεπε να γίνει η δίκη σε άλλη πόλη, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό».

Η δική θα συνεχιστεί σήμερα με την κλήρωση των ενόρκων, την ανάγνωση του κατηγορητηρίου και τις πρώτες καταθέσεις μαρτύρων.

Η μακέτα

Στο μεταξύ, ο συνήγορος υπεράσπισης του 12ου κατηγορουμένου, Βασίλης Ταουξής,  έφερε στο δικαστήριο μια μακέτα υπό ακριβή κλίμακα της περιοχής που έλαβε χώρα ο θανάσιμος τραυματισμός του Άλκη Καμπανού.

Όπως εξήγησε στη μακέτα φαίνεται «η οδός Πλαστήρα που μπήκαν τα αυτοκίνητα και που σταμάτησαν. Η πολυκατοικία με το μπλε χρώμα είναι ο χώρος που συνέβη η επίθεση και ο θανάσιμος τραυματισμός του Άλκη».

Όπως πρόσθεσε «ο 12ος κατηγορούμενος είναι οδηγός αυτοκινήτου το οποίο μπαίνοντας στην οδό πλαστήρα κάνει μια στάση και αποβιβάζει του τρεις συνεπιβάτες και έπειτα απομακρύνεται και πηγαίνει 100 μέτρα από την πολυκατοικία που έγινε αυτό που έγινε. Δεν κατέβηκε ποτέ, δεν είχε καμία συμμετοχή, δεν ήταν μέλος του συνδέσμου, δεν πήγαινε στο γήπεδο, δεν ήταν φίλαθλος. Τον είχε καλέσει ένας φίλος για να κάνει τον μεταφορέα – ταξιτζή χωρίς να γνωρίζει για ποιο πράγμα πηγαίνουν εκεί.»

Η δίκη ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη 18 Ιανουαρίου ωστόσο διεκόπη, μετά από αίτημα των δικηγόρων της υπεράσπισης που επικαλέστηκαν κωλύματα, συνδεόμενα με υποχρεώσεις τους σε άλλο (ανώτερο) Δικαστήριο. Νωρίτερα έγινε η διαδικασία νομιμοποίησης των δικηγόρων και εκφωνήθηκε ο κατάλογος των 26 μαρτύρων του κατηγορητηρίου.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται, άπαντες για για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του ‘Αλκη) και σε απόπειρα (στην περίπτωση του πρώτου τραυματισμένου νεαρού), από κοινού, ένας εξ αυτών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου νεαρού, και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη και άπαντες για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This