«Αναβρασμός» γονέων στην Κάντζα για τη κατασκευή αποτεφρωτηρίου έναντι δημοτικού!

Αντιδρούν και στην δημιουργία χώρου για ιατρικά απόβλητα

Must Read

«Αναβρασμός» επικρατεί μεταξύ των γονέων των μαθητών του Ελληνο-αμερικανικού Κολλεγίου στην Κάντζα καθώς δεν θέλουν με τίποτα να κατασκευαστεί Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών και Μονάδας Επεξεργασίας Νοσοκομειακών Αποβλήτων ακριβώς απέναντι από το σχολείο τους, για το οποίο υπάρχει πρόβλεψη!

Όπως αναφέρει το protothema.gr, η ανησυχία των γονέων εντείνεται καθώς πριν λίγα 24ωρα δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος προς δημόσια διαβούλευση 30 ημερών, το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη δημιουργία Ιατρικού Πάρκου ακριβώς απέναντι από την είσοδο του σχολείου, στο οποίο και γίνεται αναφορά σε αυτές τις δύο δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την επιστολή που έστειλαν οι γονείς, «στην εν λόγω απόφαση όμως έχουν συμπεριληφθεί και άσχετες προς την περίθαλψη δραστηριότητες όπως αυτή των Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών (Κ.Α.Ν.) και οστών με επιτρεπτά μόνο τα Κ.Α.Ν.» και «στις σελίδες 13 και 16 της Μελέτης γίνεται αναφορά για κατασκευή και λειτουργία Κεντρικής Αποστείρωσης με απασχόληση 21 ατόμων. Χρήζει διευκρίνισης εάν η εν λόγω δραστηριότητα αφορά θερμική επεξεργασία ιατρικών αποβλήτων καθώς εάν αφορά τότε και αυτή η δραστηριότητα θα πρέπει να απορριφθεί καθώς θα συσσωρεύονται επικίνδυνα απόβλητα πλησίον του σχολείου».

Εκτός από τα απόβλητα, οι γονείς ανησυχούν καθώς από την αποτέφρωση θα εκπέμπονται διάφορες ουσίες όπως σκόνη, μονοξείδιο του άνθρακα και άλλες που μπορούν να επιδεινώσουν την υγεία των μικρών παιδιών, τα οποία φτάνουν σε αριθμό τα 2000.

Οι γονείς ζητούν να απορριφθούν οι σχετικές διατάξεις τόσο για την δημιουργία του κέντρου αποτέφρωσης όσο και για την διαχείριση αποβλήτων και να επανεξεταστεί το μέγεθος και ο όγκος των εγκαταστάσεων ώστε να μην βλάπτονται οι λειτουργίες του σχολείου και να μην επιβαρύνονται οι κυκλοφοριακές συνθήκες της περιοχής.

Στην φωτογραφία απεικονίζονται οι εγκαταστάσεις του σχολείου αριστερά και δεξιά ο χώρος που έχει προβλεφθεί για την κατασκευή του κέντρο αποτέφρωσης και του χώρου για τα υγειονομικά απόβλητα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This